Festivalul Internațional de Yachting de la Cannes 2023: Lamborghini FUTUR-E un sportboat electric din 2024

Lamborghini Future-E

Un sportsboat cu motor electric ce navighează cu ajutorul foils-urilor a fost prezentat la ultima ediție a Festivalului Internațional de Yachting de la Cannes. Prototipul de 17 picioare preia stilul de design al supercar-urilor Lamborghini, inclusiv uși fluture și bimini escamotabil….

Lamborghini Future-E
Lamborghini Future-E

Cabina este organizată în jurul unui scaun de competiție, ultra-sportiv, cu volan tip F1 și o consolă cu un aspect futurist. Spațiul interior permite acomodarea a încă doi pasageri pe bancheta din spate.

Lamborghini ’63 Super-Yacht

Realizatorii săi declară că primele teste s-au încheiat cu succes, vitezele atinse fiind în jurul a 32 de noduri, utilizându-se un motor convențional – outboard – Mercury Verado.

Propulsie electrică pentru Lamborghini Futur-E

Acesta este plasat sub „hayon” și va fi înlocuit pentru producția de serie cu un un propulsor electric ce va fi alimentat de un pachet de baterii localizat sub „capotă”.

Lamborghini Future-E
Lamborghini Future-E

Patru foils – reglabile independent, permit bărcii să planeze de la 12 noduri, și deoarece chila se ridică clar mai sus decât suprafața apei – se presupune că va redefini conceptul de călătorie pe apă.

Senzorii de înălțime (height sensors) oferă informații vitale pentru trim. Construcția din fibră de carbon include o structură din plastic reciclat și punte din material sintetic.

Versiunea cu motor electric va include si un sistem de panouri electrice pe supafețele orizontale. Modelul va fi construit în fabrica de la Bologna, începând cu prima parte a anului viitor și va avea un preț cifrat în jurul a 1 milion de euro..fără taxe.

Specificații: Futur-E

LOA: 17ft 1in / 5.2m
Lățime: 6ft 7in / 2 m
Air draft (Planing): 4ft 7in / 1.4m
Air draft (Foiling): 6ft 3in / 1.9 m
Masă proprie (Gol): 1,580kg (3,483lbs)
Masă maximă (Încărcat): 2,000kg (4,409lbs)
Motor: Outboard/inboard electric
Viteză fără ajutorul foil: 8 noduri
Foiling speed: 16 noduri
Viteză maximă: >30 noduri
Preț (aprox.): €1million (ex. TVA)

Adaugati comentariu