Tentativă de record pentru François Gabart

MACIF Gabart record

François Gabart a pornit cu trimaranul MACIF într-o cursă solitară în jurul lumii. Francezul intenționează să bată recordul all-time, care este de 49 de zile și 3 ore și îi aparține lui Thomas Coville.

MACIF Gabart record

Francezul a plecat din Port-la-Forêt (Bretagne, Franța) și trebuie să revină până pe 23 decembrie pentru a stabili o nouă performanță de referință. Totul depinde însă de condițiile meteo, în special pe ruta de întoarcere din Atlanticul de Sud, care au reprezentat ”adversarul” principal și pentru Coville, care a avut nevoie de 4 încercări pentru a stabili recordul mondial.

Gabart spune însă că rămâne optimist. ”Avem o idee privind condițiile până la Ecuator și acesta este motivul pentru care am decis să plecăm acum. Rămâne de văzut dacă și în zona Braziliei lucrurile vor fi așa cum sperăm. Ne-ar ajuta mult, pentru că este esențial în tentativa de a-l bate pe Coville, în contextul în care acesta a navigat excelentȚ, a declarat francezul.

În palmaresul lui Gobart figurează victoria din Vendee Globe, în 2013, la chiar prima participare. Avea atunci 29 de ani și este printre cei mai tineri câștigători din istoria cursei. Un succes care a fost urmat anul trecut de stabilirea unui nou record mondial pentru distanța parcursă în 24 de ore, el reușind să parcurgă 771 de mile.

 

Adaugati comentariu