BOOT 2024: Bavaria C46, design gândit până în cel mai mic detaliu

Bavaria C46

Noul BAVARIA C46 dezvoltă, interpretează și extinde conceptul de design al seriei C-LINE a constructorului naval german BAVARIA YACHTS. Cu o combinație reușită între spațiul generos, caracteristici remarcabile de navigație și soluții inovatoare, noul BAVARIA C46 își propune să redefinească standardele în categoria sa. Ea va fi expusă pentru prima dată publicului la Düsseldorf, sărbătorindu-și premiera germană cu pachetul complet OCEAN.

Premieră germană pentru Bavaria C46 Ocean Package

Din pachetul de echipare OCEAN nouii BAVARIA C46 nu lipsește nimic. Cumpărătorul va alege doar culoarea carenei și a dungilor de pe ea, tipul de lemn din interior și lemnul pentru podea.

BAVARIA YACHTS s-a ocupat deja de toate celelalte pachete, cum ar fi SAIL READY, DESIGN, divertisment și petrecerea timpului la bord, precum și de multe alte opțiuni importante. Iar totul este deja inclus în pachetul C46 OCEAN PACKAGE.

Bavaria C46
Bavaria C46

Spațiul generos de la bord și soliditatea dovedită Made in Germany sunt combinate cu performanțe de navigație îmbunătățite și de un factor de confort mai mare. Acestea au fost posibile datorită provei în V, care asigură deja caracteristici excelente de navigație la modelele precedente din serie, BAVARIA C38 și C42 și care creează un spațiu incomparabil în cabine.

Cu noul concept de rigging al BAVARIA C46, bucuria pură a navigației este și mai optimizată, fie că se navighează singur sau cu echipaj minim, fie cu un echipaj sportiv – deoarece versatilul BAVARIA C46 oferă, de asemenea, soluții convingătoare pentru fiecare cerință atunci când vine vorba de echipare și layout al punții.

Bavaria C46
Bavaria C46

În același timp, BAVARIA C46 este un iaht elegant și șic, care își încântă deja viitorii proprietari. Nominalizarea sa pentru iahtul anului în Europa de către juriul internațional al Premiului European Yacht of the Year este o confirmare suplimentară a acestui nou concept.

Confort și sugranță la bord

BAVARIA C46 este proiectat pentru a oferi o experiență unică și distracție, confort și siguranță la bord. Indiferent de modul preferat de navigație, C46 se dovedește a fi partenerul ideal pentru a descoperi plăcerea de a naviga în toate nuanțele sale.

Bazându-se pe experiența vastă din ultimele decenii, C46 oferă o gamă largă de configurații suplimentare, permițând personalizarea maximă a experienței de navigație în funcție de nevoile și preferințele individuale.

BAVARIA C46 promite noi standarde și în ceea ce privește combinația dintre designul interior, caracteristicile excelente de navigație și soluțiile inovatoare.

Bavaria C46
Bavaria C46

La fel ca la toate modelele din gama C-LINE, BAVARIA C46 a fost creat în colaboare cu Cossutti Yacht Design. Bazându-se pe experiența ultimelor modele de succes, noul C46 are un profil distinctiv și faimosul BAVARIA V-Bow, care îi conferă modelului C46 un comportament foarte agil și, în același timp, extrem de stabil.

Suprafață velică de peste 115mp

Fie că navighează relaxat cu un echipaj mic, navighează single handed sau în voiaje cu un echipaj mare și ambiții sportive – BAVARIA C46 oferă toate opțiunile necesare pentru o plăcere maximă de navigație cu șase poziții opționale pentru trolii, o suprafață velică generoasă, precum și opțiuni suplimentare pentru gennaker și Code0.

Chiar și doar cu randa și focul auto-voltant, BAVARIA C46 are o suprafață de 115 metri pătrați de velă, grație noulu concept rigging care permite un foc mai mare. Chiar și cu o Genoa mai mare, 56 de metri pătrați, care poate fi strânsă și ajustată la un unghi mai strâns prin intermediul șinelor de genoa de pe punte, se poate obține o viteză mai mare, unghiuri de virare optimizate și unghiuri ambițioase de urcat în vânt.

