Festivalul de Yachting de la Cannes 2023: Oyster 595

Oyster 595

Începem prezentarea noutăților pentru 2024, majoritatea urmând a fi prezente și prezentate presei și publicului larg în cadrul Cannes Yachting Festival (Festivalul Internațional de Yachting de la Cannes) între 12 și 17 septembrie 2023. Iată aici noutățile cu care se prezintă Oyster 595 noua vedetă a flotei Oyster Yachts.

Oyster595
Oyster595

Oyster 595

Oyster Yachts va prezenta la Canner unul dintre cele mai populare dintre modelele sale – Oyster 595. Astfel, începând cu acest eveniment (12-17 septemebrie), modelul va fi expus în Port Canto, berth 034.

Bine proporționat și versatil, Oyster 595 este conceput pentru navigație rapidă la vele și poate fi manevrat fără efort de numai două persoane grație tehnologiei automate pentru manevre, atât pe vele cât și pentru acostări și plecare de la cheu. Printre cele mai importante dispozitive menite să ușureze manevra se numără bowthruster prova escamotabil (se retrage sub cocă într-un compartiment special atunci când nu este folosit pentru a nu afecta hidrodinamica bărcii și a fi protejat), sternthruster (util la plecarile și acostarile laterale), iar pentru ridicarea velelor echiparea cu cabestan cu acționare electrică pentru randă (vela mare), al cărui mecanism de tip furling (atunci când nu este utilizată este rulată ăn interiorul catargului) este deja recunoscut și apreciat pentru ușurința în utilizare. Aceste echipamente care nu doar ușurează viața navigatorului dar și ajută la performanță sunt completate de un spațiu interior vast. În varianta, opțională, „centerboard„ (Cabină cenrtală) face din acest luxos yacht oceanic unul dintre cele mai populare realizate de marcă în cei peste 50 de ani de activitate.

Oyster 595
Oyster 595

Privind cu atenție descrierea lui Oyster 595 observăm, ceea ce vă învit să faceți și pe dumneavoastră dacă aveți drum la Cannes pe perioada salonului, numeroasele echipamente tehnice și elemente de design pe care Oyster le-a introdus recent în gama sa de modele, majoritatea premiante în diverse ocazii.

Îngerul protector

Printre acestea remarcăm sistemul de iluminare interioară ambientală, conceput inițial pentru proprietarul și chairman-ul Oyster, Richard Hadida pentru velșierul său Oyster 885 „Lush”.

Conceptul atât de apreciat s-a transformat apoi în sistemul de iluminare Oyter pentru proprietarii de modele Oyster și se regăsește acum pe întreaga flotă. Patru setări diferite contribuie la obșinerea unei ambianțe ideale pentru orice ocazie.

Oyster 595
Oyster 595

Oyster 595 este unul dintre primele modele din flotă care vine cu sistemul Guardian Angel™, care are rolul de a monitoriza de la distanță, toate sistemele yacht-ului și performanțele. Guardian Angel ™, oferă proprietarilor liniște și siguranță, acesta rectificând sau alertând după caz.

Alte inovații tehnologice ce oferă avantaje proprietarului de Oyster includ sistemul de comandă digital  – Oyster Command™ – un sistem complet automatizat, digitalizat și intuitiv care interconectează toate celelalte sisteme inclusi cel de divertisment, navigație, utilități, iluminare și momitorizare. Acesta se accesează prin intermediul postului de comandă de la timone, dar comenzile pot fi dublate și prin ecrane tactile amplasate în cabine ca extrase opționale.

Confort și lux pentru opt pasageri

Cu Oyster 595, grație interiorului spațios, pot călători până la opt pasageri, familie sau prieteni, și poate fi configurat și cu o cabină suplimentarp pentru echipaj, dacă se dorește. La exterior, există zone de relaxare în prova și la pupa, accesul fiind facilitat de culoare cu balcoane înalte neîngrădite de manevre fixe, în timp ce manevrele curente sunt camuflate în spații special destinate.

Oyster 595
Oyster 595

Există spațiu suficient pentru socializare în jurul cockpitului central și în zona timonelor, care pot fi protejate printr-ul sprayhood și opțional bimini. Tot opțional, yacht-ul poate fi echipat cu o platformă de baie escamotabilă ți o pasarelă telescopică, detalii care subliniază standardele ridicate ale acestui velier și care se regăsesc de obicei în clasele superioare.

Oyster 595
Oyster 595

Fiecare aspect al Oyster 595 este conceput pentru a se portivi necesităților individuale ale fiecăui client, de la posibilitatea de a alege între o chilă standard sau retractabilă pentru acces în zona cu apă mică. Echiparea cu două safrane (pene de cârmă) permite un control ușor, din vrfuș degetelor, în timp ce creșterea volumului cocii și lățimea mare zonei dinstre pupa permit obținerea unei puteri mai mari la vele pentru pasaje prelungite.

Materiale nobile și atenție pentru detalii

Stitul interior contemporan oferă același confort ca și acasă, asigurând că locuirea sau lucrul la bord sunt cu adevărat plăcute și practice. Clienții pot alege pentru finisare între numeroase layout-uri de interior, și diverse esențe de lemn, scheme coloristice și finisări – ceea ce fac din Oyster 595 unul dintre cele mai ușor de personificay yacht-uri din gama celor de 60 de picioare. Modelul din imagini este personalizat cu lemn de stejar.

Oyster 595
Oyster 595

Fiecare detaliu de interior a fost atent prelucrat, de la banchetă care se poate transforma în pat la bucătăria spațioasă cu frigider full-size, mașină de spălat vase și Quooker. Cabinele luxoase și spațioase dispun de spații ample de depozitare, o înâlțime generoasă la nivelul capului și toalete cu duș separat.

CU OCHII PE LAUREAȚI

Construit conform standardelor Lloyds Register, cu materiale nobile și cele mai noi tehnologii de producție, Oyster 595 beneficiază de experiența companiei în cercetare și dezvoltare, ceea ce rezultă, după cum precizează constructorul într-o izolare fonică impacabilă atunci când se rulează la motor. Fiecare aspect practic destinat parcurgerii distanțelor lungi a fost luat în considerare, iclusiv accesul către toate zonele destinate utilităților, inspecției și mentenanței.

Tortuga – noul Oyster 495 al lui Eddie Jordan

 

Sea trial: Jeanneau Yachts 55 – un nou concept în rarefiata lume a yachturilor pentru proprietari

Adaugati comentariu