General Motors investește în motoare outboard electrice pentru ambarcațiuni

General Motors investește în motoare outboard electrice pentru ambracțiunile viitorului. Astfel GM duce strategia de dezvoltare a produselor cu emisii zero... literalmente în offshore.
GM și Pure Watercraft vor dezvolta împreună motoare outboard electrice

150 de milioane de dolari a investit GM în Pure Watercraft

GM a anunţat luni că a achiziţionat un pachet de 25% din acţiuni, investind 150 de milioane de dolari în Pure Watercraft, companie evaluată acum la 600 de milioane de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al GM, Mark Lubin.

GM investește în 25% din acțiunile Pure Wtarcraft pentru a produce motoare electrice outboard
GM investește în 25% din acțiunile Pure Wtarcraft pentru a produce motoare electrice outboard

Lubin a mai declarat că înțelegerea se compune din „angajamente și capital”. GM nu dezvăluie nici modul în care aceste lucruri sunt împărțite în acest moment.

GM și Pure Watercraft, un startup cu sediul în Seattle, care produce motoare electrice pentru bărci de toate tipurile, împărtășesc obiectivul declarat de a extinde mobilitatea cu emisii zero și de a promova adoptarea EV-urilor și dincolo de mașini.

Dezvoltarea și comercializarea de ambarcațiuni cu motoare electrice

Cele două companii vor dezvolta și comercializa ambarcațiuni cu motoare electrice alimentate de baterii, folosind tehnologia GM, pentru o mare varietate de utilizări în navigație, cu scopul a accelera tranziția industriei spre transformarea tuturor mijloacelor de deplasare în vehicule electrice.

„Pe baza eforturilor existente ale GM de a implementa tehnologia noastră în mod strategic în industriile feroviare, de camioane și aerospațiale, expertiza combinată a acestor două întreprinderi ar trebui să aibă ca rezultat oferte viitoare de produse maritime cu zero emisii, oferind consumatorilor mai multe opțiuni decât înainte”, Dan Nicholson, GM. vicepreședintele Global Electrification, Controls, Software and Electronics

Un nivel record pentru vânzările de motoare electrice outboard

De asemenea, afacerea ar putea fi profitabilă. Potrivit Asociației Naționale a Producătorilor Maritimi (NMMA), vânzările de motoare outboard în SUA au atins un nivel record anul trecut, ajungâng la 3,4 miliarde de dolari, a raportat CNBC. Sunt nouă ani de creștere consecutivă a vânzărilor.

Noul logo GM și ambițioasa strategie „electrică” pentru toate mijloacele de deplasare
Noul logo GM și ambițioasa strategie „electrică” pentru toate mijloacele de deplasare

GM a precizat că va investi 35 de miliarde de dolari până în 2025 în dezvoltarea de vehicule electrice și de mașini autonome. În octombrie, GM le-a spus investitorilor că transformă compania într-o companie de software și tehnologie care extinde ofertele dincolo de mașini. Într-un blog din octombrie, CEO-ul Mary Barra a sugerat utilizarea tehnologiei GM pentru ambarcațiuni.

GM anunță planul de a produce 30 de mașini cu propulsie electrică

„Livrăm platforme hardware care vor ajuta pe pe toată lumea să utilizeze un vehicul electric – chiar și dincolo de propriile noastre vehicule”, a scris Barra. „Platforma noastră de baterii Ultium și platforma de pile de combustie (fuell-cell) HYDROTEC ne oferă potențialul de a transforma avioane, trenuri, automobile și chiar bărci în produse cu emisii zero”.

Baterii și pilă de combustie

În iunie, GM a declarat că ar putea colabora și cu Wabtec Corporation pentru a proiecta și furniza tehnologia bateriei Ultium de la GM și sistemul său de pile de combustie cu hidrogen Hydrotec pentru a alimenta locomotivele. Wabtec oferă echipamente și alte servicii industriei de transport de marfă și feroviar.

De asemenea, în iunie, GM a declarat că este în parteneriat cu Liebherr-Aerospace, un furnizor de sisteme la bordul aeronavei, pentru a dezvolta modalități de a utiliza generarea de energie cu pile de combustibil cu hidrogen pe o aeronavă.

Pure Watercraft a spus că motorul său outboard îmbunătățește performanța unei bărci, reducând în același timp poluarea și oferind un cost de operare și întreținere mai scăzut decât sistemele tradiționale de propulsie marină.

„Misiunea noastră este de a permite o nouă eră în navigație”, a spus Andy Rebele, fondator și CEO al Pure Watercraft. „Se așteaptă ca acest efort comun cu GM să ne permită să facem progrese tehnologice semnificative la capitolele autonomie și încărcare, realizând în același timp și o producție de volum.”

GM a precizat că această colaborare va valorifica tehnologia inovatoare a motoarelor marine a Pure Watercraft cu capacitățile de inginerie, lanțul de aprovizionare și de producție ale GM.

Lubin a spus că ofertele de produse specifice care apar în urma colaborării vor fi dezvăluite la o dată ulterioară.

Adaugati comentariu