Kivotos din Mykonos

Nu le păsa de capre. Nici de pietre sau de iarba ocazională. Au avuto viziune. Pe o bucată de pământ aflată mai sus de Golful Ornos.Restul este deja istorie. Astăzi Ilektra şi Spyros Michopoulos sunt printre cele mai influente 50 de persoane pe o insulă unde zeii moderni vin să locuiască vara. Proprietatea lor tocmai a fost completată cu o ambarcatiune de 25 de metri pentru oaspeti. Şi pentru prima dată se pot si ei relaxa înplin sezon, căci Kivotos este acum administratde către cei doi fii ai lor. Aceasta este o poveste despre un hotel.
Oamenii spun că e frumos să stai aici. Ceica Naomi și Calvin Klein îl adoră pur si simplu. I s-a acordat chiar și un trofeu de diamant decinci stele. Eu spun doar că este unul dintreacele locuri pe care nu le mai poti uita niciodată.De ce? Pentru că are culoarea pe care ovisează orice fată. Pentru că dimineata ouăle se prepară exact asa cum îmi plac mie, pentru că apartamentul meu a fost unul grozav, iar Kivotos cooler este cel mai bun cocktail pecare l-am gustat vreodată şi pentru că acolom-am simtit extraordinar.

Şi până acum doar mama şi tata m-au făcut să mă simt extraordinar.Unde altundeva poți sta pe o valiză LouisVuitton din anii 50 făcându-ți unghiile în timpce bărbatul tău mușcă dintr-un măr arătând caun zeu grec nud? Asta înseamnă Kivotos!
Nu contează dacă ajungi la aeroport cuunul dintre avioanele private sau cu un autocarstandard, cum am făcut eu, șezând ladouă scaune distanță de Jean Paul Gaultier.Te va aștepta cineva acolo cu un mic anunț,preluându-ți valizele şi deschizându-ți uşileunei mașini de lux. Aici începe călătoria. Kivotosînseamnă, într-un mod destul de amuzant,Arca lui Noe. La sosirea în hotel te așteaptășampanie şi o priveliște incredibilă. Dacă aveținevoie de orice altceva, linia telefonică a recepțieifuncționează destul de bine. Mai jos dehotel este o plajă privată cu doar câteva şezlongurişi, având în vedere faptul că nu suntdecât 40 de camere şi apartamente în acestloc de tip boutique, te simți întotdeauna înintimitate… când citești o carte lângă piscinăsau când iei masa de prânz. Nu simți nevoia să mergi nicăieri.

Plimbarea pe insulă se poate face practic cu un scuter şi, în ciuda plajelor frumoase, vei dori să te întorci la cuibul tău.Arhitectura este simplă şi drăguță, plină de detalii şi copii după statui antice originale şipiloni de la Delos. Practic, imaginile spun mai mult decât pot exprima cuvintele.
Cred că am pus prea multe întrebări despre Prince de Neufchatel, ambarcațiunea cu motor parcată pe apă mai jos de hotel. Așa că adoua zi Spyros și Ilectra au venit să mi-o arate. Chiar aşa. E o barcă care se poate folosi pentrua vizita golfurile secrete ale insulei sau pentrua naviga în apus de soare în direcția insulei Santorini din apropiere. „Mi-a luat douăzeci de ani să-l reconstruiesc”, spune Dl. Michopoulos.În timp ce fiul lor Jason deschide o sticlă deşampanie urmărim cu toții cu privirea un zmeude apă. „Este al fiului Prințului Charles, întreaga Familie Regală a sosit ieri cu acel iaht”, subliniază el. Construcția complementară bărcii estecel mai nou loc de cazare. Vila lui Noe. Aceasta se întinde pe trei etaje, împletind tradiția cu modernul. Şi când spun modern, mă refer la un lift transparent şi la podeaua de bază aflată direct pe apă. Așa se justifică și prețul: 3.600 de euro pe noapte. Dar pentru suma aceasta veți primi o vilă intimă de lux, care oferă oaspeților săi o intimitate extremă. Amplasarea sa unică atât de aproape de apă oferă niște priveliști marine superbe, fiind, în același timp, situată separat de toate celelalte camere şi apartamente. La parter există o zonă pentru servit masa și o sufragerie, o mini sală de gimnastică,o saună, o baie şi un duş cu perete de sticlă. Piscina încălzită începe din exterior şi se termină în interiorul vilei. La primul etaj, unde se află principalul dormitor mare, veți găsi o baie cu jacuzzi cu vedere directă la mare şi un balcon mobilat. Al doilea etaj este ideal pentru ocină la lumina lumânărilor sau mici petreceri private, deoarece dispune de o masă lungă,o antichitate, şi un bar pentru cocktail-uri. De asemenea, la acelaşi etaj este situată o bucătărie de serviciu complet utilată și o baie cu duș.
Partea cea mai grea aici este să te decizi dacă să mergi la SPA, unde literele sunt scrise în mozaic aurit, sau să iei o cină intimă pe plajă la lumina lumânărilor servită de un majordom personal. Să plonjezi în piscină sau în apele cristaline de jos. Să comanzi ceva din meniu sau să inventezi ceva pe cont propriu, pentru a testa capacitatea bucătarului. Dar cred că atmosfera prietenoasă este cea care îi captivează pe toți oaspeții care doresc să se întoarcă aici.

Și ai de unde alege căci există camere şiapartamente unice.Fie că este Le Pirate sau Le Meduse, celedouă restaurante din Kivotos cu mâncăruri șiservicii fine, mitologia va face parte din design-ul concediului petrecut aici. Eu nu pot

să nu mă întorc înapoi în timp, când Odiseuse lupta cu dragoni în aceste mări şi Mykonosera doar un loc plin cu pietre și capre. Ei bine,exact așa era și când l-a descoperit Michopoulosacum 25 de ani. Astăzi, nu numai că reflectăacest lucru, ci stabilește un standard în sine.

Adaugati comentariu