Un catamaran cu legături românești pentru Greta Thunberg

Activista pentru protejarea mediului înconjurător, Greta Thunberg, s-a văzut pusă într-o poziție delicată după ce Națiunile Unite au schimbat locația următorului for climatic din Chile, în Spania, la Madrid.

Cum Greta Thunberg a declarat că nu va zbura pentru a nu contribui la mărirea amprentei de carbon globale, salvarea a venit de la doi soți australieni.

Greta Thunberg
Greta Thunberg

Elayna Cărăușu are tată român, fiind, alături de soțul său australian Riley Whitelum vedete social media, ei mergând în jurul lumii și distribuind pe YouTube experiența alături de fiul lor cu cuvintele cheie #boatlife.

Catamaranul La Vagabonde este dotat cu panouri solare și hidro generatoare, fiind autopropulsat, astfel amprenta sa de carbon fiind minimă.

Un britanic, Nikki Henderson, va fi și el de cart pe La Vagabonde, a cărei călătorie către Madrid este estimată a dura aproximativ între 2 și 4 săptămâni, având în vedere că vasul este meteo dependent.

Greta va apărea pe canalul YouTube al australienilor, împărtășind experiențele ei maritime și promovând în continuare protejarea climei. 

Adaugati comentariu