La doi ani de la achiziţionarea vaporaşelor, a început transportul pasagerilor pe Bega

În 2016, Primăria Timişoara a adus în oraş şapte ambarcaţiuni pentru transportul pe apă. De atunci, autorităţile spun că Timişoara este primul oraş din România care va implementa transportul în comun pe apă, însă abia după doi ani, Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Navală Română a autorizat efectuarea curselor regulate pe Bega.

Vaporaşele în valoare 7 milioane de lei cumpărate pe banii Primăriei Timişoara fac parte din proiectul de reabilitare a malurilor canalului Bega.

Aşa se face că de Ziua Timişoarei 2018, după doi ani de promisiuni, ambarcaţiunile achiziţionate de Primăria Timişoara au început să circule cu pasageri, pe canalul Bega. Primul vaporeto, “Savoya” a plecat, la ora 11.00, din staţia “Catedrala Mitropolitană” aflată la piciorul podului Episcopiei.

Nicola Constantin, căpitanul de pe “Savoya” a lucrat aproape 40 de ani pe Dunăre. “Am lucrat pe toate tipurile de nave, comerciale, de marfă, transport pasageri. Am mers din marea Nordului până la Constanţa. Aşa că am ceva experienţă. Pe Bega e mult mai uşor. Navele sunt foarte bune, uşor manevrabile. E un catamaran dotat cu două motoare de 44 kw, suficient pentru viteza cu care se merge. Oricum, pe canal, cu mai mult de 12 kilometri pe oră nu putem să mergem. Vaporaşele sunt dotate cu toaletă, aer condiţionat, camere de luat vederi. Anul trecut am făcut probe, am pregătit echipajele. Fiecare ştie ce are de făcut”, a declarat Nicola Constantin.

Surse Mangalianews.ro, banatulazi.ro, foto

Adaugati comentariu