Ierarhii la Regatta SetSail 2018

SetSail Black Sea Regatta

SetSail Black Sea International Regatta, competiție organizată sub egida Federației Române de Yachting la Marina Limanu a adunat la start 25 de echipaje.

La clasa ORC A, medalia de aur a revenit echipajului Hope, locul al II-lea fiind ocupat de un echipaj de tradiție care a schimbat, în acest an, ambarcațiunea pe care concurează – Quebramar, iar locul al III-lea a revenit echipajului Irony.

Clasa ORC B a adus pe podium, pe primul loc, un echipaj din Bulgaria – Nimana, românii adjudecându-și următoarele poziții: Santa Monica (locul al II-lea) și Jackpot (locul al III-lea).

Pelican Racing a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la clasa ORC C, reușind să se situeze înaintea echipajului bulgaresc Elina (locul al II-lea). Medalia de bronz a revenit ambarcațiunii Ricochet.

Cele 25 de echipaje prezente în competiție și-au făcut o adevărată „încălzire” pentru sezonul competițional 2018. Regatta le-a adus provocări serioase echipajelor proaspăt ieșite de la iernat: opt curse, dintre care una de aproximativ 40 de mile marine și o vreme destul de capricioasă: vânt de diferite intensități și rotiri multiple, valuri, ploaie, soare. Competiția a fost plină de adrenalină, clasamentele provizorii schimbându-se de la cursă la cursă.

Sezonul competițional de offshore de la Marea Neagră continuă cu International Sailing Regatta Poseidon-Balchik care se va desfășura la Marina Eforie în perioada 14-17 iunie a.c. și care constituie prima etapă a Romania Cup Alpha Bank (cupă care cuprinde cinci regatte) și, totodată, prima etapă a Black Sea Sailing Trophy (trofeu format din două competiții).

Sursa: Replica

Credit foto: Valeriu Cătălineanu

Adaugati comentariu