Noutăți de la Yamaha

Yamaha achiziționează Torqeedo

Yamaha își consolidează prezența pe piața de motoare electrice pentru ambarcațiuni după achiziția celui mai cunoscut producător, Torqeedo deținut de DEUTZ AG.

Torqeedo, un pionier în domeniul propulsiei marine electrice, oferă o gamă largă de produse, de la motoare marine electrice exterioare și interioare la baterii și diverse alte accesorii.

Având în vedere că vânzările pe piața motoarelor marine electrice de mici dimensiuni sunt în creștere, în special în Europa, Torqeedo continuă să se dezvolte ca și companie.

Deține, de asemenea, numeroase brevete legate de motoare marine electrice, elice și sisteme electrice, precum și capacități de cercetare și dezvoltare, echipamente de producție în masă și resurse de dezvoltare pentru tehnologii de mediu de ultimă generație.

Obiectivul Yamaha prin achiziționarea Torqeedo este de a-și consolida capacitățile de dezvoltare în domeniul electric al strategiei CASE Marine, care subliniază direcția generală pentru activitatea de produse marine în actualul plan de management pe termen mediu. De asemenea, această achiziție este menită să susțină și să accelereze eforturile Yamaha pentru atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon în industria navală, precum și să contribuie la accelerarea creării unei game mici de propulsie electrică.

În plus, combinarea activelor Torqeedo cu zeci de ani de expertiză tehnică și know-how al Yamaha în domeniul designului de corpuri de navă, motoare marine și multe altele, va genera sinergii pentru crearea de motoare marine electrice exterioare din gama medie, deoarece Yamaha își propune să devină lider pe piața în creștere a propulsiei electrice pentru bărci.

Prin punerea în aplicare a strategiei CASE pentru mediul marin, Yamaha va oferi clienților săi produse și servicii atractive cu o valoare adăugată ridicată și se va strădui să își atingă viziunea pe termen lung privind mediul marin, aceea de a fi o afacere care sporește și mai mult valoarea oceanului, oferindu-le clienților o viață marină fiabilă și bogată.

Yamaha V MAX SHO

Yamaha V MAX SHO de la Yamaha are acum o nouă grafică, tratamente de culoare specifice și posibilitatea de oprire și păstrare a motorului înclinat pentru o întreținere și depozitare îmbunătățită. Noile modele sunt disponibile pentru toate cele patru modele, de la 90 CP la 175 CP.

 

Cea mai recentă versiune a modelului V MAX SHO de la Yamaha este un adevărat showtopper, având o nouă grafică și culori pentru un aspect super elegant și modern. Carcasa este acum de culoare neagră în întregime, cu un top negru lucios. Noile modele grafice sunt prezente pe toate cele patru modele, de la 90 CP până la 175 CP, astfel încât fiecare motor este stilizat la perfecție.

 

Pe lângă un nou aspect incitant, Yamaha a adăugat o altă caracteristică utilă la modelele de 150 CP și 175 CP ale V MAX SHO. Un nivel de oprire a înclinării face ca menținerea poziției ridicate a motorului să fie o joacă de copii atunci când se efectuează lucrări de întreținere sau pentru situații de depozitare prelungită. Această îmbunătățire aduce modelele de 150 CP și 175 CP în linie cu modelele de 90 CP și 115 CP, care dispuneau deja de maneta practică de oprire a înclinării.

Noul V6 de 350 CP de la Yamaha și noul Helm Master® EX

Yamaha Motor Europe introduce un motor V6 de 350 CP și upgrade-uri la sistemul Helm Master® EX, îmbunătățind performanța, fiabilitatea și diversitatea de putere pentru clienții din domeniul nautic. Motorul V6 de 350 CP a fost adăugat familiei Yamaha Outboard pentru a satisface cererea clienților pentru mai multă putere, performanță premium și fiabilitate.

Sistemul Helm Master® EX, lider în industrie, a fost, de asemenea, îmbunătățit pentru a răspunde mai bine nevoilor proprietarilor de ambarcațiuni, fiind aduse îmbunătățiri și propulsoarele bowthruster precum noua funcție de blocare neutră.

 

 

Adaugati comentariu