Gennakerul, Code0 sau noul Code0 asigură un plan velic optimizat în cele mai variate condiții de vânt.  Code0 poate fi utilizat permanent, deoarece această velă poate rămâne permanent pe bompres ca o a doua velă foc suplimentară și nu trebuie să fie dată jos după fiecare deplasare pe vânt purtătpr sau chiar întreaga zi, deoarece acest Code0 este la fel de ușor de utilizat ca și un genoa.

Bavaria C46
Bavaria C46

Toate fungile și școtele de reglaj sunt acționate de la cele două vinciuri centrale de la timonă. Randa și focul auto-voltant sunt de asemenea, acționate cu vinciurile centrale și, prin urmare, se află întotdeauna sub controlul skipperuluii.

În plus față de acționarea convenținoală a randei sau sistemul rollrandă cu vinciuri manuale, pentru navigația activă, un sistem rollrandă electric și vinciuri electrice pentru reglarea velelor din față sunt acum disponibile opțional pentru prima dată.

La cerere, bateriile  cu litiu furnizează energia necesară pentru sistemul de reglaj și pentru alți consumatori de la bordul BAVARIA C46, de asemenea, în combinație cu panourile solare detașabile de pe bimini oferite pentru a genera electricitate suplimentară.

Echipare completă pentru sailing

BAVARIA C46 oferă două opțiuni pentru reglajul Gennakerului și a Code0. Dacă navigați mai mult singur sau cu un echipaj mic, puteți opta pentru încă două vinciuri la postul de comandă, în plus față de vinciurile centrale. De asemenea, școta Genoa, poate fi adusă direct spre pupa prin tunelul fungii pentru a fi ușor accesibilă timonierului.
Dacă BAVARIA C46 este navigată de un echipaj mai mare și activ, atunci cele două vinciuri suplimentare de pe dunetă sunt exact alegerea potrivită.

Bavaria C46
Bavaria C46

Genoa, gennakerul și Code0 sunt ușor de manevrat de către echipaj și îi oferă timonierului mult spațiu în spatele noii consolei a timonei care oferă, de asemenea, și accesul la cele mai relevante informații în orice moment prin displayul poziționat în zona superioară.

Cu cele trei ecrane B&G suplimentare de deasupra pasarelei, datele importante, cum ar fi viteza bărcii, puterea vântului, direcția vântului, cursul și adâncimea pot fi accesate opțional de întregul echipaj în orice moment.

Cu BAVARIA C46, echipa de dezvoltare a BAVARIA a creat un spațiu impresionant care se reflectă și printr-un confort suplimentar în salon și în cabine. Pe lângă un design atractiv și o calitate ridicată a finisării, obiectivul clar în timpul dezvoltării a fost acela de a crea un salon spațios și comunicativ pentru proprietar și echipaj, oferind în același timp un maxim de intimitate în cabinele confortabile.

Configurații variate pentru o maximă personalizare a interiorului

Prin urmare, C46 oferă o gamă largă de configurații care permit personalizarea maximă a iahtului și a experienței de navigație în funcție de nevoile și preferințele individuale.
Salonul este locul perfect pentru a petrece momente minunate împreună cu familia și prietenii la bordul BAVARIA C46.

Biroul ușor supraînâlțat de la bordul BAVARIA, ce include o masă de navigație și echipamente nautice importante, este poziționat  la același nivel cu bucătăria. Acest lucru face ca lucrul la sistemul de navigație sau chiar gătitul să fie o experiență comună. Mesele pot fi servite la masa mare din salon, cu o canapea în formă de U, care poate fi transformată rapid într-o zonă mare de odihnă prin simpla apăsare a unui buton, cu ajutorul mesei de salon opționale rabatabile.

Pentru a asigura lumina potrivită în salon, BAVARIA YACHTS combină construcția clasică cu concepte moderne. Noile hublouri, trapele mari și ferestrele corpului navei asigură nu numai lumina zilei și ventilația în salon în timpul zilei, ci și o vedere foarte bună a velei mari, fie din biroul de la bord, fie de la masa din salon. Seara, benzile luminoase liniare cu tehnologie LED, cu consum redus de energie, mascate de panourile de mobilier, asigură în salon lumina potrivită.

