Hinckley propune primul yacht de lux full-electric

Hinckley Yachts, unul dintre cei mai buni constructori americani de yacht-uri din Statele Unite, este, totodată, de peste nouăzeci de ani în prima linie a inovaţiilor în domeniul navigaţiei luxoase. În anii 1990, compania a lansat prima barcă pentru picnic, numită Dasher, aceasta devenind extrem de populară la nivel international. Continuând moştenirea în domeniul inovaţiei, Hinckley a “reînviat” modelul Dasher, rezultatul fiind primul yacht de lux din lume ce utilizează doar energia electrică.

hinckley-dasher-topchange

Noul vas, cu o lungime de 28,5 metri, este echipat cu două motoare ce devoltă 80 CP şi baterii de litiu BMW – acestea oferindu-i o autonomie de 40 de mile la o viteză de aproximativ 16 kilometri/oră. Scott Bryant, Director de Dezvoltare în cadrul Hinckley, a declarat: “În urmă cu doi ani am invitat ingineri şi designeri, alături de câştigători ai America’s Cup, discuţia având ca punct central viitorul yachtingului. Concluzia acestor discuţii a fost aceea că, viitorul trebuie să aparţină unor experienţe realizate în comun cu familia şi prietenii. Asta înseamnă că trebuie să realizăm o barcă simplă, cu postul de conducere instalat în centru, căpitanul trebuind să facă parte din grupul aflat la bord”.

hinckley_cc_3

Yachtul electric este construit din carbon compozit, proiectat pentru a oferi performanţe superioare în ce priveşte manevrarea lui si are o greutate de doar 2.950 kilograme, Dasher fiind cea mai uşoară barcă construită vreodată de Hinckley. De asemenea, puntea este realizată dintr-un material compozit denumit Artisanal Teak – ce imită lemnul de Tek – alături de utilizarea materialelor 3-D pentru fabricarea unor elemente complexe de la bordul navei, scopul fiind de a reduce pe cât posibil greutatea.

În fine, mai trebuie menţionat că acest model urmează să fie prezentat în cadrul evenimentului Fort Lauderdale International Boat Show din luna noiembrie.Mai multe detalii vă vom oferi în numărul următor al revistei Yacht Expert.

 

Adaugati comentariu