Adrian Newey își construiește propriul yacht pentru a „naviga în jurul lumii”

Adrian Newey își construiește propriul Oyster 885

Gigantul F1, Adrian Newey își construiește propriul yacht cu vele de 27 metri pentru a „naviga în jurul lumii”. Adrian Newey OBE, Chief Technical Officer la Red Bull Racing F1 Team, a ales compania Oyster Yachts pentru a-și construi propriul velier oceanic, ambiția sa fiind ca într-o zi să navigheze în jurul lumii.

Pe „urmele” lui Eddie Jordan

Yacht-ul 885 proiectat de Newey este în prezent, în construcție în șantierul principal al Oyster din Southampton. Astfel, unul dintre cei mai titrați ingineri din istoria Formulei 1, Adrian Newey calcă pe urmele bunului său prieten Eddie Jordan, care deține la rândul său un luxos yacht cu vele construit de asemenea de Oyster Yachts.

Tortuga – noul Oyster 495 al lui Eddie Jordan

La o lume distanță de actuala sa viață din mijlocul celui mai urmărit sport cu motor al planetei, „puritatea navigației cu vele” și atracția pe care o reprezintă viața în natură i-au influențat decizia de a alege pentru viitor un mijloc de transport mult mai „natural”.

Newey a explicat că posibilitatea de lucra îndeaproape cu Oyster și în special cu Matthew Townsend – Oyster Project Manager, i-a permis să-și „exerseze mintea de ingiere” creând soluții de design pentru personalizarea propriului Oyster 885.

Modificările au vizat redesenarea spațiului interior pentru ca acesta să se potrivească mai bine necesităților sale, și a adăugat încă o pasarelă suplimentară la platforma de baie pupa, creând spațiu pentru o zonă suplimentară de luat masa în aer liber.

Mai eficient aerodinemic și ecologic

Dorindu-și să opereze ambarcațiunea prin minimizarea utilizării generatorului, el s-a folosit de background-ul oferit de experiența în sportul cu motor pentru a-și echipa velierul cu un bimini hardtop.

Acesta nu este doar elegant și oferă o mai bună eficiență aerodinamică pentru Oyster 885 dar este echipat și cu panouri solare pentru a genera energie curată.

Festivalul de Yachting de la Cannes 2023: Oyster 595

Newey a admis în cadrul noului documentar „Adrian Newey, Building my Oyster” ce va fi lansat în curând că implicarea sa în designul unui yacht este o experiență foarte diferită de job-ul zilnic unde creează cele mai performante monoposturi ale planetei.

În film, împărtășește această experiență, detalii și sfaturi pentru a-i ajuta pe viitorii proprietari Oyster în procesul de construcție a propriilor Oyster.

885 este un model de succes al constuctorului britanic, fiind produs în peste 10 unități de când a fost lansat pe piață în 2010.

Adrian Newey este considerat unul dintre cei mai mari ingineri din istoria Formulei 1, creațiile sale câștigând numeroase titluri și peste 200 de Grand Prix-uri.

Oyster-885
Oyster-885

Adaugati comentariu