Sistemul inovativ de propulsie hibridă i-a adus modelului SW96 Nyumba distincția „Special Commendation” în cadrul Boat International Design and Inovation Awards

Nyumba SW96 realizată de Southern Winds cu sistem hibrid de propulsie

SW96 Nyumba, realizat de Southern Wind a fost recompensată pentru echiparea revoluționară cu un sistem de propulsie hibrid la recenta ediție „Design and Innovation Awars”, organizată de Boat International în pitorescul oraș austriac Kitzbühel.

Nyumba SW96 realizată de Southern Winds cu sistem hibrid de propulsie
Nyumba SW96 realizată de Southern Winds cu sistem hibrid de propulsie

Nominalizată pentru categoria Eco Awards, Nyumba a fost recompensată cu distincția Special Commendation de către juriu, pentru inovativul său sistem de propulsie hibridă considerat ca fiind „primul de acest gen instalat pe un yacht cu aceste dimensiuni”.

Diferit față de proiectul SW108 Hybrid conceput inițial pentru a găzdui un sistem Diesel Electric, SW96, ce a avut lansarea primului model în 2027, a fost inițial gândită pentru un sistem tradițional de propulsie.

Dar grație unei gândiri de perspectivă și a unui proprietar ambițios a apărut motivația de a obșine un yacht mult mai bine ancorat în nevoile viitorului.

Andrea Micheli, CCO explică: „Călătoria inovațiilor noastre ne-a condus spre adaptarea platformei actualului SW96 pentru introducerea a ceea ce noi credem cu convingere că este cel mai sofisticat sistem de propulsie hibridă de înaltă tensiune disponibil pe piață. Sistemul nostru se remarcă printr-un sistem de batertii de înaltă densitate, pentru amprenta dată, oferă o putere fără precedent. Acest rezultat este o dovadă a eforturilor noastre de a împinge barierele eficienței și sustenabilității, inspirându-ne din dezvoltarea altor sectoare din industrie. Am ales BAE Systems ca și partener, luând în considerare pachetul lor cuprinzător de propulsie și sistem de sticare. Ne dorim întotdeauna să conducem din punct de vedere tehnologic.”

Nyumba SW96 realizată de Southern Winds cu sistem hibrid de propulsie
Nyumba SW96 realizată de Southern Winds cu sistem hibrid de propulsie

Sistemul hibdrid realizat de BAE Systems pentru Nyumba

Încă din 2021 BAE Systems, lider în domeniul propulsiei electrice, a fost selectat de constructorul de iahturi de lux Southern Wind pentru a furniza sistemul de propulsie și de alimentare electrică hibridă pentru un nou superyacht de înaltă performanță.

BAE Systems a furnizat și integrat astfel sistemul său de ultimă generație pe SW96 Nyumba, prima navă maritimă care beneficiază de cea mai nouă tehnologie de propulsie a companiei.

Sistemul de propulsie HybriGen®  reduce emisiile și consumul de combustibil pentru o experiență de navigație silențioasă, curată și eficientă pe acest superiaht, proiectat atât pentru croaziere pe distanțe lungi, cât și pentru regate.

BAE Systems a integrat, de asemenea, un mod HydroGeneration pe SW96 Nyumba, ceea ce înseamnă că elicea și motorul acționeazăî ca un generator atunci când nava navighează. Modul HydroGeneration asigură energia auxiliară a navei și, de asemenea,  reîncărcă. acumulatorul cu energie pentru o experiență mai lungă fără emisii.

„Tehnologia de ultimă generație a BAE Systems reprezintă o investiție semnificativă în aplicațiile noastre de energie electrică și propulsie pentru piața navală”, a declarat Steve Trichka, vicepreședinte și director general al Power & Propulsion Solutions la BAE Systems. „Această tehnologie de propulsie electrică va asigura faptul că SW96 Nyumba funcționează cu cele mai înalte niveluri de eficiență electrică pentru a maximiza beneficiul de emisii zero al modului nostru HydroGeneration.”

Te-ar mai putea interesa și:

Premiile Motor Boat 2024: cele mai bune motorboat-uri ale anului

BOOT 2024: Riva El-Iseo primul motorboat full-electric certificat RINA

Câștigătorii European Yacht of the Year 2024

 

 

Adaugati comentariu