Zuri, o bijuterie în Oceanul Indian

Zanzibar a devenit o alternativă la vacanțele din insulele Seychelles și Maldive, insula fiind o destinație pe care trebuie să o aveți în vedere în anul 2018. Iar cel mai nou exemplu îl constituie alăturarea resort-ului Zuri Zanzibar la rețeaua Design Hotels™, reședința bazându-se pe design-ul contemporan și arhitectura durabilă pentru a crea o atmosfera rafinată și luxoasă, alături de inspirația autentică africană.

Zuri2

Concentrându-se pe gastronomia rafinată, wellness și turism în comuniune cu natura, această oază verde este locul perfect pentru a descoperi Peninsula Spice. Situată în uluitoarea parte de nord din Unguja, insula principală a arhipelagului Tanzanian, Zuri Zanzibar se mândrește cu un cadru idilic și o plajă privată de aproximativ trei sute de metri. Cele cincizeci și cinci de bungalouri, suite și vile sunt amplasate în vaste grădini tropicale, toate oferind vederi unice asupra oceanului de culoare turcoaz. Șase dintre aceste Suite (cu suprafețe de 130 metri pătrați) oferă acces semi-privat spre plajă, alături de răsfățul unor jacuzzi, în timp ce vilele Ocean Front (cu suprafețe de 260 metri pătrați) reprezintă refugiul ideal pentru o familie.

De asemenea, dacă dorești să beneficiezi de intimitate, atunci alegerea perfectă o reprezintă Ocean Front Luxury Villa (cu suprafață de 500 metri pătrați), aceasta fiind practic o mică reședință în cadrul complexului, beneficiara unei plaje private, a unei piscine de 12 metri, un mic lac și trei dormitoare cu propriile lor băi. Pentru a realiza decorarea acestui resort, compania hotelieră a apelat la studioul Jestico & Whiles, linia de design fiind inspirată de mediul înconjurător și tradițiile locale. Materialele utilizate au fost piatra și lemnul, modul de lucru ales fiind cel tradițional din zonă, elementele de decor – precum acoperișul – fiind realizate din paie, complexul simulând practic un sat tradițional din Africa de est (Insula Zanzibar se afla pe rutele comerciale arabe și, ulterior, portugheze).

Constituind un important avanpost comercial, Zanzibar se mândrește cu cele trei restaurante și patru baruri inspirate de aromele și tradițiile internaționale. Influențele europene, africane, arabe și indiene pot fi întâlnite în cadrul restaurantelor Upendo, Maischa sau Josper, barurile Bahari și Peponi fiind perfect amplasate pe malul oceanului, oaspeții având posibilitatea de a se bucura de mângâierea soarelui în compania unui răcoritor cocktail cu gin. De asemenea, pentru iubitorii de soare și pentru copii, o piscină de treizeci și doi de metri – cu un centru dedicat sporturilor de apă și scufundări – constituie o veritabilă Mecca (serviciul de plajă fiind impecabil pe tot parcursul zilei). În schimb, cei cu spirit de aventură se pot bucura de o serie de activități în regiune, de la snorkeling și până la rezervația marină Tambatu (unde au posibilitatea de a admira broaște țestoase) sau vizitarea parcului “Wild Fitness” din mijlocul pădurilor de sălcii africane.

Ceva mai aproape de “casă”, Centrul SAGI Yoga Center (complet echipat) și Maua Spa (cu vedere la mare) oferă oaspeților ședințe complete de relaxare (atât fizică, cât și spirituală). Pentru cei care caută liniște, inima complexului Zuri cuprinde aproximativ 1,6 hectare de grădină, o oază sălbatică și verde, cu o remarcabilă varietate de flora și faună indigenă. Un loc pașnic, potrivit pentru sesiuni private de yoga și meditație, grădinile luxuriante fiind deschise tuturor oaspeților 24 de ore din 24, zona făcând parte integrantă din programul de sustenabilitate al complexului Zuri Zanzibar. Un program extins, de asemenea, la crearea unei stații de desalinizare, accentul fiind pus pe produsele ecologice (locale) și pe recuperarea unor materiale, precum lemnul necesar ușilor și mobilierului de decor.

În camere, sistemul unic “Evening Breeze” creează un microclimat în jurul patului, oaspeții putând să se bucure de un somn odihnitor și sănătos, instalația utilizând cu aproape 75% mai puțină energie decât un sistem convențional de aer condiționat. În fine, mai trebuie să amintim că această locație se regăsește pe o plajă curată din satul Kendwa (Insula Unguja – sau Zanzibar), la aproximativ 50 km nord-vest de capitala insulei. Un paradis al surferilor, Oceanul Indian oferă, de asemenea, condiții ideale pentru scufundări și snorkeling, precum și posibilitatea de a înota alături de broaște țestoase și delfini. Un amănunt important, complexul urmează să fie inaugurat în luna mai 2018, distanța până la Zanzibar International Airport fiind de aproximativ 55 km, aceasta putând fi parcursă în circa 60 de minute cu mașina. Mai multe detalii despre locație aici puteți găsi pe www.zurizanzibar.com.

Zuri3

Adaugati comentariu