#ARCpesteAtlantic

V-am vorbit cu câteva zile în urmă despre un prim  echipaj românesc care se pregătește să traverseze Atlanticul cu un Oceanis 38. A sosit momentul să vă prezentăm și a doua ambarcațiune cu copatrioți de-ai noștri care iau startul în această întrecere. Este vorba despre un Elan 434 botezat ANDREW, cei 7 membri ai echipajului răspunzând provocării pentru a sprijini copiii cu autism.

ARC este o provocare pentru mulți navigatori. Atrage an de an în jur de 300 de ambarcațiuni și peste 1500 de aventurieri care își propun să traverseze Oceanul Atlantic pe vele într-o cursă de 2700 mile marine (aprox. 5000 km) din Gran Canaria (Spania) spre Saint Lucia (Caraibe).

Atlantic Rally for Cruising (ARC) este competiția destinată concurenților pătimași, cuplurilor de navigatori, și de ce nu tuturor celor care doresc să-și depășească limitele, la bordurile ambarcațiunilor mari sau modeste, de racing sau cruising. Traversează Atlanticului împreună, dar trăiesc fiecare propria aventură.

Pe 19 noiembrie 2017 ora locala 13.00, peste 280 de ambarcațiuni iau startul în această regată. Pentru prima oară în istoria competiției înființată în 1986, două veliere cu echipaje integral românești (un Oceanis 38 și un Elan 434) iau startul din Las Palmas de Gran Canaria având ca punct terminus Saint Lucia din Caraibe. Aceasta competiție a fost fondată de Jimmy Cornell (Dragoș Corneliu Cișmașu) român stabilit în Anglia, unul dintre marii navigatori ai lumii.

”Alături de colegii mei de aventură, pe Andrew (Elan 434) ne propunem să ducem la bun sfârșit cursa împreună cu voi pentru a ajuta copiii cu autism. Vă vom ține la curent prin intermediul unui jurnal de bord și, până atunci, vă invităm să ne fiți alături”, spune Daniela Bololoi.

Susține și tu CAUZA!

echipaj-Andrew_peste-Atlantic_Help-Autism-1024x576

Adaugati comentariu