Rolex Middle Sea Race 2023 – Royal Malta Yacht Club a anunțat câștigătorul

Rolex Middle Sea race 2023: Wally 93 - Bullitt câștigător al celei de-a 44-a ediții

Miercuri 25 octombrie 2023 la orele 21.00 CEST a fost anunțat câștigătorul celei de-a 44-a ediții a Rolex Middle Sea Race: velierul italian Wally 93 Bullitt, skipper Andrea Recordati.

Rolex Middle Sea Race 2023: Primele ambarcațiuni care au trecut Line Honours – la mutihull MOD70 Limosa (FRA) și Farr 100 ft maxi, Leopard 3 (MON) la monohull

Anunțul a fost făcut la puțin timp după ce Red-Ruby (double-handed) a trecut linia de sosire la 20.51.35 cu 24 de secunde în afara timpului necesar pentru a urca pe prima poziție.

Royal Malta Yacht Club a confirmat că niciuna dintre ambarcațiuile rămase în competiție nu va putea bate timnpul corectat al lui Bullitt.

„De când m-am înscris la Rolex Middle Sea Race visul meu a fost să câștig clasa” a declarat Recordati, în momentul cțnd a fost informat de către directorul de concurs. „Este un rezultat fantastic reușit în fața unor ambarcațiuni mult mai bine adaptate acestui gen de competiții off-shore.”

„Clasarea pe primul loc după corectarea timpilor, sincer, este încă un rezultat greu de crezut. Sunt în extaz. Sunte super fericit pentru barcă, merita asta. Am făcut mari eforturi pentru a o optimiza și a o îmbunătăți. Sunt fericit în mod special și pentru echipaj. Am o echipă excepțională și chiar meritau asta.”

Rolex Middle Sea race 2023: Wally 93 - Bullitt câștigător al celei de-a 44-a ediții
Rolex Middle Sea race 2023: Wally 93 – Bullitt câștigător al celei de-a 44-a ediții

Și recordurile au căzut la Rolex Middle Sea Race 2021

Adaugati comentariu