Cu barca pe… râurile și canalele Europei

Bine ați venit la bord! Această este casa dumneavoastră de vacanță, sunteți propriul căpitan de navă și propriul creator al vacanței de vis pe râurile bătrânului continent. Și nu uitați, dacă natația este implicit inclusă, aveți la dispoziție circuite pentru iubitorii de istorie, pentru cei care iubesc natura, dar și pentru pasionații de gastronomie și oenologie.

Dacă în anii 2000 turismul all inclusive era la modă, în timp ce vacanțele de aventură se adresau strict persoanelor mai puțin pretențioase, dispuse să să lipsească de confortul de 5 stele ca să se bucure de peisaje exclusiviste, anul 2016 aduce în prim plan turismul cultural, dar nu lipsit de confort. Și nu oricum, ci… la bordul unei ambarcațiuni. LOCABOAT este un concept de vacanță tip croazieră în care fiecare zi aduce turiștilor peisaje noi, greu accesibile pe uscat sau prin modalitățile obișnuite. Și, mai mult, oferta este complexă. Burgundia, Valea Loarei, vestitul Sud-Vest al Franței, Muritz sau Brandenburg în Germania, Laguna Veneției, Nordul și Sudul Olandei, Amsterdam, Irlanda sau lacurile mazuriene din Polonia sunt doar câteva dintre destinațiile accesibile prin LOCABOAT.

csm_kormoran-febomobil-aquino_e17f8d9c7b

 O idee născută în Hexagon

 Ideea unei astfel de vacanțe le-a venit celor de la LOCABOAT Holidays, în 1977. Și au creat ambarcațiunile  Penichettes. Concepute special pentru turismul pe râuri, acestea au devenit o referință atât din punctul de vedere al designului, cât și al inovațiilor tehnice înglobate, remarcându-se prin faptul că dispun de facilitățile și confortul necesar unei vacanțe ideale pentru întreaga familie. Foarte important este faptul că ambarcațiunile nu necesită licență de căpitan/skipper, așa cum este necesar pentru o vacanță pe un yacht în Grecia, de exemplu. Întrucât navigația se desfaoara pe râurile și lacuri, instructajul inițial de la bazele de croazieră de unde se pornește și respectarea regulilor simple de navigație pe râuri, canale sau lacuri sunt îndeajuns să fii căpitanul vacanței.

Actualmente compania deține 380 de astfel de ambarcațiuni. Compania a introdus de curând în flotă prestigioasele vase Linssen, care cu siguranță fac diferența între o croazieră confortabilă și una luxoasă, dar la îndemână. De diverse dimensiuni, ambarcațiunile pot acomoda cupluri, familii cu copii sau grupuri de până la 12 persoane și dispun de toate facilitățile necesare unei vacanțe reușite – bucătărie full utilată cu aragaz, cuptor, ciuveta, băi cu duș, dormitoare, spații dedicate activităților de rutină. Toate aceste spații funcționale sunt dotate și echipate cu cele necesare (așternuturi, prosoape, veselă, etc) și dispun de încălzire și electricitate.

Sunt 24 de baze de unde se preiau ambarcațiunile, în Franța, Olanda, Germania, Irlanda și Polonia. La preluarea acestora, ambasadorii LOCABOAT furnizează trainingul necesar și consultanță atât în ce privește aspectele tehnice, cât și legat de traseul turistic pe care îl alegeți. Pe tot parcursul croazierei, aceștia pot fi contactați în aceste privințe. Veți primi recomandări pentru circuit, ghidaj pentru accesul la diverse evenimente sau sătuce pitorești ascunse, locuri încărcate de istorie și cultură, recomandări gastronomice și multe alte detalii care fac vacanța memorabilia.

csm_Mueritz-Kormoran-Roebel_58bebd7c48

Costuri reduse

Costurile unei astfel de vacanțe depind de durată acesteia, țara și desigur, ambarcațiunea aleasă. De exemplu, închirierea unei bărci pentru 6 persoane în Italia, Franța sau Olanda costă între 910€ și 2500€, în funcție și de perioada aleasă. O vacanță de o săptămâna în Germania sau Polonia pentru 12 persoane pe o ambarcațiune potrivită grupului poate costă între 3000€ și 4500€, în funcție de perioadă. Compania pune la dispoziție toate informațiile în ce priveset consumul fiecărei ambarcațiuni și oferă servicii suplimentare contra-cost pentru curățenie, biciclete, facilitate pentru animale de companie, transfer de/la aeroport. De asemenea, se percepe un depozit de asigurare, care pornește de la 1500€ și poate ajunge până la 2000€ și mai mult, în cazurile în care ambarcațiunea este avariată.

