Aventura Atlantic4: Mai aproape de Antigua!

Atlantic4 își continuă drumul spre Antigua. Nu este unul fără probleme, după cum puteți observa din ultimele informații pe care vi le oferim grație climbingtheworld.com, pagina pe care veți putea regăsi și voi mai multe detalii. Nu uitați că echipajul românesc pornit în această aventură își propune să strângă 500.000 de lei pentru construirea unui campus la Adunaţii Copăceni, pentru copiii cu boli rare.Cei care vor să le fie alături pot dona 2 euro către Hospice Casa Speranţei, printr-un SMS la 8844, cu mesajul „OPTIMISM”.

21 decembrie: Valuri de 12 metri

”Zilele trecute am încercat să stăm cât mai spre nord în traseul nostru, ceea ce ne-a solicitat foarte mult. Au fost ore întregi cu valuri mari, de peste 12m, iar greutatea bărcii Maria a fost un avantaj de data aceasta. Când venea un astfel de val din nord, pur și simplu simțeam ca se întunecă cerul și nivelul de zgomot crește brusc. Greutatea navigării era cu atât mai mare cu cât vântul bătea din est/sud-est, iar curenții oceanici erau greu de anticipat. Acum am virat mai mult spre sud, iar oceanul este mult mai prietenos cu noi”.

23 decembrie: Valuri imense, răsturnare, redresare. ATLANTIC 4 continuă cu bine drumul spre Antigua!

”Dragilor, am avut în ultimele ore de toate. După cum v-am spus la ultima noastra intervenție, valurile ajungeau la peste 12m. Ei bine, amplitudinea lor a crescut și mai mult, iar temperatura a scazut tot mai mult. Ieri am trait ceea ce Marius spunea ca nu am experimentat pe mare: o succesiune de valuri puternice au inclinat barca Maria până la 90 de grade, iar pe noi ne-a aruncat în Ocean și am experimentat răsturnarea în ocean. Impactul cu apa rece a fost o experiență extremă ce ne-a făcut mai tari și mai încrezători.

Ne-am mai dovedit o data că suntem o echipa puternică! Am redresat barca și ne-am continuat drumul. Astăzi lucrurile au stat mult mai bine. Vremea este de partea noastră, valurile ne sunt favorabile și am înaintat cu foarte bine!”

Mai multe detalii pe climbingtheworld.com.

Atlantic4

 

 

Adaugati comentariu