BOOT 2024: Riva El-Iseo primul motorboat full-electric certificat RINA

RIVA El-Iseo

Standul Grupului Ferretti – o adevărată desfășurare de foțe și tehnologie –  din cadrul Boot Dusseldorf 2024 a găzduit și premiera mondială a primei ambarcațiuni allrounder de lux Riva El-Iseo propulsată de un motor electric alimentat de baterii litiu-ion, sistem dezvoltat în parteneriat cu Podium Advanced Technologies.

RIVA El-Iseo
RIVA El-Iseo

După prezentarea prototipului în septembrie 2022, în cadrul Monaco Yacht Show și finalizarea cu succes a unei complete serii de de teste tehnice și de fiabilitate, în cele mai diverse condiții, verisiunea oficială și finală a primului Riva creat pentru segmentul E-Luxury este acum gata de comercializare.

Noua gamă INFYNITO de la Ferretti Yachts

Desenat și conceput de către Officina Italiana Design, El-Iseo este versiunea full-electric a faimosului model Iseo de 27 de picioare a Ferretti Group.

RIVA El-Iseo
RIVA El-Iseo

10 ore autonomie

Riva El-Iseo este propulsată de un motor electric Parker GVM310 conceput de Parker Hannifin ce oferă după cum spun creatorii săi performanțe fără precedent în privința vitezei și accelerației.

Propulsorul este alimentat printr-un sistem de baterii pe bază de litiu de înaltă densitate dezvoltat și furnizat de către Podium Advanced Technologies, o soluție extrem de ușoară și eficientă cu o capacitate de 150kWh și 800 V.

RIVA El-Iseo
RIVA El-Iseo: Președintele Grupui Ferretti (stanga) Alberto Galassi și Stefano de Vivo, Wally Managing Director

Arhitectura redundantă de baterii asigură fiabilitatea și siguranța, prerogative cheie în timpul navigației. Bateriile sunt complet etanșe, răcite cu lichid, izolate termic și îmbrăcate într-un strat ignifug.

Premiera mondială pentru RIVA 90’ ARGO

Rezultatul este o ambarcațiune de zi cu zi, cu emisii zero, cu performanțe fără precedent în privința accelerației, limitată la 40 de noduri, cât și în privința autonomiei, oferind până la 10 ore de navigație la o singură încărcare completă.

Riva El-iseo este și prima barcă complet electrică certificată RINA (Institutul Naval Italian) prin care i se certifică siguranța și fiabilitatea.

Te-ar mai putea interesa și:

And the „Oscar” goes to….Câștigătorii European Yacht of the Year 2024

 

 

Adaugati comentariu