Bicicletă pentru plimbări…pe lac

O noutate în lumea vehiculelor cu pedale vine din Noua Zeelandă, constructorul Manta5 lansând pe piață o bicicletă acționată electric ce poate merge pe apă.

Exact, ai posibilitatea de a merge pe apă, bicicleta dispunând de o baterie și un motor electric silențios, puterea dezvoltată fiind de 400 watt. De asemenea, modelul Manta5 Hydrofoiler XE-1 poate fi propulsată și cu ajutorul pedalelor. Design-ul modelului a fost realizat în anul 2011, conceptul câștigând deja o serie de premii – la categoria “Concept Product” – în Noua Zeelandă.

Bicicleta acvatică este realizată din fibră de carbon și aliaj din aluminiu de înaltă calitate, ales pentru a reduce greutatea și a oferi o rezistență ridicată în timpul plimbărilor pe apă. Conform lui Howard-Willis (Director Fondator al companiei Manta5), “dezvoltarea acestei biciclete a constituit un drum plin de satisfacții, dar extrem de provocatoare, proiectul necesitând capacități tehnice deosebite pentru a depăși provocările întâlnite pe parcursul realizării acestui model. Tinerii absolvenți ai Universității Waikato s-au alăturat companiei noastre, aceștia având o extraordinară contribuție la realizarea bicicletei”.

Compania Manta5 a anunțat lansarea bicicletei în luna februarie a acestui an, prețul comunicat fiind de aproximativ 5200 de dolari.

bicicletă

Adaugati comentariu