Beneteau lansează Swift Trawler 48

Noul Swift Trawler 48 a fost construit respectând ADN-ul modelelor Beneteau Trawler  și conform feedback-ului primit de la utilizatori. Designul a fost realizat de Andreani Design, iar atenția principală a fost acordată ușurinței în exploatare și aspectelor practice.

Noul Swift Trawler 48 are 14,74 metri lungime și o lățime de 4,5 metri, și completează gama Trawler produsă de Beneteau. Această gamă are modele cu lungimi între 35 și 62 picioare, iar atuurile lor sunt reprezentate de performanțele nautice, spațiul interior generos și autonomia. Aceste calități au făcut ca modelele gamei Trawler să fie preferate de peste 1000 de clienți din întreaga lume.

Beneteau Swift Trawler 48

Noul Swift Trawler 48 este un model ce se adresează așa numitei categorii „passage maker” (ambarcațiuni destinate traversadelor – pasajelor lungi), situându-se datorită lungimii sale la mijlocul actualei game.

Din punctul de vedere al designului acesta preia o serie de detalii de la modelul mai mare, Grand Trawler 62,.

Pentru croaziere liniștite

Pentru a-și merita renumele Swift Trawler 48 poate acomoda până la 12 persoane. Coca a fost astfel desenată pentru a se optimiza comportamentul pe apă și performanțele ambarcațiunii.  Etrava dreaptă ajută la înaintarea mai eficientă prin apă, rezultând în final o mai bună manevrabilitate și consum mai mic de carburant.

Autonomie și performanțe

Arhitecții  au urmărit să optimizeze consumul pe o paletă mai mare de viteze. Cu un rezervor de 1930 litri, autonomia declarată de constructor este de peste 600 mile nautice la o viteză de deplasare de 9 noduri sau 280 de mile nautice la 18 noduri, ceea ce înseamnă că în cazul unei planificări riguroase a pasajului mai rămâne o rezervă de 10%.

În combinație cu rezerva de apă potabilă de 640 litri, noul model oferă o autonomie considerabilă. Iar dacă, ADN-ul noului Swift Trawler este reprezentat de confort și economie – perechea de motoare Cummins QSB de 6,7 litri și 380CP permite atingerea unei viteze maxime de 21 de noduri, iar grație unui upgrade care sporește puterea la 425CP se poate naviga cu o viteză maximă de 25 de noduri. Există astfel o rezervă suficientă de putere cu care se poate rula la peste 20 de noduri dacă este nevoie.

Spații exterioare generoase

Cockpitul poate fi echipat cu o masă pliabilă și două scaune pivotante, care împreună cu o canapea generoasă maximizează confortul oferit de spațiul interior și exterior al cabinei. Detalii inteligente de design, precum pedala de picior pentru operarea scării escamotabile pentru flybridge, ușa de acces tribord cu „wind stopper” sau bara „țin-te bine” pozționată în partea de sus sporesc confortul și funcționalitatea acestei zone.

Ușa dublă din spate permite accesul spre o lagră platformă de baie prevăzută, opțional, cu sistem hidraulic de ridicare pentru un dinghy de 350kg. Alte detalii aparent simple, precum scara de baie cu mânere de tipul celor utilizate pentru piscine asigură un acces mai facil și amplifică polăcerea de a face baie în mare.

Beneteau Swift Trawler 48

Puntea superioară (flybridge) are o suprafață de 20 mp oferind confort și o privire panoramică asupra mării. De asemenea, tetierele poziționate de o parte și de alta a scaunului pilotului oferă o pozție relaxată de-a lungul pasajelor. Zona este completată de o banchetă și o masă care adaugă un plus de confort. Flybridge-ul poate primi opțional un top rigid în forma literei „T” dar care este prevăzut cu un soft-top pliabil.

Tot în această zonă este prevăzut un wetbar unde se pot prepara gustări sau băuturi, iar zona din pupa a punții superioare permite fie poziționare unor șezlognuri fie depozitarea unor obiecte de divertisment precum paddleboard-uri.

