Lexus propune un yaht de viteză compact

Cum îl faci să zâmbească pe șeful celui mai mare producător de automobile din lume? Îi faci rost de o barcă nouă.

Președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, radia în momentul acostării la docul unei reședințe private din Miami Beach, la timona noului yacht sport Lexus. Este vorba despre un concept, un singur exemplar de 12,8 metri lungime (42 ft) stilizat de Toyota Marine Department și construit de Marquis Yachts în Wisconsin, SUA.

Akio Toyoda, care este și directorul de branding pentru Lexus International (divizia de automobile de lux a mărcii Toyota), a autorizat începerea acestui proiect ca modalitate de promovare a stilului de viață Lexus. Dezvoltarea și realizarea yachtului au durat doi ani.

Cele două motoare V8 pe benzină produc un total de 950 CP și permit atingerea unei viteze maxime de aproape 80 km/h. Propulsoarele provin de la noul coupe Lexus LC 500. Cel de la cârmă poate activa opțiunea ”turbo-boost”, un sistem care crește plaja de turație a motoarelor cu 1.000 rotații/minut peste limita maximă normală, ambarcațiunea depășind viteza de 80 km/h pe o perioadă scurtă de timp. Coca yachtului este construită integral din plastic ranfosat cu fibră de carbon.

Un ecran tactil cu diagonala de 7 inch este montat în centrul volanului/timonei, prin intermediul său căpitanul ambarcațiunii având control asupra sistemului de navigație și a celui de entertainment. Josh Delforge, vicepreședintele departamentului design al companiei Marquis este de părere că nivelul de complexitate al acestei ambarcațiuni sport se regăsește doar pe super-yachturile customizate. ”Totul se controlează prin ecran tactil, drept urmare toate sistemele bărcii pot fi activate/controlate de pe un iPad.”

Nu există culoare/pasarele de trecere între pupa și proră pentru a nu afecta silueta fluidă a navei. Se poate ajunge la partea din față prin interiorul ambarcațiunii, unde este montată o trapă de acces. Banchetele laterale acomodează până la opt pasageri și sunt decupate similar unor valuri. Această formă permite pasagerilor să stea față în față, iar când barca accelerează, toți pot privi înainte.

Mobilierul de bord, panourile laterale și tapițeria au fost executate în Italia și finisate în Wisconsin, unde a fost asamblat interiorul. Feelingul de lounge este accentuat de panouri laterale de sticlă pictate manual, care se aseamănă la aspect cu marmura gri, de pardoseala din sticlă cu gravuri și de canapeaua de piele albă și neagră. Pentru nocturnă, constructorul ambarcațiunii a montat un corp de iluminat interior cu logo-ul Lexus.

Adaugati comentariu