Amenajările disponibile variază de la 3 la 5 cabine

Amenajările disponibile variază de la 3 la 5 cabine și oferă noi posibilități de a satisface nevoile individuale la bord prin intermediul camerelor multifuncționale. De exemplu, proprietarul poate alege o configurație cu 4 cabine, fiecare cu baie proprie. Această dispunere oferă intimitate și confort optim pentru toți oaspeții de la bord.

Alternativ, poate fi aleasă o configurație cu 3 cabine, cu o cabină extrem de spațioasă a proprietarului și o cabină multifuncțională suplimentară, separată, pe culoarul de acces. Aceasta poate fi apoi folosită ca spațiu de depozitare, un loc pentru velele ude sau un spațiu de depozitare direct accesibil.

Spațiul amplu și senzația de spațiu sunt absolut impresionante, și nu doar în salon. În versiunea standard cu trei cabine, toate cușetele de la bord au o lățime de cel puțin 1,60 metri, cu o lungime totală de peste doi metri fiecare – o soluție aproape imposibil de regăsit în acest segment.

Cabina proprietarului, foarte voluminoasă și lungă de aproape patru metri, situată în prova, oferă o lumină și un spațiu impresionant și, pe lângă propria baie și propriul duș separat, oferă, de asemenea, spațiu pentru un dulap suplimentar pe peretele etanș principal și o bibliotecă de bord în salon.

Design gândit până în cel mai mic detaliu

Multe alte opțiuni permit amenajarea spațiului de sub punte după preferințe individuale. Pentru și mai mult spațiu există posibilitatea unei camere multifuncționale la tribord și la babord, de exemplu, dacă se dorește mai mult spațiu de depozitare sau spațiu pentru o mașină de spălat.

Bavaria C46
Bavaria C46

Amenajarea cu patru cabine poate fi realizată în mod clasic cu o cabină divizată în prova, aici cușetele au o lungime de peste 2 metri și fiecare o lățime  de 1,50 metri x 0,80 metri, sau, dacă nu se dorește renunțarea la cabina unică a proprietarului din față, se poate opta pentru o a patra cabină cu paturi supraetajate duble în locul cabinei de la tribord.

Această libertate de alegere permite proprietarilor de ambarcațiuni să creeze la bord spațiul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor individuale. Există cerințe și preferințe foarte diferite, dar C46 oferă o gamă largă de soluții optimizate.

Fie că este vorba de spații generoase sau de soluții practice la bord – BAVARIA C46 este proiectat în așa fel încât poate fi adaptat la orice situație și oferă marinarilor pasionați experiențe unice.

PACHETE ȘI OPȚIUNI

PACHET OCEAN
Pachetul OCEAN PACKAGE al modelului BAVARIA C46 înseamnă că nu trebuie să lipsească nimic de la bord. Proprietarul trebuie doar să aleagă culoarea carenei și a dungilor de pe ea, tipul de lemn din interior și lemnul pentru podea. BAVARIA YACHTS s-a ocupat deja de toate celelalte pachete, cum ar fi SAIL READY, DESIGN, și multe alte opțiuni importante, și totul este deja inclus în pachetul C46 OCEAN PACKAGE.

PACHET DESIGN
PACHETUL DESIGN are ca scop să facă din propriul BAVARIA C46 ceva foarte special, cu atenție la detalii. Pereții acoperiți cu material textilș și un concept de iluminat inovator creează o ambianță unică în salon și în cabine. Teak sau Esthec în cabina de pilotaj și alegerea culorii dungilor de pe cocă și multe alte detalii fac, de asemenea, parte din pachet.

READY TO SAIL
Doar începeți să navigați! Pachetul SAIL READY PACKAGE completează echipamentul de bază extins al BAVARIA C46 cu multe opțiuni utile care fac viața la bord și mai plăcută. De la accesul pe punte la mai multă energie prin capacitatea suplimentară a bateriei, până la pachetele de lumini de sub punte și din cabina de pilotaj.

