Prima ediție a IMA Maxi European Championship

Prima ediție a IMA Maxi European Championship. A început numărătoarea inversă pentru prima ediție a Maxi European Championship, oraganizat de International Maxi Association. Aceasta va avea loc între 14 și 21 mai la Sorrento în Italia. 26 de yacht-uri s-au înscris în competiție

.Prima ediție a IMA Maxi European Championship

Prima ediție a Maxi European Championship constă dintr-o cursă offshore, denumită Regata dei Tre Golfi, precum și din curse inshore sub titulatura de Maxi Yacht Sorrento Trophy desfășurate în golful Napoli și în jurul insulei Capri. Acestea vor avea un coeficient de 1,25. Ambele evenimente fac parte dintr-un mai mare, Tre Golfi Sailing Week, care înlocuiește anul acesta Rolex Capri Sailing Week.

Sprijinită de Rolex ca Official Timepiece, IMA Maxi European Championship este organizat de Circolo del Remo e della Vela Italia sub partonajul Federației Italiene de Sailing (FIV) în colaborare cu Yacht Club Italiano, Reale Yacht Club Canottieri Savoia și International Maxi Association.

Offshore de 155 mile

După Rolex Giralia, a 67-a ediție a Regata dei tre Golfi este al doilea cel mai vechi eveniment din calendarul curselor offshore italiene. Maxi yacht-urile vor ridica velele la ora 19.00 pe 14 mai din Naples’ Porticciolo di Santa Lucia, recunoscut pentru istoricul Castel dellOvo și sediu al clubului Circolo del Remo e della Vela Italia.

Traseul va avea o lungime de 155 de mile și va duce flota spre nord prin golfurile Napoli, Salerno și Gaeta, vor ocoli Ponza și vor gira spre sud, pentru a încheia în Marina Grande.

Participanți de excepție

Cu o lungime de 100ft velierul maxi ARCA SGR condus de Furio Benussi va fi cel mai mare yacht care concurează în Regata dei Tre Golfi, dar care nu va putea din păcate să participe și în Maxi Yacht Sorrento Trophy. Yachtul care a câștigat line honours în 2003 la Rolex Sydney Hobart a trecut recent printr-o operație amplă de refit la Trieste care a durat 6 luni. Aceasta a presupus inclusiv echiparea cu un catarg mai înalt cu 5m, înclocuirea crucetelor, a velelor, a sistemelor hidraulice și adăugarea unei greutăți supliemtare pe chilă de 1,5 tone, alături de alte îmbunătățiri structurale.

IMA Maxi European Championship
ARCA SGR de 100ft la startul Rolex Giraglia 2021 Photo: IMA / Studio Borlenghi

„Barca este bună – sunt foarte fericit cu echipa pe care o am și de tot ceea ce am realizat în acestă iarnă” spune Benussi. Acum nu mai avem decât de făcut livrarea în Napoli pentru prima cursă a unui sezon care se anunță încărcat. Tre Golfi va fi un test interesant. Nu știm exact care este nivelul de performanță deorece nu avem decât polarele noastre dar sunt încrezător”, a continuat el.

Program IMA Maxi European Championship

IMA Maxi European Championship continuă cu cursele inshore ale Maxi Yacht Sorrento Trophy care se vor desfășura de marți 17 mai până vineri, pe 20 mai va fi un mix de curse de tip  windward-leeward și coastal, inclusiv favorita concurenților – un tur în jurul insulei Capri.

Aceste ape sunt favoritele lui Sir Peter Ogden, care revine aici cu Jethou un Judel/Vroliijk de 77ft pentru prima dată din 2019.

„Abia aștept să revin în apele din jurul insulei Capri. Mâncarea italiană și mult sailing – este regata mea favorită.”

Jethou vine la europene de pe o poziție favorită după ce a încheiat 2021 ca și câștigător al competiției maxi yach de la Les Voiles de Saint-Tropez.

IMA Maxi European Championship
JETHOU, condus de Sir Peter Ogden, ușor de recunoscut după culoarea neagră și spinnaker-ul fuchsia. Photos: ROLEX / Studio Borlenghi.

De asemenea, printre favoriți se numără și Riccardo de Michele cu al său Vallicelli 80, denumit H2O, un abonat la victorii în Maxi Yacht Rolex Cup. Yachtul a suferit un ușor refurbish, fiindu-i montat un nou deck. La bord se vor afla Lorenzo Bodini ca și tactician, fost marinar Tornado Olympic și veteranul grinder al America’s Cup, Daniele Bresciano.

„Singura mea preocupare este vremea. În unii ani am avut aici o vreme foarte schimbătoare la mijlocul lui mai – îmi amintesc chiar la un moment dat am purtat echipament de iarnă.”

IMA Maxi European Championship
H2O.Model: VALLICELLI 78

Evenimente conexe

Participanții vor avea totodată un interesant program de socializare care va culmina cu festivitatea de premiere de pe insula Li Galli, precum și cina inaugurală de pe 13 mai din Napoli.

De asemenea tot pe 13 va avea loc o festivitate de primire la sediul clubului, Circolo del Remo e della Vela Italia, iar în ziua următoare  și invitații vor putea vedea startul Regata dei Tre Golfi de la terasa clubului. Luni, 16 mai se va organiza o cină exclusivistp la Vico Equense, unde chefi de top din peninsula Sorrento vor prepara feluri tradiționale. Pe 17 mai, la Grand Hotel Excelsior Vittoria din Sorrento va avea lșoc un cocktail party oferit de proprietarii IMA. În sfârșit vineri, 20 mai , ceremonia de premiere din ultra exclusivista insulă Li-Galli va fi urmată de o petrecere a echipajelor în marină la Piano di Sorrento.

Rezultatele din Regata dei Tre Golfi și Maxi Yacht Sorrento Trophy vor conta și pentru IMA’s Mediterranean Maxi Offshore Challenge (MMOC) și campionatul Mediterranean Maxi Inshore Challenge (MMIC).

 

Adaugati comentariu