Tinerele talente apreciate la YJA Awards

YJA Awars 2022

Decernarea trofeelor YJA (Yachting Journalists Assosiacion) Yachtsman of the Year și YJA Young Sailor of the year pentru 2022, cele mai prestigioase distincții din navigația britanică, a avut loc pe Main Stage în cadrul Rya Dinghy & Watersports Show.

Clifford Webb, Chairman al Yachting Journalists Assosiation, Vice-Președintele Mark Jardine și Lou Johnson – membru l-au avut alături de ei pe scenă pe Mike McIntyre, medaliat cu aur la clasa Star în cadrul Jocurilor Olimpice din 1988, pe fiica sa Elidith, medaliată cu aur la clasa Women 470 la Jocurile Olimpice din 2020, pentru a decerna premiile.

YJA Awars 2022
Foto Nick Jeffrey, câștigătorii pe scenă (de la stânga la dreapta) – Eilidh McIntyre, YOTY Nominee Tom Gillard, Hattie Rogers, Charlie Dixon, YSOTY nominee Joe Rowe, Mike McIntyre.

Primul premiu a fost YJA Young Sailor of the Year, Elidith McIntyre deschizând plicul pentru a-l anunța pe câștigătorul în vârstă de 17 ani, Charlie Dixon, care a dominat competiția de windsurfind iQFoils Youth Worlds de la Haga, cu opt victorii din 11 curse și care a câștigat Jocurile Internaționale de pe Lacul Garda, precum și sub 19-ani Worlds de la Lake Silvaplana.

Pe lista scurtă a nominașizărilor s-au mai aflat Joe Rowe de 15 ani, câștigător al Topper World Championship de la Lacul Garda, și Scaramouche Sailing Trust ILCA și marinarul Kai Hocckley de la Etchells.

Următorul trofeu a fost YJA Yachtsman of the Year, Mike McIntyre urcând pe scenă pentru a prezenta trofeul decernat prima dată în 1955 și ajuns în vitrina multor legende ale sportului. Acesta i-a fost decernat lui Hattie Rogers, cel mai tânăr câștigător din istoria acestui trofeu. Hattie a fost descrisă drept „fața noii generații foiling” de către reputatul jurnalist Magnus Wheatley, ea câștigând SailGP WASZP Inspire Grand Final în San Francisco și o mare parte din Athena Pathway Programme din Seria ETF26.

Cu trofeul ăn mână, Hattie a spus: „Nu mă așteptam să fiu nominalizată și mai ales să câștig! Să fiu alături de Dylan Richard și Tom – care au avut un an fantastic – este o nebunie. Câștigarea acestui trofeu în anul în care bunicul meu a murit, el fiind primul câștigător al One Ton Cup în 1974, îl face cu atât mai special, nu doar pentru mine dar și pentru întreaga familie. Un moment de mare mândrie pentru familia Rogers.”

Fellow shortlisted nominees were Sevenstar Round Britain and Ireland Race winner Richard Palmer, Fireball, Merlin Rocket, Scorpion, Solo and Streaker dinghy supremo Tom Gillard and International Moth World Champion Dylan Fletcher-Scott.

Pe lista scurtă a nominalizărilor s-au mai regăsit Richard Palmen câștigător al Sevenstar Round Britain și Ireland Race, Tom Gillard dinghy supremo al Fireball, Merlin Rocket, Scorpion, Solo și Streaker, precum și Dylan Fletcher-Scott, Moth World Champion.

Fimlul decernării trofeelor produs de RYA Media:

Adaugati comentariu