În funcție de interesele pe care le aveți, puteți alege între vacanțe în care să vizitați obiective istorice, vă puteți bucură de locuri care abundă în oportunități de relaxare, înot sau regiuni vestite pentru mâncare și degustări vin, sau pur și simplu un city break. Așadar, dacă va doriți să vedeți castelele, satele medievale, situri istorice sau să vă bucurați de excursii cu bicicletă prin viile vestite ale Franței, înotați în lacurile Mazuriene sau să vizitați Amsterdamul, Toulouse, Berlinul sau Veneția, puteți alege să fiți căpitanul propriei croaziere și să apelați la Wheel Travel & Tour Agency pentru ofertă completă.

Obiectiv : Berlin

Fără îndoială, dacă vorbim despre Germania, una dintre cele mai interesante variante este cea din zona Berlinului. O destinație către care, spre exemplu, în luna iunie, puteți găsi un bilet de avion dus-întors, fără taxe, la prețuri un pic sub 100 de euro. Ajunși acolo, rămâne să decideți de unde doriți să ridicați ambarcațiunea, existând trei locații. Untergohren este cea mai îndepărtată (150/ 198 km, în funcție de aeroport), apoi urmează Furstenberg (75/ 110 km) și, în fine, Ketzin (45 km). Noi am ales să vă recomandăm două variante.

allemagne-carte

Muritz și Meclenburg

Plecare: Untergohren

Este o zonă în care puteți îmbina, deopotrivă, plăcerea de a descoperi minunile naturii și parfumul de istorie oferit de cetățile medievale. Ar trebui să nu ratați Lacul Fleesersee, despre care se spune că este într-una dintre cele mai frumoase zone ale Germaniei, apoi Lacul Muritz, casa cormoranilor, a cocorilor și chiar a vulturilor. Veți putea face fotografii din turnul gotic din Robel, ori să vă bucurați de privileștea oferită de fortificațiile din Plau, care datează din secolul XV. Iar apoi vă puteți continua periplul prin istoria medievală a Germaniei la Parchim, Lubz, Grabow, Plate sau Schwerin, ultima localitate fiind celebră pentru castelul său în stil rococo.

Brandenburg și Berlin

Plecare: Ketzin

Înainte de a vă îndrepta spre Berlin, nu trebuie să ratați Postdamul. Este aproape, accesibil, și reprezintă o pagină din istoria omenirii. Apoi, cu, siguranță, vă veți continua drumul spre ținta voastră și vă veți delecta cu numeroase opriri. Merită să vă bucurați de nenumăratele lacuri din pădurea seculară, ori de aerul modern și luxos pe care îl oferă vilele opulente din zona rezidențială. Puteți trece pe la Bad Saarow, acolo unde, se spune, vă veți bucura de unele dintre cele mai bune specialități culinare germane, iar apoi, pentru a vă delecta cu frumusețile naturii, merită să treceți pe la Havel sau Havelberg. Și, înainte de a vă bucura deplin de Berlin, treceți neapărat și prin Brandenburg.

Exemple prețuri

Penichettes Clasique (3-7 persoane): 1540-1750 euro/ săptămână

Penichettes Aft-Decl (4-12 persoane): 2128-2828 euro/ săptămână

Penichettes Flying Bridge (3-12 persoane): 2.233-3.920 euro/ săptămână

Europa (3-6 persoane): 2.674-3.731 euro/ săptămână

Există însă prețuri speciale pentru cupluri, familii cu copii și discounturi early-booking.

Suplimente

– închiriere biciclete: 20 euro (copii)/ 40 euro (adulți)

– călătorie cu animal de companie: 35 euro

– parcare păzită pentru mașină: 35-49 euro

Adaugati comentariu