Cleanup Mission: Lacuri și râuri mai curate…oare e posibil?

Lacuri și râuri mai curate…oare e posibil? Cu această întrebare în minte am plecat spre lacul de acumulare de la Voila, unde revista YachtExpert a fost invitată de către Audi Foundation for the Envinronment, BABOR, Ferry Porsche Foundation și start-up-ul everwave pentru a asista la o acțiune de curățare cu adevărat revoluționară.

Clean uo mission_lacul Voila
Clean uo mission_lacul Voila

Poluarea cu deșeuri și în special cu meterial plastic al lacurilor de acumulare și al râurilor este un fenomen ce pare să fi scăpat de sub comtrol în România. YachtExpert a fost prezent la o acțiune de curățare a lacului de acumulare de la Barajul Voila de pe Olt. O inițiativă a Audi Foundation for the Envinronment, BABOR, Ferry Porsche Foundation și start-up-ul everwave.

Un utilaj minute: CollectiX

Clean uo mission_lacul Voila
Clean uo mission_lacul Voila

Timp de cinci săptămâni barja mecanizată de colectare a gunoiului CollectiX a companiei everwave, în colaborare cu Rotary Romania și Hidroelectrica a participat la curățarea lacului de acumulare de la Voila, într-un program care vizează astfel de operații pe majoritatea lacurilor de acumulare de pe râurile afluente Dunării, unul dintre cele mai poluate fluvii ale Europei.

Campania de salubrizare efectivă va fi dublată de evenimente informaționale pentru comunități, campanii de educație pentru copii, și activități de salubrizare a malurilor pe durata întregului an.

Cleanup Mission: Lacuri și râuri mai curate…oare e posibil?

CollectiX poate colecta până la 5 tone de material pe zi din râuri. Prin intermediul unui conveyor cu bandă acesta poate scoate din apă aproape orice fel de gunoi, ceea ce îl face ideal pentru zone cu acces dificil de pe uscat. Odată coectat gunoiul este transportat într-un depozit, odată pe zi, aici lemntul este separat de restul și este ulterior trimis spre procesare. Gunoiul este uscat și trimis către fabrici procesatoare și reciclat.

Acțiunea de la Voila a avut rolul de a arăta de ce este capabil acest utilaj și compania everwave care acționează de mulți ani în Germania, urmând ca după analize ulterioare, să continue și în alte locații. Acțiunea a fost sprijinită de Cluburile Rotary din România precum și de Hidroelectrica care a pus la dispoziție escavatoare și mijloace de transport pentru colectarea și transportul gunoiului.

Deplasarea la locul evenimentului s-a făcut cu modele Porsche pune la dispoziție de Porsche InterAuto.

Clean uo mission_lacul Voila
Clean uo mission_lacul Voila

 

În vizită la Axxon Composites din Brașov- producător de catarge și alte elemente din carbon

Adaugati comentariu