Yacht Expert
Yacht Expert
 
RO   EN
 
 
 
Ce ati alege:
Cumpararea unei barci de 100.000 euro si navigarea in apele romanesti
Petrecerea vacantelor in sistem chartering
 
Facebook
 
       

 


Asigurarea ambarcațiunilor

Numărul ambarcațiunilor de agrement a crescut spectaculos în ultimii doi ani în România. În mod natural a apărut și necesitatea asigurării acestora.


Asigurarea Ambarcațiunilor de agrement intră în categoria asigurărilor facultative. Totuși, pentru că multe dintre ambarcațiuni au prețuri ridicate încheierea unei polițe de asigurare este o investiție bine plasată, reparațiile la o ambarcațiune avariată fiind costisitoare în general și necesitând o perioadă mare de timp în care ambarcațiunea este imobilizată.

Prin ambarcaţiuni de agrement se înţeleg nave construite din oţel, kevlar, fibră de sticlă sau lemn, cu velatură şi/sau motor, clasificate ca nave de agrement de către o societate de clasificare şi folosite exclusiv pentru agrement.

Majoritatea companiilor mari de asigurări pot încheia polițe pentru ambarcațiunile de agrement, dar cele mai vizibile pe piața din România sunt Astra și Certasig în acest moment.

Certasig este una dintre puținele companii de asigurări de pe piață care se poate mândri cu un vast portofoliu de asigurari maritime.

Certasig oferă un produs ce acoperă o gamă largă de riscuri, din care putem enumera: incendiu, explozie, furt total sau partial, daune la navă ca urmare a unor acte comise cu "rea intenție" de către persoane din afara navei, pierderi și avarii la nava cauzate de defectele latent ale corpului navei, motoarelor si instalatiilor. Asigurarea mai acopera riscuri precum: răspunderea față de terți, cheltuieli de judecate și efecte personale ale echipajului.

Primele de Asigurare oferite de CertAsig sunt foarte atractive fiind permanent corelate cu riscurile solicitate de client.

De exemplu Prima de Asigurare pentru o navă de o valoare asigurată de EURO 50,000 construită in 2009 este de EURO 650, aceasta suferind modificări în funcție de riscurile solicitate de client precum și de caracteristicile navei.

La ASTRA Asigurări încheie polițe de asigurare pe perioada de un an. La cerere se poate încheia și pe o perioadă mai scurtă, dar cel puțin de o lună.

Asigurarea navelor de agrement se poate încheia la ASTRA Asigurări şi pentru o călătorie determinată. În contextul prezentei asigurări "călătoria determinată" este echivalentul unei perioade de maximum 30 de zile.

Asigurarea se încheie în lei sau în valută, conform acordului părţilor. Suma asigurată se declară de asigurat şi trebuie să reprezinte valoarea reală a navei la data începerii asigurării. 
HOMEREVISTAGALERIE FOTO
Copyright © 2017 AutoExpert Consult
Revista AutoExpert - Partenerul tau auto