Pe punte, spre prova se poate instala opțional o saltea de plajă cu secțiuni care se ridică pentru a se obține o poziție similară cu aceea oferită de șezlonguri, perfectă pentru servirea unui long drink sau citirea unei cărți.

De reținut este și designul asimetric al punții care a permis realizarea unui culoar de trecere bine protejat către cabină.

Relaxare și divertisment

Accesul în salon se face prin ușile mari-duble. Pe partea babordului se află poziționată bucătăria în forma literei „L” care include și un frigider de dimeniune normală de 225 litri, precum și numeroase spații de depozitare. Standard este prevăzut un cuptor pe gaz sau opțional unul electric. Pentru voiaje mai lungi a fost prevăzut și un dulap inteligent organizat pentru veselă, pahare și alte accesorii, fiind prevăzut inc.lusiv un spațiu pentru o mașină de spălat vase (opțional).

Beneteau Swift Trawler 48

Baltul de lucru este prevăzut cu argaz pe gaz dar opțional se poate opta pentru o plită prin inducție și chiuvetă. În partea opusă zonei de gătit se află un dulap pentru pahare precum și rafturi pentru sticlele de vin. Tot aici poate fi montat opțional un icemaker. Spațiul mai este prevăzut cu o zonă pentru servit masa, a cărei formă de „U” permite acomodarea a până la 8 persoane. De asemenea, în spatele bachetei este prevăzut un wine chiller pentru 23 de sticle. Pe partea de babord, în zona superioară poate fi montat un TV de 40 inch.

Funcționalitate optimă

Postul de comandă prevăzut cu ușă pe tribord pentru acces rapid la mijlocul navei, permite circulația și acostarea ușoară. Tabloul de bord poate fi echipat cu două ecrane de 12 inch Raymarine MFD precum și cu sistemul Beneteau Ship Control.

Suplimentar, se poate instala o cameră video pentru acostări în partea din spate, lumini subacvatice pupa, iar sistemul joystick integrat Cummins poate fi adăugat pentru acostări lipsite de stres. Concola, tabloul de bord și scaunul reglabil al pilotului sunt finisate în gri închis pentru a oferi o vizibilitate foarte bună în toate condițiile de iluminare,

Casa ta pe apă

În partea din față se află zona de acomodare care include o cabină prova cu pat dublu sub care se află spații de depozitare generoase. De asemenea, tot aici sunt prevăzute dulapuri și sertare, iar ferestrele largi și trapa panoramică lasă lumina naturală să pătrundă în interior. Cabina este prevăzutp și cu baie proprie, cu cabină de duș separată.

Cabina oaspeților situată pe babord beneficiază de o fereastră de dimenisuni generoase, spații de depozitare și două paturi single, care se pot transforma în pat dublu. Această cabină este prevăzută și cu ușă pentru acces în exterior, și baie proprie cu cabină separată de duș.

Cabina de oaspeți din tribord, are de asemenea două hublouri și un pat dublu poziționat transversal și un dulap cu ușă dublă, care poate fi echipat cu mașină de spălat/uscat rufe.

Finisarea standard este cu Teak, dar opțional poate fi din stejar, o serie de alte elemente și materiale pentru finisări fiind oferite opțional.

8 persoane pot dormi confortabiul la bordul noului Swift, în cele trei cabine special destinate plus salon unde bancheta se poate transforma în pat dublu, spațiul privat fiind asigurat de o cortină.

Debutl european pentru noul Swift Trawler 48 cu motoarele Cummins de 380CP era prevăzut pentru ediția 2022 Dusseldorf Boatshow, de luna aceasta, salonul fiind însă amânat pentru 2023. Un model echipat cu motoarele Cummins de 425CP va fi prezent luna viitoare la salonul nautic de la Miami.

 

 

Arcona 415 – cu propulsie electrică standard

Adaugati comentariu