Ulysse Nardin experți în navigație

Ulysse Nardin DIVER X ANTARTICA

Cu o tradiție care datează din 1846, compania elvețiană Ulysse Nardin SA, cu sediul în Le Locle, a devenit în timp simbolul preciziei înalte în manufacturarea de cronometre marine, de înaltă precizie, peste 50 dintre armatele navale ale lumii folosindu-le cu încredere de-a lungul timpului.

Text: Adrei Dimulescu; Foto: Ulysse Nardin

De la accederea în grupul select de la Salon International de Haute Horlogerie în 2017, Ulysse Nardin a primit din partea Fondation de Haute Horlogerie încă o confirmare a statutului de manufactură de lux în domeniul orologieriei înalte.

Ulysse Nardin DIVER X ANTARTICA

Cinci colecții caracterizează universul Ulysse Nardin: Classico – tradiții și expertiză în tehnicile orologiere, Executive – design îndrăzneț și tehnică desăvârșită; Freak – practic, un laborator la încheietura mâinii; Marine – omagiu adus istoriei în domeniul cronometrelor nautice și Diver – companionul perfect pentru orice aventură pe mare.

Vă prezentăm două modele de ceasuri de diving, atât pentru cei îndrăgostiți de mare, dar și pentru cei aventuroși, exploratorii celor mai neobișnuite locuri, în cazul de față, Antarctica.

Ulysse Nardin – DIVER X ANTARCTICA

Un ceas destinat celor care încearcă să atingă capătul lumii, respectiv cel mai sudic punct al Terrei. O odă închinată gheții polare, ceasul este inspirat de fotografiile renumitului artist Sebastian Copeland, care a creat o adevărată simfonie a luminii reflectată de gheață.

Un iubitor necondiționat al planetei noastre, Sebastian Copeland este îndrăgostit de Antarctica, sau Terra Australis în latină, ultimul continent descoperit de om și cel mai ostil mediu, care fascinează de la prima sa vedere, în urmă cu două secole.

Un loc misterios, care a stârnit curiozitatea încă de când Aristotel a scris despre o posibilă regiune Antartica în volumul său, Meteorologie, realizat undeva în jurul anului 350 î.e.n.

Ulysse Nardin a creat Diver X Antarctica ca un omagiu adus explorării, destinat eroilor Ulysse moderni, care riscă totul pentru a descoperi acest loc periculos și descurajant, practic capătul Pământului. Antarctica nu deține practic coordonate de longitudine, iceberg-urile cu irizații albastre și oceanul înghețat având aici o singură coordonată: 90 de grade latitudine.

Un apropiat al manufacturii Ulysse Nardin din noiembrie 2019, când s-a alăturat armadei brandului de exploratori moderni, denumită „Team of Ulysses”, Sebastian Copeland este fotograful care își folosește lucrările pentru a comunica mesaje globale de urgență.

După o expediție de 4.100 de kilometri, acoperiți în 82 de zile și realizată cu ajutorul skiurilor și kite-urilor, Sebastian Copeland și partenerul Eric McNair-Landry au intrat în cărțile de istorie ca fiind prima expediție transcontinentală, care a străbătut Antarctica de la est la vest. Planurile de viitor ale lui Sebastian Copeland sunt de a străbate Oceanul Arctic în 2021.

Ulysse Nardin DIVER X ANTARTICA
Ulysse Nardin DIVER X ANTARTICA – Sebastian Copeland, fotograf

Cum Ulysse Nardin este un brand cu o grijă specială față de mediul înconjurător, parteneriatul a fost unul ideal. Ulysse Nardin Diver X Antarctica reflectă pe deplin spiritul acestui continent, începând cu cureaua din cauciuc de culoare albă, mată și continuând cu accentele albastre de pe cadran, care par a fi reflexiile
icebergurilor în apa oceanului.

Ulysse Nardin DIVER X ANTARTICA

Mecanismul produs in-house, UN-118, garantează precizia în orice emisferă v-ați afla, în orice clipă, fie noapte sau zi, furtună sau cer senin. Carcasa, coroana și ansele din titan fac ca diametrul de 44mm să nu se transforme într-o greutate suplimentară la încheietura mâinii, iar gravura de pe capacul ceasului reprezintă coordonatele Antarcticii – 90 latitudine, dar și traseul cursei nautice Vendée Globe, Ulysse Nardin devenind
între timp sponsorul oficial. Preț recomandat de producător: 8.900 CHF.

Ulysse Nardin – LADY DIVER ALESSIA ZECCHINI

Manufactura elvețiană a lansat o nouă colecție Lady Diver, parteneră fiind Alessia Zecchini, campioană la scufundări libere și deținătoarea titlului mondial la scufundare în apnee, care a devenit prima femeie care s-a alăturat familiei de aventurieri Ulysse, așa numita armată de neînfricați Xplorers.

Ulysse Nardin LADY DIVER
Ulysse Nardin LADY DIVER – Alessia Zecchini

După 12 ani de la lansarea primului model feminin de ceas diving, noua colecție Lady Diver aduce o eleganță aparte, lansând de fapt o nouă identitate feminină pentru Ulysse Nardin, caracterizată de senzualitate și curaj.

Cu o siluetă re-sculptată la un diametru al carcasei de 39 mm, mai subțire și mai discret,
Lady Diver a fost creat acum în 3 culori legendare: albastru intens, negru absolut și mother-of pearl.

Ulysse Nardin LADY DIVER

Un model special în zona cromatică gri deschis este destinat ediției limitate la doar 300
de piese. Denumit The Great White, acesta va avea pe capac gravată silueta unei scufundătorare, în timp ce primele trei modele vor avea gravată roza vânturilor. Prețurile recomandate
de producător sunt următoarele: Great White – 7.900 CHF; Mother of pearl – 10.800 CHF; Blue – 10.800 CHF și Black & Rose gold – 14.900 CHF.

Ceasurile Ulysse Nardin sunt distribuite în exclusivitate în România prin rețeaua magazinelor Orologeria GALT.

Mai multe informații pe: www.ceasuri.ro și www.ulyssenardin.com

Adaugati comentariu