Imediat ce pășești pe puntea unui vas de croazieră de lux o hostess îți iese în întâmpinare cu o cupă de șampanie, în timp ce un steward se oferă să te însoțească în camera care, în următoarele câteva zile, va fi casa ta departe de… casă. Îți aranjezi lucrurile (de obicei într-un dulap încăpător) după care părăsești apartamentul tău pentru a te familiariza cu vasul.
Pe măsură ce te plimbi pe punte, membri ai echipajului foarte amabili îți urează „bun venit” și te salută adresându-ți-se pe…nume. Cum este posibil așa ceva când doar ce ai urcat la bordul navei! Serviciile personalizate la „First Class” reprezintă doar una dintre principalele caracteristici ale navelor de croazieră de lux. De asemenea, te poți aștepta la itinerarii exotice, variații ale prețurilor, băuturi fine și experți gastronomici, precum și un raport în general mare între numărul numărul călătorilor și membrilor echipajului.
De aceea, ai putea să te gândești că poți găsi așa ceva pe orice vas de croazieră vechi, dar nu este chiar așa. Asemenea pasagerilor, și membrii echipajelor de pe vasele de lux au personalități unice și unii sunt mai potriviți stilului vacanței voastre decât oricare alții. Linii de croazieră de primă clasă ca SeaDream și Windstar poate nu oferă apartamente așa spațioase, dar vasele lor intime se pot strecura în porturi în care vasele de croazieră de mari dimensiuni nu pot.
Regent Seven Seas și Oceania Cruises pot fi patronate de aceeași companie-mamă, dar Regent oferă o experiență de vacanță mai aventuroasă, cu itinerarii și excursii opționale la sol unice, în timp ce Oceania își tratează clienții cu experiențe de călătorie mai relaxante, ce se aseamănă cu atmosfera din cluburile private. Haideți să aruncăm o privire asupra listei Cruise Critic cu cele mai frumoase nave de croazieră pentru a vedea care dintre acestea vi se potrivește cel mai bine. (navele au fost ordonate în funcție de mărime, cu vasele mici care pot găzdui mai puțin de 200 de pasageri, cele medii de 300-600 de persoane și cele de mari dimensiuni care pot primi la bord peste 700 de călători).
(Regent Seven Seas)
Raport pasageri-echipaj: 700 la 445 Caracteristici: Seven Seas Mariner a fost lansat în anul 2001, fiind la acel moment primul vas din industrie dotat doar cu apartamente, toate cu balcon. Dispune de patru restaurante si este primul hotel plutitor a carui bucatarie poarta semnatura celebrei case frantuzesti Le Cordon Bleu din Paris. Vasul oferă o varietate de spații de relaxare cu suprafețe între 25 și 112 mp, care pun la dispoziția călătorilor numeroase dotări care sporesc confortul. De asemenea, clienţii care optează pentru apartamentele de
tip Penthouse au la dispoziţie un majordom personal, dar și stații de andocare pentru iPad și iPhone, în timp ce băile acestor apartamente sunt dotate cu instalații exclusiviste Hermes în loc de L’Occitane.
Servicii all-inclusive: cazare de 4 stele +, mâncare de elită, băuturi răcoritoare și alcoolice, minibar în cabine, room-service și alte activități cum ar fi excursii pe mal nelimitate. Da, ați citit bine, puteți selecta din oferta Regent
câte excursii de acest gen doriți. Cu excepția excursiilor de tip expediție, care sunt incluse într- o altă ofertă.
Cine călătorește cu acest vas: pensionari și profesioniști care preferă compania Regent. Croazierele mai lungi ale companiei sunt destinate în special pentru oamenii care au timp pentru a explora lumea.
Itinerariu: Fanii Regent adoră croaziera transatlantică, dar și itinerariile în Marea Mediterană și cele de-a lungul coastei Americii de Sud.
Alte vase în flotă: La fel ca Mariner, Seven Seas Voyager poate găzdui 700 de persoane într-o croazieră, în timp ce Seven Seas Navigator este cea mai mică navă a flotei cu o capacitate de 490 de locuri. Oficialilor liniei de croazieră le place să declare că oferă „servicii de 6 stele” pe toate vasele sale.
CRYSTAL SERENITY
(Crystal Cruises)
Raport pasageri-echipaj: 1070 la 655
Caracteristici: Considerat ca fiind cel mai bun vas de croazieră din lume, Crystal Serenity, oferind servicii de înaltă clasă și itinerarii foarte interesante. Această linie de croazieră, mai mult ca oricare alta, a rămas fidelă vechilor obiceie încurajându-și clienții să se îmbrace elegant pentru cină și să se bucure de serile formale pe durata întregului itinerariu.
În 2012, Crystal a atins standardele altor linii de croazieră de lux oferind servicii all-inclusive. Meniul include acum băuturi și bacșiș, alături de produsele oferite anterior ce includ diverse preparate culinare, în timp ce oferta include între altele program fitness, serviciu de spălare individuală a rufelor sau autobuze care îi duce pe pasageri din port în oraș și retur.
Servicii all-inclusive:
Acest vas se mândrește cu un stil elegant și contemporan, oferind cele mai bune servicii, dar și facilități de elită, având în vedere că la bordul său urcă în mod regulat scriitori celebri și politicieni. De asemenea, Crystal Sense oferă pasagerilor săi posibilitatea să intre în contact cu unii dintre cei mai cunoscuți și mai inteligenți oameni din lume organizând la bord turnee de bridge în cadrul ligii americane și aducând jucători profesioniști de golf care le împărtășesc pasagerilor propria experiență.
