Home Esențial Four Season Yachts lansează programul Chef-in-Residence
EsențialLa ziLifestyleNews

Four Season Yachts lansează programul Chef-in-Residence

Four Season Yachts

O echipă de bucătari de renume internațional, din cadrul hotelurilor Four Seasons din Atena, Hong Kong, Cap-Ferrat și Florența, va completa echipa culinară principală de la bordul Four Seasons I.

Completând conducerea expertă a bucătarului-șef executiv Armando Ferman Toledo și a bucătarului-șef Gerardo Acunzo, Four Seasons Yachts introduce o listă renumită de bucătari-șefi cu stele Michelin din restaurantele Four Seasons, printr-un program de bucătari-șefi rezidenți. Înrădăcinată în măiestria culinară, inițiativa emblematică va aduce experiențele culinare memorabile și serviciile legendare ale brandului de lux de top în anumite călătorii, unde ingredientele și meniurile evoluează odată cu fiecare destinație.

Lalique x 50 Cent: povestea unui cognac născut pentru colecționari

„Excelența culinară a fost întotdeauna un pilon definitoriu al experienței Four Seasons, iar odată cu lansarea Four Seasons Yachts, extindem această moștenire spre noi orizonturi”, spune Ben Trodd , CEO al Four Seasons Yachts. „Reunirea bucătarilor Four Seasons de renume internațional cu liderii noștri culinari extraordinari a creat o ofertă fără egal pe mare. Ca fiecare călătorie, acest program culinar dinamic întruchipează măiestria, varietatea și un spirit de descoperire cu adevărat fără precedent în industria de astăzi.”

Programul Chef-in-Residence

Sedna, destinația culinară rafinată și centrală a yachtului, va primi o serie de voci culinare celebre, ale căror meniuri de degustare se vor alătura ofertelor emblematice ale restaurantului. În colaborare cu bucătarul-șef executiv Ferman și bucătarul-șef Gerardo Acunzo, bucătarii invitați își vor aduce măiestria distinctă și perspectivele regionale în bucătăria Sednei, transformând experiența într-o expresie în continuă evoluție a bucătăriei globale.

Lista inaugurală se întinde pe șapte călătorii Four Seasons I și prezintă puterea portofoliului culinar Four Seasons, fiecare bucătar creând meniuri și momente inspirate de bucătăriile sale de acasă. Acest acces la talente recunoscute de Michelin reflectă angajamentul Four Seasons Yachts de a introduce noi dimensiuni ale excelenței pe mare.

Programul inaugural

Bucătarul Luca Piscazzi – Pelagos, Four Seasons Astir Palace Hotel Atena

Prezentat în călătoria din 2026 în Mykonos și Hydra (26 aprilie – 3 mai) și în călătoria din 2026 din Santorini și Yalikavak (3-10 mai)

Bucătarul Piscazzi, care a adus restaurantului Pelagos prima sa stea Michelin în șase luni de la deschidere, este cunoscut pentru meniurile care îmbină măiestria tehnică cu o interpretare orientată spre viitor a produselor sezoniere și locale din și de pe malul Mării Mediterane.

Bucătarul-șef Guillaume Galliot – Caprice, Four Seasons Hong Kong

Prezentat în călătoria din 2026 pe Coasta Dalmată, inclusiv Croația și Muntenegru (5-12 iulie)

Bucătarul-șef Galliot conduce Caprice, un restaurant cu trei stele Michelin, renumit pentru gastronomia franceză rafinată, exprimată cu accente globale. Bucătăria sa îndrăzneață și expresivă și leadershipul său continuă să câștige recunoaștere internațională.

Bucătarul Yoric Tièche – Le Cap, Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel

Prezentat în croaziera Rivieras din 2026, cu destinații Porto Cervo și Saint-Tropez (9-16 august) și în croaziera Rivieras din 2026, cu destinații Cassis și Portofino (16-23 august)

Bucătarul-șef Tièche transpune esența Rivierei Franceze, prezentând preparate provensale și mediteraneene prin tehnici clasice și meniuri inspirate din bucătăria locală.

Chef Paolo Lavezzini – Il Palagio, Four Seasons Hotel Firenze

Prezentat în călătoria Rivieras 2026 cu Capri și Viareggio (13-20 septembrie)

Bucătarul-șef Lavezzini aduce o sensibilitate italiană rafinată, modelată de devotamentul său față de ingredientele de sezon, celebrarea purității aromelor și o conexiune profundă cu locul.

Four Seasons I, leadership culinar

La cârma programului culinar al yachtului se află bucătarul-șef executiv Armando Ferman Toledo, a cărui carieră de două decenii se întinde pe restaurante cu stele Michelin, resorturi de lux și nave de lux. Specializat în haute cuisine italiană, cu pregătire avansată la două restaurante cu stele Michelin din Italia, bucătarul-șef Ferman aduce inovație și autenticitate în fiecare meniu.

Bucătarul-șef Ferman va supraveghea 11 restaurante și baruri distinctive la bordul Four Seasons I, de la conceptul relaxant de luat masa mediteranean Terrasse până la experiența intimă omakase disponibilă la Miuna — precum și ofertele de luat masa în suite și serviciile de catering pentru evenimente.

„Sunt onorat să conduc această echipă remarcabilă și acest program culinar pentru Four Seasons I ”, spune bucătarul-șef Ferman. „Misiunea noastră este de a crea experiențe care depășesc o simplă masă, în care meniurile reflectă creativitatea bucătarilor noștri, bogăția itinerariilor noastre și bogățiile sezoniere ale destinațiilor noastre.”

Bucătarul-șef Ferman este susținut de bucătarul-șef Gerardo Acunzo , care va supraveghea restaurantul Sedna. Cu peste 13 ani de experiență în bucătării cu stele Michelin din Europa și Asia, Acunzo aduce o tehnică rafinată, o sensibilitate globală și un spirit inventiv care provoacă așteptările legate de ceea ce este posibil pe mare. Numirea sa subliniază concentrarea Four Seasons Yachts pe cultivarea talentelor excepționale și celebrarea inovației în fiecare bucătărie.

„Este un privilegiu să colaborăm cu o echipă internațională de bucătari prin intermediul programului nostru Chef-in-Resident”, spune bucătarul-șef Acunzo. „Așteptăm cu nerăbdare să creăm momente culinare de neuitat la Sedna, care să întruchipeze esența Four Seasons at sea și să aducă la viață viziunea noastră.”

Pe lângă meniurile de cină oferite de bucătarii invitați în Sedna, programul va include meniuri de degustare atent selecționate și cine private intime conduse de fiecare bucătar.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Cruising & CharteringEsențialLa ziNewsSailing

Dufour 54 un velier de 16 metri adaptabil și versatil

Dufour 54 reprezintă apogeul experienței în constucția de yecht-uri cu vele pentru...

Mido
EsențialLa ziLifestyleNews

Mido Commander Gradient Catrines Special Edition

Creat inițial exclusiv pentru piața mexicană – una dintre cele mai vechi...

Porsche
EsențialLa ziLifestyleNews

Porsche Macan GTS Electric – puterea silențioasă care cucerește orizontul

Porsche aduce pe scenă un nou protagonist al performanței – Macan GTS...

În acțiuneLa ziSailingSporturi pe apa

Balthasar triumfă în cursa Rolex Middle Sea Race 2025

Azi 23 octombrie l a ora 12:00 CEST s-a aflat câștigătorul general...