Ești dornic de aventură și de petrecerea cât mai multor zile la bord, fără să pui piciorul pe uscat? Atunci un delivery este exact pentru tine.

Delivery catamaran by Capetan

Ești dornic de aventură și de petrecerea cât mai multor zile la bord, fără să pui piciorul pe uscat? Atunci un delivery este exact pentru tine.

Foto:arhiva

Iubești aventura? Vrei să stai cât mai mult la bord, fără să pui piciorul pe uscat? Atunci un delivery este exact pentru tine.

Ce este un delivery?

Este angajamentul de a duce o ambarcațiune pe apă, de la fabrică sau vânzător, până la locația aleasă de cumpărător.

Oamenii din spatele livrarii unui catamaran in timpul pandemiei

Aceia care își cumpără bărci noi au, în funcție de tipul/modelul bărcii, două posibile variante pentru livrare: terestru, cu un transport agabaritic, sau pe apă.

Fiecare dintre cele două metode vine cu plusuri și minusuri, atât financiare, cât și de risc. Unele ambarcațiuni nu se pot livra cu un transport rutier agabaritic, și ne referim aici în special la catamarane.

Delivery catamaran
Transportul rutier agabaritic se pretează monococilor, dar este recomandat pentru ambarcațiuni relativ mici!

Astfel, s-a creat o nișă în piață, care se ocupă cu așa ceva. În România, cei de la Capetan sunt deja la al doilea an pe piața livrărilor. Au început în 2019 cu un Lagoon 42, și în 2020 au adus un Lagoon 42 și un Lagoon 52, amândouă de la fabrica Lagoon, până în Grecia.

Delivery catamaran by Capetan

Costurile unui delivery

Vorbind de costuri, transportul rutier pentru o ambarcațiune care este pretabilă acestui tip de livrare se încadrează între 12.000 – 15.000 EUR.

Interviu cu Victor Lupo – livrare catamaran F

Pe apă, costurile sunt considerabil mai mici, o livrare Franța – Grecia fiind undeva între 8.000 – 9.000 EUR.

 

Riscurile unui transportul rutier sunt mai mici, așa că ai mai multă siguranță că ambarcațiunea va ajunge la destinație fix așa cum a ieșit de pe poarta fabricii.

Permisul este important, dar practica este vitală pentru o vacanță reușită de sailing

O livrare pe mare implică riscuri crescute deoarece o mulțime de lucruri pot merge prost de-a lungul celor 2500+ mile, și tocmai de aceea este foarte important să alegi echipajul potrivit pentru a-i încredința proaspăta achiziție.

Delivery catamaran by Capetan

Cât durează transferul unei ambarcațiuni?

Mai este si o chestiune de timp: pe transport rutier este ceva mai previzibil timpul de livrare, in timp ce pe mare totul depinde de vreme.

Daca facem referire la o plecare de pe coasta de vest a Franței spre Grecia, ceea ce implică traversarea capriciosului golf Biscaia – te poți confunta ușor cu un declaj de câteva săptămâni din cauza vremii.

 

Se mai adăugă și intrarea în Gibraltar unde există posibilitatea să bată un est năprazinc. Ne dăm seama ușor cât de importante sunt condițiilor meteo.

Delivery catamaran by Capetan

Cei de la Capetan au deschis catre doritori posibilitatea de a se alătura unui echipaj de delivery. De fapt, este un altfel de milesbuilding.

Se merge non-stop, se fac carturi, se mănâncă pe barcă și se experimentează adevăratele highlight-uri marinărești: golful Biscaia, trecerea Gibraltarului, Ibiza, Sardinia, Sicilia, strâmtoarea Mesina și traversarea spre Grecia.

Ca sa te alaturi unui echipaj de delivery ai nevoie în primul și în primul rând de flexibilitate. Poți să participi la un delivery cap-coada (aproximativ 4 săptămâni) sau pe etape.

Adaptabilitate și rezistență pentru livrare

Pe lângă flexibilitate iți trebuie adaptabilitate și anduranță pentru ca nu este simplu. Un delivery se pretează atât celor la început de drum, care doresc să descopere, cât și celor mai experimentați pentru care astfel de aventuri sunt energizantul favorit.

Delivery catamaran by Capetan

Ce barcă să-mi aleg?

Trebuie avut insa in vedere ca, indiferent dacă ești începător sau experimentat, echipamentul joacă un rol hotărâtor în toată aventura asta: de cele mai multe ori, livrările au loc în extrasezon, primăvara sau chiar iarna, moment în care temperaturile pe intregul pasaj nu depasesc 10-15 grade.

Delivery catamaran by Capetan

La asta se adaugă umiditatea specifică și vantul: rețeta perfectă pentru un disconfort crescut. Sunt nelipsite mânușile groase și impermeabile, salopetele de ploaie, cizmele călduroase și căciulile rezistente la vânt.

Charterul – soluția perfectă de a face sailing oriunde în lume

Delivery – o aventură interesant de trăit.

De la preluarea ambarcațiunii cu mirosul de nou din fabrică, la primul check-in și semnarea actelor, pana la predarea ei noului ei proprietar, se derulează o întreagă poveste.

Si cel mai frumos si incitant este faptul ca niciodată povestea nu este aceeași: fiecare livrare este diferită si deosebită.

 

 

Citește și:

Cum l-am adus la Limanu pe Baby One!

Charter skipper training week

Adaugati comentariu