SAIL și OPȚIUNI RIGGING
Să te bucuri de navigație înseamnă să te poți concentra pe reglajul velelor și pe vânt și să-ți păstrezi energia. BAVARIA C46 oferă multe opțiuni. În plus față de catargul convențional sport și de catarge cu vinciuri manuale pentru navigația activă, un sistem electric strângere a velei mari și vinciuri electrice pentru reglarea velelor din față sunt acum disponibile opțional pentru prima dată.
De asemenea, a fost dezvoltat recent și un Code0 permanent, care poate fi fixat ca un al doilea stabilizator pe bompres și, în condiții de vânt curat, asigură rapid și ușor mai multă propulsie și plăcere de navigație, chiar și pentru echipajele mici.

YACHTONE – Acum și în România

Navigația este prin definiție, cel mai sustenabil mod de a te deplasa pe apă. Noile vele Ekko-Tech, care pot fi comandate acum pe toate iahturile cu vele BAVARIA YACHTS, conferă acestei filosofii un alt accent important pentru mediu. Aceste vele laminate de înaltă calitate sunt fabricate din sticle PET reciclate și cu ajutorul energiei eoliene și al electricității ecologice.

BAVARIA B-BOX
Cel mai bine este să depozitați lucrurile acolo unde aveți nevoie de ele. Acesta este și principiul BAVARIA B-Box, spațiul de depozitare pentru tot ceea ce aveți nevoie pentru scufundări și înot cde agrement la bord. Accesibilă direct de pe platforma de baie, BAVARIA B-Box este ideală pentru tot ceea ce ar putea avea nevoie să fie depozitat umed după distracție. Apropo, compresorul încorporat asigură suficient aer în SUP-uri și jucării.

BAVARIA V-BOW
BAVARIA V-Bow, această caracteristică izbitoare în designul carenei nu numai că oferă BAVARIA C46 mai mult volum sub punte, dar și caracteristici de navigație excepțional de bune. Designul BAVARIA asigură mai multă stabilitate, o linie de plutire alungită  și, prin urmare, mai multă performanță și o senzație mai directă la cârmă. Forma mai îngustă la linia de plutire se lărgește spre punte ca un V al BAVARIA V-Bow.

Acest design a fost dezvoltat de Cossutti Yacht Design din Italia și BAVARIA YACHTS pentru a conferi corpului navei mai mult volum, inclusiv pentru puntea din față.

În ciuda pupei mai late, volumul suplimentar din prova asigură o distorsiune mai mică la înclinare și, prin urmare, mai multă siguranță, în special pe o mare agitată. Iar V-Bow conferă cabinei din puntea din față dimensiuni complet noi.

DATE TEHNICE
Lungime totală:14,50 m
Lungime totală (inclusiv bowsprit) 14.91 m
Lungime cocă 13.95 m
Lungime linie de plutire 13,315 m
Lățimea corpului navei: 4,70 m
Pescaj (standard): 2,30 m
Pescaj (opțional) 1,75 m
Lest (standard): 2.575 kg
Balast (opțional) 2.858 kg
Deplasament (standard): 12.730 kg
Deplasament (opțional) 13.013 kg
Motor (standard): 41,9 kW (57 mhp)
Motor (opțional) 58,8 kW (80 mhp)
Rezervor de combustibil (aprox.) 244 L
Rezervor de apă (aprox.) 554 L / 798 L
Suprafața velică 115 m²
Vela mare (standard) 66 m²
Rollrandă (sistem de înfășurare) 62 m²
Foc autovoltant 49,5 m².
Genoa (106%) 56,4 m²
Gennaker 192 m²
Code0 105 m²
Înălțimea catargului (max.) deasupra liniei de plutire 22,05 m
I 18,95 m
J 5,71 m
P (standard / sistem de rulare) 18,15 m / 17,90 m
E 6,4 m
Cabine 3/4/5
Camere umede 2/3/4
Categoria CE A / B / C
Design Cossutti Yacht Design

Te-ar mai putea interesa și:

Boot 2024: Bavaria aduce la Dusseldorf întreaga flotă SR-Line

Avancronică: Noul Contest 63CS

Noul Swan 51 va fi lansat oficial la Cannes Boat Show în 2025

 

 

Adaugati comentariu