Atlantic 4: primii români care au cucerit Atlanticul în 38 de zile

Atlantic4

Atlantic 4, primul echipaj din România care a participat la Talisker Whiskey Atlantic Challenge a ajuns pe 21 ianuarie în portul din Antigua după 38 de zile, 14 ore și 32 de minute de vâslit, doborând astfel recordul cursei pentru categoria la care au participat (44 de zile).

După 38 de zile și nopți de vâslit, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Andrei Roșu au ajuns cu bine în portul din Antigua, pe locul 1 la categoria Pure 4, adică bărci care înaintează în special prin vâslire, deplasarea nefiind ajutată de vânt.

Cei patru români au pornit în cea mai dură cursă de canotaj din lume pe 14 decembrie, din La Gomera, Insulele Canare și au vâslit 5.000 de kilometri până în Antigua, Caraibe. Au înfruntat natura și au petrecut sărbătorile de iarnă în barcă: Crăciun, Revelion, Sf. Ștefan, Sf. Vasile, Sf. Ion și chiar și un Sf. Marius, pe finalul cursei.

Vremea potrivnică a fost principalul adversar, în 23 decembrie o furtună puternică le-a răsturnat ambarcațiunea dar nu au renunțat și au continuat cursa. Băieții au vâslit 24/24 de ore, prin rotație, in echipe de câte doi, 2 ore de vâslit, 2 ore pauză.

Băieții au pierdut în greutate în cele 38 de zile de efort continuu, mai exact între 5 și 14 kg de persoană.
“Nu am cuvinte să descriu această super experiență. O experiență din care am învățat enorm de mult, cea mai remarcabilă din tot ce am încercat până acum. Nu știu dacă aș repeta-o, dar am învățat foarte multe lecții și am primit foarte multe răspunsuri. Această cursă continuă procesul de transformare al meu și al celor din jur. Am plecat la drum cu niște așteptări și am ajuns la finish ferm convins că am primit mult mai mult decât mă așteptam, atât pe plan fizic cât și pe plan spiritual.” Vasile Oșean, căpitanul Atlantic 4

Aventura lor a fost în scopuri caritabile, aceea de a strânge fonduri pentru centrul Hospice Casa Speranței de la Adunații Copăceni, unde vor fi internați copii care suferă de cancer sau boli rare.

La finalul cursei, cel mai tânăr membru al echipei, Ionuț Olteanu, a cerut-o în căsătorie pe iubita lui, Loredana, aducând și mai multă emoție momentului sosirii în Antigua.

Atlantic Challenge 2017
Anul acesta a participat primul echipaj norvegian de femei, o doamnă a împlinit vârsta de 62 de ani în timpul traversării Atlanticului, iar un tânăr de 19 ani a încheiat singur cursa de 5.000 de kilometri. Alte 4 echipaje au renunțat în timpul competiției.

Documentarul “Atlantic 4”
Pe parcursul călătoriei, echipa SPIDER a filmat primul documentar 360 din România, despre călătoria celor 4, numit “Atlantic 4”. Filmul va surprinde momente din timpul pregătirii plecării, de pe barcă, dar și scurte testimoniale ale echipei.

Jurnalul de bord al echipei, unde puteți urmări peripețiile prin care au trecut: http://a4.climbingtheworld.com/

Adaugati comentariu