Avancronică: Noul Contest 63CS

Contest C63 CS

Noul Cotest 63CS va fi lasansat în această primăvară. Atuul său se pare că este acela că poate fi navigat atât cu echipaj specializat cât și fără, după cum anunță constructorul olandez.

Colaborarea cu fostul birou de design Georg Nissen – care a creat Contest 62CS, s-a încheiat în urmă cu 10 ani, dar acum odată cu noul desen al cocilor realizat de Judel/Vrolijk  avem un volum mai mare raportat la lungime.

Contest C63 CS
Contest C63 CS

Noul Contest 63CS are suita proprietarului poziționată sub cockpit și oferă astfel opțiunea pentru un layout cu două sau chiar trei cabine spre partea din față.

Constructorul apreciază că acesta este elementul de atractivitate, spațiul fiind suficient pentru a oferi două cabine de oaspeți identice, plus o cabină pentru echipaj dacă de dorește, deși tot constructorul afirmă că noua ambarcațiune se manevrează atât de ușor încât nu necesită echipaj specializat. Pentru a facilita o astfel de decizie constructorul a conceput și câteva opțiuni utile.

Contest C63 CS
Contest C63 CS

Acestea includ un layout cu trei sau patru cabine, ambele cu opțiunea unei zone depozit, în timp ce versiunea cu trei cabine poate fi completată fie de un generos vestiar pentru depozitarea velelor, spre prova, sau de o cabină pentru skipper/echipaj.

Contest C63 CS
Contest C63 CS

În funcție de programul de sailing, proprietarul poate de asemenea opta între sistemul in-mast furling sau in-boom furling, un foc auto-voltant, două velastrai sau pentru opțiunea unui Code Zero cu furler-ul integrat în bompress. Toate acestea ușurează alegerea specificației portrivite în funcție de dorința proprietarului, fie pentru performanță fie pentru o navigație ușoară.

Noul superyacht compact va avea un interior desenat de Wetzels Brown, iar dacă ne uităm și spre ultimele modele Contest, aceasta este o rețetă sigură pentru un mix de design elegant și contemporan.

Modelul va fi lansat în această primăvară.

Te-ar mai putea interesa și:

Contest 50 – nominașizat pentru European Boat of The Year 2024

Designul interior al unui yacht Contest 59 CS inspirat de Bentley

Adaugati comentariu