Viitorul sună bine!

Rusul Max Zhivov a trecut de la lucrările de urbanism și exercițiile de stil având drept subiect automobilul, la bărci. Lucrările sale au atras deja atenția publicațiilor de specialitate și nu este exclus să devină cât de curând realitate.

Zhivov a absolvit Designul Industrial la Universitatea Politehnică din Saratov. Primele sale proiecte au fost legate de urbanism sau au reprezentat exerciții de stil având drept subiect automobilul. În ultimii doi ani însă a decis să-și îndrepte atenția către lumea yachturilor și, dacă ne luăm după numărul mare de propuneri, dar și după interesul pe care i l-au acordat publicațiile de specialitate de prestigiu, lucrările sale, având drept temă superbărcile viitorului, au șanse extrem de mari să devină cât de curând realitate. Și vorbim cu precădere despre Sun Catcher, Sky Ya și Your Yacht Your Home, asupra cărora vom arunca o privire în rândurile care urmează.

2016-03-Sun-Catcher-01

Sun Catcher este un superyacht de 60 de metri lungime capabil să se deplaseze cu o viteză de 18 noduri și care poate acomoda nu doar cei 12 membri ai echipajului, ci și 12 oaspeți, cărora le este rezervat un apartament master și alte cinci cabine. Nu lipsesc, între dotări, zone de agrement, un heliport și chiar, în cazul în care există o astfel de solicitare, posibilitatea de a amenaja un garaj cu două locuri. Altfel, ambarcațiunea se remarcă prin faptul că pune accentul pe protecția mediului și metodele de conservare a energiei. O mulțime dintre elementele acoperișului sunt în fapt panouri solare, acestea fiind poziționate vertical în timpul deplasării, pentru a nu interfera cu aerodinamica yachtului, pentru ca în timpul staționării acestea să simuleze mișcarea naturală a florilor, căutând să capteze cât mai mult din energia solară.

2016-04-Sky-Ya-01 (1)

Cel de-al doilea proiect, Sky Ya, merge și el pe tema ecologică. Și o probează atât prin propulsia hibridă, ori prin faptul că și el se bazează pe energia oferită de razele solare, captată prin intermediul unor panouri similare cu cele care echipează Sun Catcher, cât și printr-un element inedit, o grădină naturală amenajată pe punte. Ambarcațiunea, cu o lungime de 47 de metri, se va deplasa tot cu 18 noduri, va putea acomoda 10 persoane, și dispune de un salon principal vitrat, geamurile uriașe permițând, potrivit designerului, ”atât iluminarea naturală, cât și posibilitatea ca cei aflați la bord să se bucure permanent de priveliștea minunată a mării”.

Your-Yacht-Your-Home

Ultima propunere este reprezentată de Your Yacht Your Home, cunoscut și sub numele de cod YYYH-40 m. Este o ambarcațiune care îmbină elemente de design din lumea yachturilor cu cele ale caselor din zonele rezidențiale. Zhivov spune că există încă detalii de pus la punct pentru ca acest exercițiu de stil să se transforme în realitate, însă afirmă că nu există obstacole de netrecut. ”Sigur, pentru ca această barcă să devină realitate este necesar un efort susținut din partea inginerilor. Este unul dintre motivele pentru care nu-l văd produs în perioada imediat următoare. Însă, credeți-mă, nu este doar un desen, ci schița unui obiect perfect funcțional, astfel că nu ar trebui să vă mirați atunci când veți citi, nu peste multă vreme, că a devenit realitate”, a declarat designerul.

Și în acest caz avem de-a face cu energie solară, panourile acoperind complet zona superioară a ambarcațiunii. ”Este o soluție care îți oferă independență și, pe de altă parte, cu cât consumăm mai puțin combustibil, cu atât vom reuși să protejăm mediul”, a precizat rusul. El afirmă că a gândit această ambarcțiune pentru cei care obișnuiesc să trăiască la bord perioade lungi de timp, oferind, deopotrivă, confortul unei case, dar și calitățile unui superyacht.

Adaugati comentariu