Cannes Yachting Festival 2023: Noi ambarcațiuni la debut (12-5m)

Cannes Yachting Festival 2023: Noi ambarcațiuni la debut (12-5m)

În fiecare an, industria nautică de agrement își etalează noutățile în cadrul Festivalului de Yachting de la Cannes. Anul acesta evenimentul ce a avut loc între 12 și 17 septembrie a prezentat un număr de 650 de de abarcațiuni, cu dimensiuni de la 5 la 50m.

Cannes Yachting Festival 2023
Cannes Yachting Festival 2023

O parte au fost expuse pe mal (cele de până în 10m), iar restul pe apă (peste 10m). Expoziția a fost împărțită în două locații, respectiv cele două porturi din Cannes, Vieux Port și Port Canto.

Expoziția a fost împărțită în două locații, respectiv cele două porturi din Cannes, Vieux Port și Port Cant
Expoziția a fost împărțită în două locații, respectiv cele două porturi din Cannes, Vieux Port și Port Canto

Iată pentru început o selecție a noutăților de 12 până la 15m ce au debutat acum la Cannes.

Saxdor 400 GTO – 12 m

Noul model de top a tânărului, dar foarte popularului deja, constructor finlandez va intra pe piață în 2023 și se va implica direct în lupta la vârf a segmentului: Saxdor 400GTO se remarcă prin coca dublă, cele două motoare outboard, bordaje escamotabile standard în pupa și mult spațiu disponibil pentru relaxare în față și în spate. Cockpitul are bordaje escamotabile suprinzător de mari, care transformă zona într-o terasă sau mai bine zis într-un longe.

Salonul este despărțit de zona din spate de un perete de sticlă, în timp ce o a doua zonă de socializare este localizată în față, cu o canapea în V și masă de cafea. Sub punte se găsește o cabină dublă în prova, o baie separată, și există opțiunea pentru o cabină pentru copii sau o cabină dublă la mijloc, sub zona timonei.

Saxdor 400 GTO – 12 m
Saxdor 400 GTO – 12 m

Windy 40 Camira RS – 12 m

Windy prezintă un nou model de 12 m, un cabin cruiser complet cu toate accesoriile pentru petrecerea unei zile pe apă. De la spațiosul garaj pentru jucăriile de apă, la diversele și bine protejatele zone de relaxare, barca se prezentă cu un spirit dinamic, fapt subliniat de viteza maximă de 44 de noduri, liniile fluide și un layout care sugerează grija pentru confort. Oricum, se pare că întregul concept a fost gândit în jurul ideii de confort.

Sub T-top-ul generos se regăsește o mare zonă de relaxare (echipată cu o canapea în L și masă) iar postul de comandă este deservit de o banchetă îmbrăcată în piele.

Prin stânga punții se face accesul spre prova și sub punte unde se găsește bucătăria și toaleta (cu duș), precum și cabina pupa, aceasta putând fi configurată single sau double. Î

n privința propulsiei, pe de o parte se poate opta pentru o pereche de motoare Volvo Penta D6-440 AQ sau o pereche de motoare outboard Yamaha 400CP sau chiar o tripletă de motoare Yamaha 300CP.

Windy Camira RS
Windy Camira RS

Frauscher 1212 GHOST AIR – 12 m

1212 Ghost Air este cel mai nou membru al familiei constructorului austriac „Air” și are la Cannes premiera mondială. Evident urmează îndeaproape modelul de design al modelului soră, fiind dezvoltat de echipa Thomas Gerzer și Stephan Everwin, părinții seriei „Air” carcaterizată prin dinamism și emoție combinate cu o punte spațioasă.

Cockpitul oferă suficient spațiu pentru familie sau prieteni. De aici, se poate accesa spațiul interior. Începând cu modelu 1017 GT Air, ușa din față este integrată în designul fluid al postului de comandă. În spatele său se află zona de odihnă pentru două persoane plus baie cu duș. Înălțimea le interior este de 1,90m ceea ce asigură un spațiun generos de mișcare.

O bucătărie outdoor cu frigider, chiuvetă și BBQ, completează zona de relaxare de pe punte. Mai mult, masa reglabilă pe înălțime transformă această zonă într-un lounge, aproape instantaneu. Masa poate fi pliată complet în punte pentru o mai mare libertate de mișcare. – spre exemplu pentru transformarea punții într-un ring de dans – spațiul fiind completat de o instalație de sunet JBL.

Frauscher 1212 GHOST AIR – 12 m
Frauscher 1212 GHOST AIR – 12 m

Elementul care atrage însă privirea la acest motorboat de 12m este T-top-ul monobloc din carbon – foarte ușor, și designul minimalist, dinamic ca expresie și echiparea convingătoare. Alternativ, există și o versiune cu bimini, cu cadru ce poate fi pliat și depozitat.  De asemenea, mai sunt oferite și alte elemente pentru umbră atât în prova cât și în pupa. Acestea se montează pe stâlpi separați – din carbon.

