Alege mașina care îți place și apelează la metoda de finanțare prin leasing auto second hand

leasing auto second hand

Alege mașina care îți place și apelează la metoda de finanțare prin leasing auto second hand. Cumpărarea unei mașini este a doua mare achiziție pe care o face un om în viață. Cea mai importantă achiziție este casa în care va locui, iar cea de-a doua, în ordinea importanței, este mașina cu care va călători.

Aceasta nu trebuie să fie neapărat nouă pentru a-i oferi confortul și siguranța pe care și le dorește. Cu ajutorul specialiștilor care se ocupă de leasing auto second hand, achiziția este una verificată și fără niciun fel de surprize neplăcute.

Poți cumpăra o mașină prin credit bancar sau prin leasing auto second hand. Tu ce alegi?

Mult timp în țara noastră, pentru cei care doreau achiziția unei mașini second hand, exista doar sistemul de credit oferit de bănci. La vremea respectivă, fiind singura variantă pentru mașinile sh, cumpărătorii nu cunoșteau avantajele altor sisteme de finanțare.

Apoi a apărut sistemul de leasing, însă era accesibil doar pentru cei care își doreau o mașină nouă. Deoarece a fost foarte bine primit pe piața românească, sistemul a fost extins astfel încât a fost introdus și leasingul auto second hand.

Lucrurile au evoluat și cumpărătorii au început să prindă experiență. Și-au dat seama că mașinile second hand din străinătate și în special din Germania sunt de o calitate foarte bună iar prețul este unul accesibil, astfel încât companiile specializate au introdus și opțiunea de leasing auto sh extern.

Acest tip de finanțare, leasing auto second hand, oferă avantajul unor tranzacții rapide

Acest tip de finanțare, leasing auto second hand, oferă avantajul unor tranzacții rapide, în care cumpărătorul nu trebuie decât să-și aleagă mașina pe care și-o dorește și  să semneze contractul de leasing auto sh. Mai departe, compania de leasing auto se ocupă de tot ce înseamnă plata, transport în țară, eliberare numere provizorii și permanente, recuperare TVA etc.

Printre avantajele achiziționării unei mașini din Germania prin sistemul de leasing auto second hand se numără:

  • Mașini în stare foarte bună
  • Revizii periodice făcute în service-uri acreditate
  • Tot istoricul mașinii poate fi verificat
  • Deoarece sistemul de autostrăzi din Germania oferă condiții de trafic foarte bune, mașinile își păstrează fiabilitatea chiar dacă au mulți kilometri rulați.

Achiziția unei mașini prin leasing auto se face doar pe firmă, o entitate cu personalitate juridică. Dacă firma este plătitoare de TVA prețul final al mașinii va fi mai mic, deoarece TVA-ul se poate recupera. Recuperarea de TVA este o operațiune destul de complicată pentru cineva care nu este cunoscător al domeniului, iar din acest motiv cel mai indicat este să apelați la specialiști care au experiență în domeniu.

Mașina perfectă va ajunge la tine

Transportul mașinii achiziționate din export se face prin intermediul firmelor specializate, care au platforme ce tranzitează majoritatea țărilor din Europa. Și aici trebuie să aveți mare grijă, deoarece procedura de ridicare a mașinii de la comerciantul auto este una foarte minuțioasă, fiind nevoie de multe documente, printre care și o procură. Toate aceste documente confirmă faptul că persoana care ridică mașina este autorizată de firma de leasing auto să facă acest lucru.

Pentru transportarea mașinii în țară, firma de transport trebuie să aibă asigurare externă de transport, pentru a acoperi eventualele daune ce pot apărea în timpul tranzitului. Costul unui transport asigurat poate fi mai mare, însă acoperirea riscurilor ce pot interveni pe parcurs merită această investiție.

Odată ajunsă în țară, mașina achiziționată prin leasing are nevoie de plăcuțe de înmatriculare pentru a putea circula. Cea mai rapidă variantă pentru a vă putea bucura de mașină imediat sunt plăcuțele de înmatriculare provizorii, care vă permit să circulați pentru o perioadă limitată de timp. Pe toată perioada de valabilitate a numerelor provizorii puteți rezolva restul de acte pentru a înmatricula mașina, a o înregistra la ANAF etc.

Pentru a fi la curent cu toate informațiile referitoare la achiziția unei mașini second hand: https://auto-leasing.ro/masini-second-hand/ analizați oferta Auto-Leasing.

 

 

Adaugati comentariu