BOOT 2024: Moody 48 DS- un nou concept „monomaran” pentru Living & Sailing

Prezentat de Hanse la BOOT 2024 în premieră Moody 48 DS (decksalon) reprezintă noul yacht oceanic de dimenisuni medii cu configurație specială. Ca și surorile sale mai mari și mai mici, DS41 și DS54, Moody DS48 se definește prin salonul său spațios cu o vedere perfectă de 360 de grade spre exterior.

Moody 48DS – interior

Efectul suprem este asigurat de conceptul arhitecturii generale a punții ce integrează cockpitul și salonul, într-un stil tipic Moody ce poate fi foarte ușor ilustrat prin sintagma „monomaran”  – practic un catamaran pe un singur corp de navă.

Fără o treaptă deranjantă de acces între cockpit-ul generos protejat și salonul de pe punte, Moody DS48 oferă mult spațiu și o suprafață generoasă pe un singur nivel.

Proiectat în colaborare cu Bill Dixon și echipa de la Dixon Yacht Design, Moody DS48 este un alt model al mărcii care întruchipează combinația unică de spațiu interior și performanță a revoluționarei game Moody DS.

Sigur și confortabil

Carena oferă un interior deosebit de voluminos. În același timp, DS48 este un yacht sigur și extrem de confortabil, care se manevrează bine în orice condiții, chiar și cu un echipaj redus sau chiar signle handed.

Gama sa largă de opțiuni face din ea o adevărată ambarcațiune de proprietar pentru navigația în ape albastre, cu caracteristici de navigație perfecte. Fie că se află pe mare sau în port, ea oferă tot ceea ce face ca viața la bord să fie confortabilă: mult spațiu în interior și în exterior, o bucătărie mare cu toate opțiunile imaginabile și un număr neobișnuit de mare de variante de amenajare interioară

Puncte de atracție

Coca Pereții etanși din material compozit laminat al corpului navei asigură o stabilitate structurală maximă. Pentru ușurința manevrelor de plecare de la cheu și acostare, Moody 48 DS este echipat standard cu un bowthruster retractabil cu funcție de menținere a poziției, acesta putând fi completat, opțional, cu stern thruster pentru manevre perfecte în spații înguste.

Moody 48DS

Sub cockpitul lui DS48 se află un garajul de mari dimensiuni mare pentru bărci  și accesorii de baie. Acesta  poate găzdui o barcă gonflabilă de până la 2,8 metri lungime, în timp ce cu ajutorul sistemului opțional Moody Smart Tender System lansarea și recuperarea bărcii pneumatice poate deveni o simplă joacă de copii.

Tradiționala punte Moody walkaround cu balcon înalt și balustradă fixă oferă o siguranță deosebită, în special pe mare. De asemenea zona din prova a punții  oferă o zonă extinsă de plajă. Opțional, tot aici poate fi instalată o dinetă, cu o masă care poate fi ulterior depozitată într-un cheson separat pentru vele, aflat chiar în spatele voluminosului cheson al ancorei. Întreaga suprafață a sprayhood-ului rigid (sub forma unui acoperiș plutitor), care se sprijină pe doar șase suporturi robuste din aluminiu, poate fi acoperită cu panouri solare pentru o autonomie maximă în timnpul vooiajelor lungi

Arborada, gândită și pentru performanță vine cu trei perechi de crucete și o suprafață totală de până la 156mp de velă ceea ce grantează caracteristici excelente de navigație. Opțional este disponibil un catarg cu sistem furling pentru randă și două velastraie prova.

În cockpit, sub soft top-ul care poate fi deschis se află două mese și zone de relaxare e generoase. Alte opțiuni de configurare a spațiului și bachetelor în zona posterioară a cockpitului oferă cadrul ideal pentru experiențe comune cu familia și prietenii.

Barul opțional de la pupa, dispune de grătar, frigider și chiuvetă, și completează perfect caracteristicile de confort ale bărcii. Cele două cehsoanei mari de depozitare din cockpit pot fi folosite pentru a depozita tot ce este necesar pentru o călătorie lungă.

Poziția înaltă a timonei oferă o vedere de ansamblu perfectă în orice moment. Platforma de baie se accesează  printr-o scară confortabilă, iar de acolo se poate intra cu ușurință în apă prin scările de baie opționale.

Decksalon – suprafață vitrată generoasă și opționale ca acasă

Cu geamurile sale din sticlă securizată laminată, salonul asigură o vedere panoramică de 360 de grade, fie din zona de luat masa, fie de la postul de conducere opțional, aflat în interiro sau din bucătăria spațioasă în formă de L, cu plita cu gaz cu trei arzătoare și blatul de lucru mare.

La cerere, sunt disponibile o mașină de spălat vase, un frigider cu o capacitate de până la 380 de litri și un cuptor cu microunde.

Tot în interior, datorită faptului că salonul se suprapune cu cabina din pupa, Moody DS48 oferă cu aproximativ 25% mai mult spațiu interior – la fel de mult ca pe un yach de 58 de picioare.

Incluzând cabina principală prova mare și luxoasă, cu un pat mare de tip insulă și baie proprie, pe doar 48 de picioare este posibiă o configurație cu trei cabine și cu până la trei băi cu dușuri separate. Cea de-a treia cabină poate fi, de asemenea, configurată ca spațiu multifuncțional, de exemplu pentru a găzdui o mașină de spălat cu uscător de rufe integrat. Lumina naturală din abundență în salon și în cabine iar  un concept de ventilație bine gândit pe ambele punți asigură o atmosferă plăcută în întreaga ambarcațiune.

Preț de bază anunțat pentru Moody48DS este de 864.900 euro plus TVA.

Alte lansări de la BOOT 2024:

Bavaria C46, design gândit până în cel mai mic detaliu

European Boat of The Year 2024 sau „Oscarul” din lumea ambarcațiunilor cu vele – nominalizări

Noul Swan 51 va fi lansat oficial la Cannes Boat Show în 2025

 

 

 

 

Adaugati comentariu