Frauscher 1212 Ghost Air combină elementele de design clasice Frauscher, precum gurile de ventilație laterale, cu performanțe redicate. Coca în forma literei V este inspirată de modelele 1414 Demon și 858 Fantom, recunoscute pentru manevrabilitatea excelentă și calitățile nautice pe mare agitată.

Cele două trepte ale designului cocii permit bărcii să gliseze mai rapid și mai silențios. Propulsia este asigurată de două motoare Mercuiser, fiecare a câte 430CP sau de două Volvo Penta D6 440 diesel cu S-Drive. Având un rezervor de 850 litri, barca atinge o autonomie de până la 300 mile și o viteză maximă de 40 noduri.

Frauscher 1212 GHOST AIR – 12 m
Frauscher 1212 GHOST AIR – 12 m

Beneteau Antares 12 – 12.97 m

Noua vedetă a gamei ridică ștacheta promovând Antares 12 ca fiind ceva între weekender și cuiser. O barcă ce dispune de elemente certe de cruising cu trei cabine: master cu baie proprie, cabina VIP și o a treia cu pat single sau configurație double (sau spațiu de depozitare). De asemenea, în salon se poate opta pentru un pat dublu, ceea ce ridică la 8 numărul locurilor pentru dormit.

Hartop-ul formează baza pentru un impresionant flybridge completat de un cockpit pupa foarte larg precum și de o zonă de plajă în prova. Poate fi propulsat de două motoare Mercury Verado de 400CP V10, sau de două motoare V8 Mercury Verado a câte 300 CP.

Deși este mai mult orientată spre cruising, Antares 12 nu se dezminte de ADN-ul dayboat. Fiecare dintre cele trei zone conviviale de relaxare este echipată cu banchete și spații de depozitare pentru a oferi tuturor celor de la bord propriul loc pentru a se bucura de călătorie și peisaj, fie în timpul voiajului, fie la ancoră. Pentru cei care preferă sporturile de apă există o platformă laterală care permite accesul la baie.

Beneteau Antares 12 – 12.97 m
Beneteau Antares 12 – 12.97 m

Fiart Seawalker 43 Panorama – 13 m

Familia de modele Fiart se extinde cu o versiune „Panorama” a gamei 43 Seawalker. Ce aduce nou? Principala noutate este noul parbriz central care protejează bordul, dar care este din punctul de vedere al designului o interpretare nouă a zonei dintre ferestrele laterale și montanți, ceea ce amplifică la maxim contactul cu exteriorul. Cristalul din spate, cel de deasupra bucătăriei și al livingului, poate fi echipat cu panouri solare pentru a colecta energia solară și a genera apoi energie curată pentru sailing.

Fiart Seawalker 43 Panorama – 13 m
Fiart Seawalker 43 Panorama – 13 m

Această versiune beneficiază de pasaje mai late pe lateral – grație noului design – dar și de m ai mult spașiu pentru bucătărie. Hard-top-ul este conectat direct cu parbrizul creând o linie curbă – continuă – atunci când barca este privită din profil.

Fiart Seawalker 43 Panorama – 13 m
Fiart Seawalker 43 Panorama – 13 m

Swan Overshadow – 13.0 m

Brandul finlandez, un monstru sacru al sailingului, face un al doilea pas în lumea motorboat-urilor itroducând pe piață noul Swan Overshadow. Modelul de 13 metri continuă ideea lansată odată cu Swan Shadow fiind creat pentru a oferi o mai mare plăcere la bord, în special sub punte, păstrând în același timp calitățile nautice remarcabile și viteza.

Festivalul de Yachting de la Cannes 2023: Oyster 595

Astfel, modelul face trecerea de la o amabrcațiune de zi cu zi la una de weekend, fiind oferită cu două posibile layout-uri sub punte cu configurație cu pat dublu sau twin. Configurația double oferă mai mult confort, spre exemplu pentru petrecerea unui weekend departe de casă, în timp ce configurația cu două paturi oferă mai mult spațiu, și o zona de relaxare.

Ca și punct de pornire modelul va fi oferit cu motoare inboard pentru a avea o platformă de baie mai mare. Astfel, zona de plajă se extinde cu 2m. În fața acestei secțiuni se află o zonă de servit masa cu două canapele și un bar ascuns sub hard-top (cu deschidere centrală) care domină întreaga zonă centrală a punții.

Swan Overshadow – 13.0 m
Swan Overshadow – 13.0 m

Solaris Power 52 Open – 16 m

Nou la Solaris Power este cruiserul cabinat de 16,2m cu un layout de excepție: Solaris Power 52 Open. Desenat in-house în colaborare cu Brunello Amcapora/ Victory Design, combină o chilă masivă în V cu prova în trepte, ceea ce menține barca uscată chiar și pe valuri mari la viteze ridicate. Puntea este utilizată la maxim, cu o zonă de plajă foarte generoasă și care se poate extinde și mai mult prin intermediul  bordajelor escamotabile și a platformei de baie.

