Echipajele românești SetSail, MyWay și Irony continuă nu fără emoții cursa la D-Marin ORC World Championship Croația

Irony a avut probleme tehnice la primul in-shore al zilei, dar a rămas în cursă pe 38. SetSail încheie ziua pe poziția 13, urcând două locuri în clasamentul general, iar MyWay cade pe 37. 

Nu fără emoții toate cele trei veliere prezente la etapa de campionat mondial de la Sibenik – Croația, D-Marin ORC World Championship 2019, încheie și ziua a patra de concurs.

Azi au fost programate trei curse in-shore (8Nm lungime fiecare) din care în final aveau să se desfășoare doar două.

Probleme pentru Irony

Velierul Irony (Beneteau First 40.7; skipper Cătălin Corduneanu) înscris de MojoYachting Club ne-a dat cele mai mari emoții, după ce în prima cursă a zilei a sufeit o defecțiune la timonerie, ce a dus la abandonarea cursei. În pauză au reușit să repare timona și au revenit în cursa a doua pe care au încheiat-o în final pe poziția 29 în clasamentul general. Irony ocupă acum poziția 38 în clasamentul general.

MyWay a pierdut teren

Velierul MyWay (Rodman 42, skipper Ciprian Onose) a avut o evoluție mai puțin fastă, închieind prima cursă a zilei pe poziția 41, și a doua pe poziția 34, ceea i-a făcut să ajungă la finalul zilei pe poziția 37.

SetSail nu a luat startul în cursa a doua

Nici pentru SetSail (Farr 40; skipper Valentin Oeru) înscris de Set Sail, nu a fost cea mai bună zi. Farr-ul a încheiat prima cursă pe 27 și s-a retras în cea de-a doua.

3 echipaje italiene pe primele trei poziții

După patru zile de concurs, trei echipaje sub pavilion italian conduc în clasamentul general ORC B: Selene, Digital Bravo și Mela, toate pe ambarcațiuni Swan 42.

Etapa mai are progamate două zile de concurs. Mâine 7 iunie concurenții vor avea parte din nou de o cursă off-shore (coastal race), iar sâmbătă 8 iunie de alte două curse in-shore în urma cărora se va stabili și clasamentul final al competiției.

Trei veliere românești la D-Marin ORC World Championship 2019

Adaugati comentariu