Yacht Expert
Yacht Expert
 
RO   EN
 
 
 
Ce ati alege:
Cumpararea unei barci de 100.000 euro si navigarea in apele romanesti
Petrecerea vacantelor in sistem chartering
 
Facebook
 
       

 Probabil uneori te întrebi ce poți face într-o vacanță de 7 zile. Dar, dacă ai aventura în sânge, dispui de o barcă perfectă, gândită, schițată și construită după cele mai noi standarde de confort şi siguranţă, şi mai ai şi vânt prielnic din pupa, cu siguranţă vei găsi răspunsul. Faci rapid un exercițiu de imaginație...tu, la cârma propriului yacht, navigând pe Ocean și colindând un grup de insule exotice, mari și mici, populate sau mai puțin populate. Îți pui visele într-o valiză și pleci într-o călătorie pe care să n-o uiți niciodată. Mai exact, să explorezi Asia și să descoperi secretele pe care „continentul galben” le ascunde. Și, uite așa, ajungi să plutești pe o întindere de apă liniștită, de un albastru ireal, tulburată din când în când doar de verdele vegetației luxuriante al unei insule. Din depărtare, de pe o plajă unde se văd dansând câteva siluete, se aude muzică în surdină. Cu fiecare val ce te împinge ușor înainte pătrunzi într-o lume exotică, animată ca nicăieri în altă parte: THAILANDA. Poate te întrebi de ce tocmai Thailanda? Pentru că această țară îți oferă ingredientele ideale pentru o călătorie de acest gen: vreo 18 insule care mai de care mai sălbatice, peisaje excepționale și ape limpezi și liniștite. În plus, o săptămână petrecută în insulele thailandeze te va face să crezi că Paradisul este pe Pământ... Dar, apare în mod firesc întrebarea: ce mă aşteaptă în această călătorie? Și este și normal dacă ne gândim că necunoscutul și misterul ridică mereu semne de întrebare.

Un an de referinta

Mai bine an ne mai desparte până la ediția cu numărul 35 a celebrei America's Cup. Echipajele se "încălzesc" în Louis Vuitton America's Cup World Series, însă întrecerile nu sunt fără miză, punctele acumulate în cele 3 etape de anul acesta și cele 6 care se vor derula în 2016 urmând să conteze și în competiția propriu- zisă. Deocamdată lider este echipajul Emirates Team New Zealand, condus de Peter Burling, cel mai tânăr skipper din competiție, urmat de deținătorul titlului în America's Cup, ORACLE TEAM USA (Jimmy Spitfill) și ambarcațiunea eroului olimpic Ben Ainslie, Land Rover BAR Team. Diferențele însă, după cum puteți observa lecturând clasamentul din aceste pagini, nu sunt mari, astfel că totul se va decide în 2016. În plus, nu a existat vreo ambarcațiune care să câștige mai mult de o etapă, iar în ceea ce privește cursele au fost adjudecate de către patru dintre cele șase participante la întreceri. Nu este de mirare că atât sportivii cât și fanii au așteptat cu sufletul la gură detaliile privind calendarul celor 6 curse programate anul viitor. Deocamdată au fost anunțate doar gazdele a patru dintre etape, alte două urmând a se derula, cel mai probabil, în Europa, la mijlocul lui septembrie, și în Asia, la mijlocul lui noiembrie. Surprizele nu au lipsit însă. New York, New York Ei bine, principala veste este legată de revenirea pe harta gazdelor competiției a New York-ului, care va găzdui o întrecere programată în perioada 7-8 mai. Este pentru prima dată 50 nr. 37 / 2016 după 1920 când America's Cup vine în orașul american, unul cu o bogată istorie în această întrecere. Și spunem acest lucru pentru că America's Cup a fost găzduită de portul New York , între 1870 și 1920, atunci când s-au derulat 13 ediții ale competiției. Începând din 1930, întrecerea a fost mutată la Newport (Rhode Island), pentru ca în 1983 să fie luată decizia ca ea să nu se mai deruleze exclusiv în Statele Unite. De altfel, faza finală a ediției cu numărul 35 urmează să se deruleze în Insulele Bermude, după ce competiția a mai fost găzduita de Perth (Australia), San Diego (SUA), Auckland (Noua Zeelandă), Valencia (Spania) și San Francisco (SUA). „Vom avea, cu siguranță, o întrecere extrem de spectaculoasă. Să concurezi pe râul Hudson, în fața zgârie-norilor din Manhattan, este epic. În plus, new-york-ezii sunt recunoscuți drept mari amatori de sport și sunt sigur că vom avea parte de o audiență senzațională. Este un mare câștig pentru America's Cup", a spus Jimmy Spithill la auzul veștii.


Sailing printre emigranți. În ultimul an insulele din estul Mării Egee au devenit refugiul sirienilor care fug din calea conflictului armat care le distruge țara. Marian Tiță - instructor Sailing Romania - ne povestește cum este afectată de această situație una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa.Sunt mai multe întrebări pe care mi le adresează cunoscuții știind că eu navighez săptămână de săptămână între țărmul turcesc și insulele grecești din sudul Mării Egee: „Ai întâlnit refugiați pe mare?”, „Sunt mulți teroriști printre ei?”, „Nu ți-e frică că te trezești cu ei la bord?”, „Sunt în siguranță dacă vin în Turcia?”. Nu. Nu am întânit refugiați pe mare. Aceștia traversează, de obicei, noaptea distanța dintre coasta turcă și cea mai apropiată insulă grecească; fac lucrul acesta în ambarcațiuni mici, nesemnalizate pentru a nu fi reperați de către echipajele de patrulare grecești sau turce. Nu. Nu cred că sunt teroriști printre ei. Din ce am văzut eu prin porturile grecești unde am dat de emigranți sirieni sunt familii cu copii, tineri sau bătrâni cu vederi mai laice, oameni care fug și ei fie de armele chimice ale regimului lui Al-Assad, fie de barbariile comise de ISIS. Nu. Nu mi-e frică de ei. Cei mai mulți sunt oameni ca mine, ca tine; oameni care aveau o viață normală, un loc de muncă sau o afacere sau tineri care studiau să devină medici, avocați și care, peste noapte s-au trezit la mijloc într-o confruntare barbară a unui dictator care nu vrea să lase puterea din mână și a unor barbari profund religioși care încearcă să arunce o țară înapoi în Evul Mediu. Da. Ești în siguranță dacă vii în Turcia. Ești mult mai în siguranță decât dacă ai conduce o mașină pe DN1 sau dacă ai merge cu un tren de noapte pe ruta București-Iași sau Brașov-Satu Mare. Turcia, în ciuda refugiaților, rămâne unul dintre puținele locuri în lumea aceasta unde nu simt nevoia să îmi asigur barca, să pun zăvoare, să ridic puntea noaptea. E un loc, mai presus de orice, foarte sigur. Grecia, mai ales insulele grecești din Egeea, beneficiază cumva în mod ciudat de toată această situație. Sirienii refugiați aici mănâncă în localurile grecilor, se cazează în hotelurile sau pensiunile acestora, își cumpără haine, lucruri strict necesare pentru drumul pe care urmează să îl facă spre următoarea destinație 
HOMEREVISTAGALERIE FOTO
Copyright © 2017 AutoExpert Consult
Revista AutoExpert - Partenerul tau auto