Al doilea velier Pelagic 77 va fi construit de către KM Yachtbuilders (VIDEO)

Săptămâna aceasta a fost semnat contractul pentru construcția  celui de-al doilea velier Pelagig 77, după ce anul trecut primul model realizat in Olanda de către KM Yachtbuilders s-a dovedit un succes. Al doilea Pelagic 77 va fi livrat beneficiarului în 2024.

O copie fidelă a primului Pelagic 77

Atelierelor navale ale KM Yachtbuilders li s-a cerut să realizeze practic o copie exactă a primului Pelagic 77. Construcția cocii din aluminiu va începe încă de luna aceasta, urmând ca velierul să fie finalizat și livrat in 2024.

„Toată lumea de pe șantier este încântată de această veste. Am mai avut reveniri ale clienților in trecut, dar să construiești o a doua unitate a unui astfel de proiect special este un mare compliment pentru noi.” A declarat Jildou Huisman, sales & markenting manager.

La rândul său, Eeuwe Kooi, fondatorul KM Yachtbuilders a adăugat că a fost o mare plăcere să se lucreze la acest proiect cu echipa proprietarului și că se așteaptă ca și de data aceasta să se întâmple la fel.

„Vinson of Antarctica este un yacht despre care suntem foarte mândri și cu atât mai mândri vom fi când îl vom produce și pe al doilea.”

Skip Novak, artizan al proiectului

Skip Novak, directorul comercial al Pelagic Expeditions,  a explicat de ce al doilea yacht va fi construit:

„Decizia de a construi o navă soră pentru Vinson of Antarctiva a pornit de la succesul acestui concept, care de-a lungul primului an de viață a ajutat la realizarea a patru proiecte majore, de care a beneficiat brațul nostu educațional pentru școlile din Chile și Spania. Acestea au inclus traversarea nord-sud a Oceanului Atlantic spre emisfera sudică, unde Vinson va fi cantonat.”

După ce primul proiect a ieșit pe porțile șantierului, sprijinind o echipă geologică din Germania in Svalbard în iulie 2021, a devenit clar că este încă mult de lucru și în emisfera nordică.

Știința schimbărilor climatice, filmările și reportajele necesitau un vas precum Vinson, iar în plus sectorul geografic este mai mare decât cel sudic, deși sezonul este mai scurt.

Țările care mărginesc bazinul arctic sunt interesate de prognozele schimbărilor climatice care influențează nu doar flora și fauna acestor regiuni, dar și modul de viață al comunităților locale.

Nu in cele din urmă este important și interesul comercial, extrem de ridicat în condițiile în care gheața va face lor unor noi culoare de navigație. Iar chestiunile și rezoluțiile teritoriilor disputate vor reveni in atenție odată ce vor putea începe extrcțiile miniere.

„Zona arctică rămâne un important teatru geopolitic. Aceste evenimente, pe măsură ce se vor desfășura și vor evolua vor trebui monitorizate și expuse audienței globale. Platforma pe care ne-o oferă conceptul Pelagic 77 este instrumentul perfect pentru aceste încercări.” a completat Novak

Două ambarcațiuni surori pentru fiecare emisferă

Îmbrățișarea acestei ambițioase campanii cu două ambarcațiuni ce operează uneori simultan, la ambele poluri ale Terrei, este luată in serios. Oricum, proiectul echipei de designeri, constructori, echipaje și instructori sunt pregătiți pentru această sarcină și pentru cele care ne așteaptă.” spune Novak

Practic, după spusele lui Ibañez Scott, Chairman of Drake Foundation, promoter și principal finanțator al acestor expediții, decizia de a construi o a doua navă a venit după succesul înregistrat de Vinson of Antarctica in Emisfera Sudică. Atunci s-a observat nevoia de a exista o barcă soră dedicată operațiilor din zona Arcticii.

Întreaga poveste a lui Vinson of Antarctica și primele sale expediții din 2021 le puteți găsi și pe pagina dedicată www.vinsonofantarctica.org

De asemenea, pentru a marca lansarea celui de-al doilea Pelagic 77 a fost prezentat și un scurt film:

 

Despre Pelagic 77

LoA (lungime totată):               23.50 m

LwL (llungime):                        20.55 m

Lățime:                                     6.20 m

Pescaj:                                     2.15 m

Material:                                  Aluminium

Greutate totală.:                      49 t

Motoare:                                  2x Volvo Penta D4

Acomodare:                             4 cabine ( 10-12 locuri de dormit)

Arboradă:                                 2x catarge aluminiu

Adaugati comentariu