Apple Watch Seria 4, ceasul care face EKG

Apple Watch Seria 4

Apple a prezentat, alături de noile modele de iPhone, și noul ceas inteligent Apple Watch seria 4. Gadgetul este cu adevărat revoluționar, fiind primul ceas care poate face un EKG.

Noul ceas inteligent Apple Watch, care are și un ecran mai mare ca modelele anterioare, vine cu o inovație extraordinară, care ar putea salva anual milioane de vieți. Ceasul are un nou tip de senzor, electric, care poate realiza, prin intermediul unei aplicații, o electrocardiogramă.

Apple Watch Seria 4

Noua funcție va fi disponibilă abia spre sfârșitul acestui an, iar la încept va fi limitată la dispozitivele care vor fi vândute în SUA. Asta deoarece gadgetul a primit aprobare de la FDA pentru realizarea de EKG și va avea nevoie de aprobări similare și în alte state, pentru a putea fi comercializat ca dispozitiv medical autorizat.

Realizarea unei electrocardiograme va dura numai 30 de secunde, iar metoda este foarte simplă. Utilizatorul trebuie doar să țină degetul pe ecran, unde va fi afișată iconița Digital Crown, în timp ce poartă ceasul la mână. După doar 30 de secunde, va afla dacă inima îi bate normal sau există risc de fibrilație atrială, care poate indica o gravă problemă de sănătate.

Adaugati comentariu