YachtExpert la Trieste – Sportboat

YachtExpert la Trieste.Se apropie cel mai important eveniment european al anului în sailingul de categorie Sportboat, iar YachExpert prin colegul și colaboratorul nostru Adrian Panait este prezentă la acest eveniment!

Cel mai important eveniment ORC Sportboat al sezonului

Sistiana (Trieste)-Italia – A început numărătoarea inversă în Golful Trieste pentru cel mai important eveniment ORC Sportboat al sezonului: Campionatul European ORC Sportboat 2022.

În perioada 10-15 octombrie, Diporto Nautico Sistiana va primi cele mai bune echipe din lumea Sportboat, unde bărci cu o lungime maximă de 9,15 metri și o greutate maximă de 2 tone vor concura pe traseele cu startul în Sistiana.

Două titluri de Campion European vor fi acordate în două divizii de clasă, cu 22 de echipe înregistrate în prezent din Estonia, Danemarca, Germania, Slovenia și Marea Britanie, precum și Italia.

Recunoaștere internațională

Atribuirea și organizarea acestui Campionat European la Trieste, la Diporto Nautico Sistiana reprezintă o recunoaștere clară a pasiunii și muncii pe care acest club le-a desfășurat în ultimii ani.

Clubul s-a impus ca un adevărat punct de referință pentru Golful Trieste și nu numai, existând așteptări mari pentru viitorul Campionat European ORC Sportboat 2022.

„Suntem mândri că putem organiza un eveniment de această importanță”, a declarat Fulvio Vecchiet, Președintele Comitetului de Organizare. „Acest eveniment vine  într-un moment istoric pentru noul nostru club house de pe mare: un vis dublu care devine realitate. În aceste zile primim înscrierile mai multor echipe pe care abia așteptăm să le întâmpinăm în Sistiana, cu dorința de a ne ridica la nivelul așteptărilor lor.”

Titlurile europene(absolut și corintian) vor fi acordate din rezultatele a opt curse, adică o cursă de coastă și șapte curse windward-leeward , primul start fiind stabilit pentru miercuri, 12 octombrie.

Pentru a urmări evenimentul, accesati site-ul  www.orcsportboat2022.eu

 

Adaugati comentariu