Submarinul Project Neptune, primul produs al Aston Martin Consulting

Aston Martin a prezentat un submarin veritabil cu prilejul expoziției de yachturi de la Monaco. Produsul a fost creat în colaborare cu constructorul american de ambarcațiuni Triton, dar poartă cu mândrie logo-ul mărcii britanice.

submarin-aston-martin-2-1024x683

Anul trecut, Aston Martin a anunțat lansarea unei divizii dedicată proiectelor speciale sub numele Aston Martin Consulting – ce își pune la dispoziția terților experiența. Colaborarea cu Triton LLC este prima creație proiectată de noua ramură. Proiectul Neptun se bazează în mare parte pe tehnologia Triton, o companie care are o vastă experiență în domeniul vehiculelor subacvatice de acest gen.

submarin-aston-martin-1-830x467

Nava se bazează pe un model numit „LP” (Low Profile), un mini submarin cu trei locuri care ar fi foarte potrivit pentru a completa o flotă ce ar include deja un yacht de lux. În exterior, Neptun afișează o doză puternică de design Aston Martin. Cunoscătorii vor sesiza în mod clar elemente de stil preluate de la modelele DB11 și Valkyrie. Baza tehnică este un model cu o înălțime de 1,8 metri și o lungime de 3,2 metri, care cântărește aproximativ 4.000 de kilograme și poate ajunge la adâncimi de aproximativ 500 de metri. Barca are propulsie electrică și un set de acumulatori de 30 kWh.

Submarinul Aston Martin Neptun ar trebui să coste aproximativ 4 milioane de dolari și va fi produs în cantități foarte limitate.

Adaugati comentariu