Lectorul universitar Alexandru Micu este noul președinte al Federației Române de Yachting

Consiliul Federal al Federației Române de Yachting (FRY) l-a desemnat, joi, 08 mai 2018, pe vicepreședintele FRY, lector universitar Alexandru Micu să preia atribuțiile de președinte al Federației, în calitate de președinte interimar, ca urmare a demisiei lui Ionuț Pițirigă din această funcție. Interimatul lui Alexandru Micu va dura până la următoarea Adunare Generală a Federației Române de Yachting estimată a se desfășura în luna martie/aprilie 2019.

Proaspătul președinte își propune să dezvolte o comunicare mai bună cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în vederea susținerii sportivilor Ebru Bolat și Tarkan Bolat în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio. De asemenea, Alexandru Micu intenționează să demareze primul program acreditat de Federația Internațională de Sailing (World Sailing) pentru pregătirea instructorilor de yachting din România. Nu în ultimul rând, Micu dorește să implementeze în România și un prim program de creștere a numărului de practicanți ai sportului cu vele.

Alexandru Micu, lector universitar al Universităţii Maritime din Constanţa, a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor din domeniul yachtingului. Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, Alexandru Micu este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, având un master în domeniul managamentului și organizării bazelor sportive. Deține titlul de ”Maestru al sportului”, fiind decorat cu Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Adaugati comentariu