Record de participare la Regata Kaufland – a treia etapă din Cupa României Alpha Bank 2019

Record de participare la Regata Kaufland - a treia etapă din Cupa României Alpha Bank 2019.
Regata Kaufland, et. 3 Cupa României - Alpha Bank 2019

În weekendul 26 – 28 iulie, Marina Limanu a găzduit a treia etapă a Cupei României Alpha Bank – Regata Kaufland. Organizată de LifeHarbour – Limanu & AS Nautic Yachting Club, în parteneriat cu Alpha Bank și sub egida Federației Române de Yachting. Regata a adunat la start 50 de veliere care s-au întrecut la trei clase de concurs.

Sâmbătă, în prima zi de curse, ambarcațunile au avut un traseu mai lung, de tip coastal, de la Mangalia până în dreptul stațiunii Costinești, iar a doua zi au avut loc două curse scurte de tip inshore în rada portului Mangalia. Vântul a fost în principal slab spre mediu, duminică fiind chiar întârziat startul din cauza lipsei de vânt și a instabilității direcției acestuia.

La clasa ORC A, cea a bărcilor cele mai rapide, câștigătoare a fost ambarcațiunea Flying Cloud (ROU), skipper Cătălin Luchian, urmată de LZ Yachting (BUL) pe locul 2, skipper Lachezar Bratoev și de SetSail (ROU) pe locul 3, skipper Valentin Oeru.

Trei echipaje românești la Campionatul Mondial ORC din Croația 2019

La clasa ORC B pe locul 1 s-a impus Hope (ROU), skipper Mihai Făgărășan, urmat de Incognito (ROU) pe locul 2, skipper Bogdan Ion, și de Nitro (ROU) pe locul 3, skipper Ionuț Stan.

La clasa ORC C, cea a bărcilor mai lente, pe primul loc s-a situat ambarcațiunea Odessos (BUL), skipper John Ionescu, urmată de Adria (ROU) pe locul 2, skipper Ion Popescu și de Tortuga (ROU) pe locul 3, skipper Lucian Dragomir.

Clasele ORC A și B având start comun, organizatorii au premiat și clasamentul general, Flying Cloud situându-se și aici pe primul loc, urmat de LZ Yachting și de Hope.

Următoarea etapă din Cupa României Alpha Bank este Regata Bricul Mircea, care va avea loc la Eforie, între 16 și 18 august.

Adaugati comentariu