Cannes Yachting Festival 2023: Bavaria C46 – premieră mondială

Odată cu prezentarea în cadrul festivalului internațional de yachting de la Cannes (12-17 septembrie 2023) a noului velier Bavaria C46, constructorul Bavaria Yachts propune noi standarde în segment prin combinația unui design interior ingenios și a calităților nautice de excepție cu soluții inovative. Bavaria C46 este nominalizată pentru competiția 2024 European Yacht of the Year

Bavaria C46
Bavaria C46

Robustețea tradițională a velierelor Bavaria este acum completată de un nou design al cocii cu silueta prova în noua linie de design Bavaria V-Bow. Bavaria C46 are 14,91m, 4,7 m lățime și o masă totală de 12.710km,. propulsia este asigurată de un motor de 41,9kw sau opțional de unul de 58,8kw. Spațiul interior poate fi configurat cu 4 sau cinci cabine în funcție de dorință, sau individualizat pentru deplasărio costiere, sau pe distanșe lungi cu echipaj sau doar cu familia.

Manevre electrice pentru randă și triming

Grație noilor echipamente și aranjamentului manevrelor pe punte noua C46 poate fi condusă single-handed, cu un echipaj redus sau cu unul complet, oferind toate posibilitățile datorită celor șase winch-uri (opțional), 115 mp de velă și opțiunea echipării cu Gennaker sau Code 0. Pentru vela mare este disponibil sistem tip furling mast (opțional electric) precum și winch-uri electrice (tot opțional) pentru trimming-ul velelor. Energia este livrată de baterii cu lithiu, combinate ci panouri solare montate pe bimini.

Bavaria C46
Bavaria C46

Designul cocii, sail plan-ul și layout-ul punții a revenit studioului Cossutti Yacht Design, din Italia, recunoscut pe scena offshore pentru realizările din domeniul yachturilor cu vele rapide. Spre exemplu, bompresul pentru Code 0 și Gennaker este integrat astfel încât al doile velastray să fie protejat de acțiunea ancorei. Chart plotter-ul și toate celelalte instrumente necesare navigației sunt poziționate în raza vizuală pe noile coloane ale timonelor. Oricum li ceilalți membri ai echipajului pot urmări instrumentele poziționate deasupra j=hubloului de acces în salon.

YACHTONE – Acum și în România

Bavaria C46 debutează la Cannes, după care va fi expusă la Southampton Boat Show și Salone Nautico. Rezultatul votului pentru European Yacht of the Year va fi anunțat la Boot Dusseldorf în ianuarie 204

Victorie românească la Marmaris Winter Cup

Adaugati comentariu