Maserati și Giovanni Soldini încheie o colaborare istorică

Maserati Multi70-prima ambarcațiune cu foils sub chilă

Colaborarea dintre Giovanni Soldini și Maserati se încheie după 11 ani de recorduri în dezvoltarea navigației oceanice și peste 200.000 de mile parcurse.

Maserati a anunțat că după 11 ani de istorie  în navigația oceanică și peste două sute de mii de mile parcurse încheie colaborarea cu Giovanni Soldini.

Se încheie o colaborare istorică în lumea navigației oceanice și de performanță
Se încheie o colaborare istorică în lumea navigației oceanice și de performanță

A fost un parteneriat lung și productiv născut în 2012 în jurul proiectului monohull (monococă) Maserati VOR70 și care a continuat și s-a consolidat apoi în 2016 prin trecerea la trimaranul Maserati Multi70, care a adus tehnologia foiling în navigația oceanică, acesta fiind prima ambarcațiune care a avut monta foil sub chilă.

Experimentele, progresul tehnologic și performanța sportivă, cu rezultate extraordinare pe toate fronturile, au devenit în acest timp esența alianței dintre navigatorul italian și marca „Trident”-ului.

Recorduri și performanțe istorice

În decursul decadei, odată cu dezvoltarea noilor sisteme foiling, studiile aerodinamice, testele de asietaj, reglaje și gestionarea energiei, Giovanni Soldini și echipa sa au stabilit 9 noi recorduri pe rute istorice și au participat la 27 de regate în întreaga lume.

Golden Route  de la NewYork la SanFrancisco via CapeHorn în 2013
Golden Route de la NewYork la SanFrancisco via CapeHorn în 2013

O istorie presărată cu succese, de la cele 13.219 mile marine ale Golden Route de la New York la San Francisco via Capul Horn, parcurse în 2013 pe monohull-ul Maserati în 47 de zile, 42 de minute și 29 de secunde, la victoria de la Cape2Rio (2014) și la performanța minunată din cadrul Rolex Sydney-Hobart (2016).

Și apoi, din nou, realizările la bordul multicocii Maserati Multi70 cu recordul de pe ruta Hong Kong-Londra (2018) în 36 de zile, 2 ore, 37 de minute și 2 secunde, spulberând recordul anterior cu 5 zile; recordul Canalului Mânecii și recordul pe ruta originală Fastnet (23 de ore, 51 de minute și 16 secunde) înregistrat în 2021, precum și numeroasele victorii în RORC Transatlantic Race, RORC Caribbean 600 și Rolex Middle Sea Race.

Giovanni Soldini: „A fost o experiență incitantă, plină de aventuri, plină de descoperiri, cuceriri, inovații și zboruri deasupra oceanului. Cu sprijinul neprețuit al Maserati, a fost posibil să experimentăm la cel mai înalt nivel și să mergem mai departe cu rezultate de care suntem mândri. Aș dori să mulțumesc echipei Maserati și tuturor partenerilor care ne-au însoțit în această călătorie de peste două sute de mii de mile. În cele din urmă, o mulțumire specială pentru toți oamenii din echipaj care, în acești ani, au contribuit cu pasiune și competență la atingerea unor obiective frumoase și importante alături de mine.”

Maserati Multi70 – de patru ori în jurul lumii

Protagonist al unor provocări spectaculoase și de neuitat, Maserati Multi70 rămâne, de asemenea, singurul MOD care a navigat în jurul lumii. Și nu doar o dată, ci de patru ori (o dată pe monohull și de trei ori pe Maserati Multi70), ultima dată, în 2023, în deplină independență energetică datorită instalării la bord a unui sistem fotovoltaic și a unui motor electric. Ca urmare, Maserati Multi70 a devenit, de asemenea, primul iaht de competiție oceanic capabil să producă singur toată energia necesară pentru o navigație de lungă durată.

Maserati Multi70 multihull-RORC Transatlantic Race
Maserati Multi70 multihull-RORC Transatlantic Race

Din 2022, trimaranul se află în slujba programului de monitorizare al UNESCO și a contribuit de-a lungul traseelor sale la colectarea de date precum CO2, salinitatea și temperatura, care sunt foarte valoroase pentru comunitatea științifică.

Davide Grasso: „Giovanni a dus Tridentul peste mări timp de mai bine de un deceniu și a fost o onoare pentru noi să asociem numele Maserati cu un sportiv și un om atât de talentat, exemplar și pasionat, precum și un model de tenacitate, curaj și dedicație față de munca sa și față de valorile noastre comune. În timp ce un parteneriat important pentru marca noastră se încheie, îi suntem foarte recunoscători lui Giovanni pentru angajamentul său de lungă durată și pentru că a fost cel mai bun ambasador al mărcii în întreaga lume. De-a lungul anilor, am împărtășit aventuri interesante, momente glorioase și recorduri de neuitat, care vor rămâne pentru totdeauna în istoria sportivă a Maserati.”

 

Te-ar mai putea interesa și:

Transfer de tehnologie de la Maserati la trimaranul Maserati Multi 70

Recordurile au căzut la Rolex Middle Sea Race 2021

Adaugati comentariu