Țările de Jos: O țară de descoperit

țară

Dacă doriți să plecați în excursie în Marea Nordului sau vă gândiți să vă lăsați iahtul în aceste ape în mod permanent, atunci avem un sfat din interior pentru dumneavoastră: Olanda. Această mică țară de la Marea Nordului are multe de oferit.

O ţară cu râuri, coaste şi canale – multă varietate

Mulți dintre cei care se gândesc la Țările de Jos se gândesc probabil mai întâi la brânză, lalele și saboți. Dar țara oferă mult mai mult și este un adevărat deliciu, în special pentru iubitorii de apă. Cine nu și-a imaginat vreodată că se plimbă cu barca prin orașe pitorești și apoi, seara, să privească apusul de soare în largul mării în timp ce se uită la un film, ascultă muzică sau joacă un joc la NetBet Casino. De asemenea, puteți dormi confortabil în iahtul dvs. într-unul dintre orașele vechi de secole și vă puteți trezi dimineața cu acest decor. În Țările de Jos, totul este posibil.

O țară cu priveliști uluitoare

Venind dinspre sud spre Belgia, trecem pe lângă gura de vărsare a râului Scheldt. Râul, cu o lungime de 360 km, izvorăște în Franța și traversează Belgia și Țările de Jos, unde se varsă în Marea Nordului. În special estuarul de până la 5 km lățime strălucește prin bogăția sa ecologică. Scheldt oferă multe distracții și vă invită să faceți un ocol. Pe lângă peisajele pitorești ale Belgiei și Franței, se poate ajunge la marile orașe portuare Antwerp și Ghent, de exemplu, prin Scheldt. Chiar lângă Scheldt se află Delta Rin-Meuse, prin care se poate ajunge la Rin. Acesta este împărțit anterior în Meuse, Lek și Rin.

Pe acest traseu puteți descoperi rezervația naturală „De Biesbosch” cu polderele sale în direcția Germaniei, dar puteți vizita și orașe precum Dordrecht și ‘s-Hertogenbosch. Acest traseu oferă un amestec de orașe mai mici și câmpuri unde vă puteți relaxa pur și simplu. De ce să nu faceți o vizită spontană într-unul dintre micile orașe de pe malurile Rinului? Nu veți regreta. Printr-o altă gură a Deltei Rinului-Meuse veți ajunge la Rotterdam. Acolo puteți vizita unul dintre cele mai mari porturi maritime de marfă din lume. Pe o lungime de 40 de kilometri, sunt multe de văzut. După ce ați trecut de port, aveți opțiunea de a traversa Lek până la Utrecht. Acest frumos oraș clasic impresionează prin arhitectura și vivacitatea sa și nu trebuie ratat în nicio excursie în Olanda.

Amsterdam – viață pură

Dar și o alegere bună este aceea de a merge mai la nord, pe Marea Nordului. Coasta olandeză, cu stațiuni turistice precum Scheveningen, Katwijk aan Zee și Zaanvoort, oferă peisaje de carte. Scheveningen găzduiește și un port de agrement, unde vă puteți face cu ușurință plinul de provizii sau puteți petrece o noapte la țărm, pe promenadă. Dacă doriți să petreceți o noapte la țărm, Kurhaus, situat chiar pe cheiul din Scheveningen, vă oferă exact luxul pe care îl căutați. Dacă sunteți în căutare de liniște și pace, puteți ajunge în câteva minute la plaja pustie de pe promenadă sau pe traseele de dune de la acest hotel.

În Zaandvoort, puțin mai la nord, fanii sporturilor cu motor vor avea parte de o ofertă pe măsură. Acolo se află „Circuit Park Zandvoort”, unde au loc curse de Formula 1. După un scurt drum spre nord, veți ajunge în curând la gura de vărsare a Canalului Mării Nordului. Puteți acosta acolo într-unul dintre porturi sau puteți merge direct în capitala Țărilor de Jos. Acest oraș este plin de viață în orice moment al anului și se bucură de arhitectura sa olandeză clasică și, în același timp, de energia sa tânără și inovatoare. Datorită canalelor care traversează în special întreaga zonă interioară a orașului, puteți explora frumusețea acestui oraș din barca dumneavoastră. Cu muzeele, magazinele, străzile și piețele sale impresionante, acest oraș are atât de multe de oferit încât merită cu siguranță una sau mai multe excursii la țărm. Fiecare va găsi ceea ce caută.

Concluzie

Fie că doriți să dețineți propriul iaht sau să închiriați un iaht, totul este posibil în aceasta ţară. Numeroasele posibilități pe râuri, canale și, bineînțeles, în Marea Nordului nu lasă nicio dorință neîmplinită. Experimentați viața sălbatică din această ţară sau bucurați-vă de liniștea mării sau a râurilor liniștite, cu câmpurile, pășunile și micile sate. De-a lungul istoriei sale, această țară a trăit cu și din apă și, prin urmare, oferă infrastructura necesară pentru un timp fără griji și de neuitat.

 

Adaugati comentariu