Proprietar nou pentru Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race are un nou proprietar. După două decenii în care au manageriat competiția, Volvo Cars și Volvo Group au decis să transfere drepturile către Atlant Ocean Racing Spain S.L, companie afiliată echipei de organizare a întrecerii.

“După 20 de ani am simțit că a sosit timpul să renunțăm la responsabilitatea indusă de această prestigioasă cursă și să o încredințăm unui nou proprietar care are capacitatea, experiența și know-how-ul necesare pentru a o dezvolta în viitor”, a declarat Björn Annwall, Senior Vice President al Volvo Cars. Pentru a continua: “Volvo Cars va continua să sprijine cursa și la viitoarea ediție, în calitate de sponsor, și va pune accent pe sustenabilitate”. Kina Wileke, Executive Vice President, Volvo Group Communication a completat: „Volvo Ocean Race a reprezentat un suport excelent pentru a construi relația noastră cu clienții, întărirea imaginii brand-ului Volvo, a prezenței sale și a produselor audienței globale”.

Transferul dreptului de proprietate nu pune în pericol ediția aflată în plină desfășurare, Atlant Ocean Racing Spain S.L. urmând să îl preia după încheierea acesteia. Următoarea ediție a cursei va avea loc în 2021-2022.

O altă precizare importantă este cea legată de cele două entități Volvo. Volvo Cars și Volvo Group au în comun numele mărcii, însă Volvo Cars, care produce mașini, este deținută de Zhejiang Geely Holdings, în timp ce Volvo Group este o companie suedeză listată la bursă și produce camioane, utilaje grele și alte produse inginerești.

Adaugati comentariu