Sezonul de competiții de yachting din România se deschide în acest weekend, cu regata Setsail Black Sea. La regata Setsail Black Sea sunt așteptate peste 30 de ambarcațiuni din România și Bulgaria, care și-au anunțat prezența la startul celor trei zile de curse, la Marina Limanu.

Aflată la a 3-a ediție, regata Setsail Black Sea stabilește noi standarde atât în ceea ce privește nivelul competiției de yachting în România, cât și al evenimentelor organizate la țărm afterrace. „Ne bucurăm să contribuim în continuare la creșterea yachtingului de competiție în România. Dacă în urmă cu 4-5 ani la startul unei competiții de yachting erau aprox. 15-20 de ambarcațiuni, astăzi se strâng peste 30 de ambarcațiuni, din ce în ce mai performante și cu echipaj din ce în ce mai pregătit. Câteva dintre ambarcațiuni, printre care și ambarcațiunea Setsail, Farr 40, mândria școlii noastre, se antrenează și pentru competiții internaționale. Depășim astfel prin această prezență consistentă, țări cu tradiție în lumea yachting-ului precum Italia, Croația sau chiar Grecia. Suntem de asemenea bucuroși că un număr din ce în ce mai mare de spectatori și amatori urmăresc cursele, și din ce în ce mai mulți sponsori susțin dezvoltarea acestui sport în România.”, declară Ovidiu Drugan, director al Școlii de yachting SetSail, organizatorul regatei SetSail Black Sea.

Regata SetSail Black Sea are și o componentă caritabilă. Fundația beneficiară a evenimentului este HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate și complexe de acest tip pentru copiii și adulții care înfruntă o boală incurabilă. „Suntem încântați să fim cauză beneficiară unui eveniment atât de frumos. La HOSPICE, credem în redarea valorii fiecărei clipe de viață și mulțumim organizatorlor pentru înțelegerea și susținerea cauzei îngrijirii paliative în România. Mult success tuturor participanților! ”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE. HOSPICE Casa Sperantei

Program:
Regata Setsail Black Sea va avea trei zile de competiție intensă.
Vineri, 18 mai, este planificată cursa offshore de 60 de mile care ia startul aproape de Portul Mangalia, începând cu ora 8:30.
Sâmbătă, 19 mai sunt planificate patru curse inshore, începând cu ora 11:00.
Duminică, 20 mai, cursele inshore iau startul la ora 10:00.
Premierea are loc la ora 17:00, duminică, 19 mai.

Despre SetSail, școala de navigație pentru conducători de ambarcațiuni de agrement, fondată de Sorin Drugan
Școala de yachting SetSail transformă oameni obișnuiți în navigatori pasionați. Cursurile teoretice se desfășoară în București. Instructorii SetSail, majoritatea lupi de mare, specialiști în domeniul predat, transformă orele de curs în experiențe captivante.
„Când am deschis școala de navigație, acum 9 ani, yachtingul era un sport practicat într-o castă mai degrabă restrânsă. Ne-am propus să promovăm acest sport complex și să contribuim la dezvoltarea comunității de yachting prin cursuri de yachting și regate. Avem deja peste 1.300 de elevi, dintre care mulți ne sunt colegi de echipaj, competitori sau chiar instructori în școală.”, a declarat Ovidiu Drugan, director SetSail.
deschide sezonul de competiții de yachting din România.

Pentru a descoperi spectacolul pe care îl oferă competiția, vă oferim și montajul video referitor la ediția trecută a întrecerii.