Ce autoutilitara alegi pentru afacerea ta? Mercedes-Benz Sprinter vs. IVECO Daily

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter vs. IVECO Daily. Autoutilitarele sunt esentiale pentru dinamica unei afaceri care isi fundamenteaza obiectul de activitate pe transportul materialelor dintr-o locatie in alta. De aceea, de cele mai multe ori, succesul unei astfel de afaceri este influentat major de calitatea solutiilor de transport pe care antreprenorul le alege pentru a-si alcatui flota auto.

Exista o multime de solutii de transport utilitar pe piata, aproape fiecare brand auto avand in portofoliul de produse o gama de vehicule comerciale.

Dintre toate, insa, astazi am decis sa vorbim despre doua branduri pozitionate, daca nu in fruntea celor mai eficiente si superioare calitativ, cu siguranta in top:

 • Mercedes-Benz, cu flota sa de comericiale usoare marca Sprinter, Citan si Vito
 • IVECO, cu deja cunoscutele modele Daily

Iar motivul pentru care am facut aceasta alegere este acela ca, de anul trecut, compania Auto Schunn Romania a devenit si partener autorizat IVECO, pe langa parteneriatul istoric de 28 de ani pe care il are cu brandul Mercedes-Benz, atat pe partea de autoutilitare, cat si pe partea de autoturisme Mercedes-Benz noi si rulate.

Asadar, care e mai potrivit pentru afacerea ta, Mercedes-Benz sau Iveco?

In principiu, calitate si fiabilitate vei obtine de la ambele marci, prin prisma experientei indelungate pe care atat Mercedes-Benz, cat si IVECO o au pe piata de profil.

Cu toate acestea, insa, Daimler-Motoren-Gesellschaft (una dintre companiile de la care a luat nastere, mai tarziu, brandul Mercedes-Benz) producea vehicule pentru livrare inca din anul 1897, in vreme ce compania IVECO a fost fondata in anul 1975.

Atunci cand vine vorba, insa, de afacerea ta, doza de pragmatism trebuie sa existe obligatoriu, iar ceea ce te intereseaza pe tine mai mult sunt elementele practice, cele care iti vor facilita activitatea de business.

Asa ca haide sa comparam doua furgonuri, Sprinter si Daily, sa vedem care dintre ele sta mai bine in ceea ce priveste:

 • Lungimea de incarcare
 • Inaltimea de incarcare
 • Volumul de incarcare

Pentru comparatie, am ales modelele de autoutilitare noi Mercedes-Benz Sprinter in versiunea extra-lung, cu plafon extra-inaltat, si modelul IVECO Daily, la fel, in versiunea cea mai incapatoare.

Mercedes-Benz Sprinter vs. IVECO Daily

Dupa o comparatie simpla, rezultatele sunt urmatoarele:

Sprinter:

 • Lungimea de incarcare: 4.707 mm
 • Inaltimea de incarcare: 2.243 mm
 • Volumul de incarcare: 17 m3

Daily:

 • Lungimea de incarcare: 5.125 mm
 • Inaltimea de incarcare: 2100 mm
 • Volumul de incarcare: 19.6 m3

Asadar, dupa cum poti vedea, cand vine vorba despre spatiul de incarcare, Daily prezinta un avantaj, singura metrica la care este inferior fiind la inaltimea spatiului de incarcare, un element, insa, care poate fi decisiv in anumite situatii.

Acum, poate ca tu nu ai nevoie de volume atat de mari pentru activitatea afacerii tale, asadar iti doresti o flota de vehicule comerciale de dimensiuni mai mici. Ei bine, in acest caz, dintre cele doua branduri amintite in acest articol, numai Mercedes-Benz iti poate oferi produse concrete, si anume modelele comerciale foarte usoare Citan si Vito.

Ambele branduri ofera solutii extrem de eficiente din punct de vedere calitativ

In principiu, ca o concluzie, ambele branduri ofera solutii extrem de eficiente din punct de vedere calitativ pentru a sustine nevoile afacerii tale. Acum, cele mai importante criterii dupa care te vei ghida in alegerea celor mai potrivite vehicule comerciale pentru afacerea ta sunt chiar nevoile punctuale pe care le ai.

Compania Auto Schunn Romania este unul dintre cei mai vechi parteneri autorizati Mercedes-Benz din Romania, cu o istorie de 28 de ani la cel mai inalt nivel de performanta pe piata de autoturisme de lux din tara noastra.

Din anul 2020, Auto Schunn Romania a devenit si partener autorizat IVECO Romania, imbogatindu-si portofoliul de solutii de mobilitate comerciala cu gama de vehicule usoare, medii si grele IVECO Daily, Eurocargo, IVECO S-Way si IVECO X-Way.

In prezent, compania Auto Schunn Romania este prezenta in vestul Romaniei, cu centre de vanzari si service in Arad, Timisoara, Deva, Sibiu si Suceava.

Adaugati comentariu