Solaris Power 52 Open
Solaris Power 52 Open

Cockpitul este protejat de un t-top generos și este dispobibil în trei configurări diferite: cu canapea în forma literei C spre ppupa și o banchetă simplă, o pereche de banchete C spre prova cu două șezlonguri. Aproape de cele trei locuri ce deservesc zona de comandă se află un bar și o bucătărie completă.

Pentru interior, sunt două layout-uri propuse, iar acestea includ o configurare cu două sau trei cabine, dar indiferent de configurare cu două băi complete. La capitolul motorizare: versiunea standard vine cu o pereche de Volvo Penta D6 IPS 650 cu o putere totală de 480CP cu care atinge 30 de noduri, iar in versiunea mai puternică atinge 35 de noduri grație celor 600CP oferiti de motoarele Volvo Penta D8 IPS 800.

Solaris Power 52 Open
Solaris Power 52 Open

Wellcraft 435 – 13 m

Noua ambarcațiune Wellcraft are 13 picioare și are rolul de a schimba direcția constructroului. În configurația de bază ea rămâne tributară valorilor mărcii, dar clientela căreia se adresează este diferită.

435 țintește să devină cea mai rapidă barcă de cruising conform Wellcraft. De aceea este mai împinsă, în privința performanțelor, față de sora mai mică (care oricum atingea 40 de noduri viteză maximă), dar față de care vine cu o cabină și cu o baie în plus. Dacă aveți ca scop o barcă ce combină ideal performanța cu volumul atunci aruncați o privire către Wellcraft 435.

Wellcraft 435
Wellcraft 435

Sirena 48 – 13 m

Cruiser-ul compact realizat de Sirena Yachts a debutat la Cannes. Este cel mai mic din gama de cruisere a constructorului turc, dar propune aceleași calități precum surorile mai mari.

Sirena 48
Sirena 48

Cu 15,96 metri lungime și 4,93m lățime, noul model de 48 de picioare are ca scop introducerea nivelului de confort din clasele superioare pe un model mai mic, dar astfel încât toate detaliile să se plieze pe o mare varietate de nevoi de la croazierele cotidiene la expediții mai lungi.

Lomac Granturismo 14.0 – 14 m

Nava amiral GranTurismo 14.0 de sub semnătura Lomac a fost restilizată, având acum un design complet nou. De fpat, modificările au vizat habitabilitatea, cockpit-ul spre exemplu poate acomoda acum o masă centrală pliabilă și locuri pentru 8 până la 10 persoane. T-top-ul se remarcă prin lungimea sa fiind realizat din materiale rezistente și ușoare, precum fibrele de aramidă.

Lomac Granturismo
Lomac Granturismo

Există acum și o zonă mai largă pentru plajă în pupa, cu pasaje de trecere mai mari pentru un acces mai facil. Spre pupa există o a doua zonă de relaxare, dar acoperită și bine protejată. Dar adevăratele calități ale acestui maxi rib se află dedesubt. Designul și detaliile sunt extrem de bine realizate atât pentru cabină cât și pentru spațiile comune și dinetă, iar o baie cu duș separat și spații de depozitare se regpsesc de asemenea în echipare. În privința propulsiei, Lomac GranTurismo 14.0 este propulsat de trei motoare outboardcu 300 sau opționat 450 CP.

FIM 440 REGINA – 13.6 m

Odată cu 440 Regina, șantierul FIM urmărește să condenseze toată experiența, alături de celelalte două modele. Noul sport yacht dispune de hard top și poate dispune de  până la patru paturi, un spațiu outdoor generos și performanțe atractive. Este oferit în două versiuni: una deschisă, cu un parbriz coborât și una cu hard top integrat incshis cu sticlă.

Printre noile echipamente acest nou model dispune de pasaje laterale de trecere, platfomă de baie escamotabilă și pasarelă retractabilă, toate amplificînd confortul la bord. Modelul ce se înscrie acum între actualele 340 și 470 oferă un spațiu interior remarcabil de înalt și multă lumină naturală. Dispune de o bucătărie complet echipată, o dinetă în prova, două băi cu duș separat și o cabină master la pupa. Un perete pliabil asigura separarea între cabine și divizarea în două cabine, ambele cu acces privat către băi.

FIM 440 REGINA – 13.6 m
FIM 440 REGINA – 13.6 m

MAREX 420 – 13 m

Brandul Norvegian a prezentat două noutăți la Cannes. Marex 420 disponibil în versiunea Gourmet Cruiser, echipat cu o bucătărie mare, sau versiunea 420 Scandinavia cu o a doua zonă de dining la interior.

Marex
Marex

Cannes Yachting Festival 2023: Bavaria C46 – premieră mondială

Adaugati comentariu