Cine călătorește cu acest vas:
Dat fiind caracterul formal a vasului, Crystal include în programele sale seri și petreceri tematice la care se impune o ținută obligatorie. De aceea, vasele Crystal oferă o atmosferă specifică acelor cluburi de provincie, un alt motiv pentru care călătorii de orice vârstă apreciază tot ceea ce Serenity are de oferit. Toate acestea fac ca linia de croaziere să fie accesibilă oamenilor care doresc să aibă mai mult control în această experiență de vacanță.
Itinerariu: Serenity oferă croaziere în jurul lumii si în mod regulat vizitează nordul Europei, Marea Mediterană, Marea Caraibelor, America de Sud, Asia, Australia și Africa.
Alte vase în flotă: Crystal Symphony este cu puțin mai mică decât Serenity, găduiește 960 de persoane, iar membrii echipajului fac tot posibilul să facă vacanțele memorabile, unul dintre atuuri fiind gustarea dintre micul dejun și masa de prânz servită pe punte pe acorduri de muzică jazz.
RIVIERA
(Oceania Cruises)
Raport pasageri-echipaj: 1250 la 800
Caracteristici: Tehnic vorbind, Oceania Cruises este linie de croazieră de lux. Structura prețurilor este mai mult à la carte decât all-inclusive, dar oferta în materie de cazare, itinerarii și restaurante denotă faptul că ea trebuie precizată împreună cu luxul menționat mai sus. Vasul este foarte confortabil, dar păstrează aceeași căldură și același farmec ca și surorile sale Regatta, Insignia sau Nautica. Riviera se remarcă însă în mod deosebit când vine vorba de activități desfășurate la bord, oferind călătorilor săi un centru spa, un salon de coafură, sală de gimnastică, dar și un centru culinar cu 12 stații de gătit – un fel de școală de gătit pe mare – unde amatorii de „bucătăreală” pot învăța noi rețete sub îndrumarea unor bucătari profesioniști.
Servicii all-inclusive: Riviera este cunoscută pentru cele 10 restaurante, între care Grand Dining Room, Jacques (bistro francez) sau Red Ginger (bucătărie asiatică), unde se poate servi masa. Șase dintre restaurante sunt restaurante gourmet cu nici un cost suplimentar. Un loc în salonul La Reserve by Wine poate fi rezervat pentru 95 de dolari, în timp ce la salonul Privee, cel mai intim local, un loc dintre cele 10 locuri disponibile poate fi rezervat contra 250 de dolari. Fiecare client își poate personaliza meniul și mai poate beneficia și de majordom personal.
Cine călătorește cu acest vas: Clienţii Oceania Cruises sunt persoane mai independente care preferă să exploreze porturile pe cont propriu sau cu ghid personal în loc să rezerve excursii prin Oceania. Pe acest
vas oricine poate să rezerve unul dintre cele 625 de locuri disponibile în cabine simple și apartamente. Dacă doriți un apartament, ar fi bine să vă grăbiți să vă rezervați unul pentru că se vând ca pâinea caldă! Apartamentele „Owner” sunt perla vasului Riviera. Au 185 mp, piesele de mobilier din living room, dining room şi dormitoare sunt dotate cu furnir Ralph Lauren.
Itinerariu: În cea mai mare parte a anului, Riviera navighează în Marea Mediterană, dar și în Caraibe și în America Centrală.
Alte vase în flotă: Oceania Marina este foarte similară cu Riviera. Din flotă mai fac parte alte două nave de 684 de locuri: Nautica și Regatta. Cu un design elegant, acestea se numără printre favoritele călătorilor, care apreciază ușurința cu care te deplasezi la bordul navei și aspectul cabinelor.
PAUL GAUGUIN
(Regent Seven Seas)
Raport pasageri-echipaj: 332 la 217
Caracteristici: Paul Gauguin a devenit un vas favorit pentru aproape toți cei care au călătorit cu el. Ambarcațiunea a fost supusă unor lucrări de renovare în valoare de câteva milioane de dolari în decembrie 2011, iar echipajul cunoaște foarte bine Arhipelagul Society și Polinezia Franceză.
Toate cabinele și apartamentele au vedere la ocean, iar 70% dintre acestea cu balcon. Dacă vă caracterizează, luați în calcul o rezervare pentru cameră de categorie B sau chiar cabină de lux care oferă serviciile unui majordom. Acesta va face totul pentru dumneavoastră: va despacheta bagajele, va duce rufele murdare la curățat, va face rezervări la centrul spa sau la restaurant în numele dumneavoastră sau să organizați un mini-cocktail privat în cameră.
Servicii all-inclusive: O platformă retractabilă de sport nautic vă oferă facilități pentru schi nautic, caiac și windsurfing, în timp ce excursiile pe țărm oferă opțiuni de divertisment nesfârșite. De asemenea, călătorii se pot delecta cu un spectacol susținut de un grup de dansatoare și cântărețe, care le explică istoria și cultura insulelor prin intermediul dansului și cântecului.
Cine călătorește cu acest vas: Avem de-a face cu un vas pentru ocazii speciale. La bordul lui Paul Gauguin au urcat de-a lungul vremii cupluri aflate în luna de miere și multe persoane care au avut de sărbătorit ocazii speciale cum ar fi absolviri, aniversări sau pensionări. Tinerii căsătoriți au parte de o mică ceremonie în stil polinezian, primesc o sticlă de șampanie, o fotografie 8×10 și un cadou-surpriză.
Itinerariu: Cele mai lungi croaziere pe care le efectuează vasul Paul Gauguin sunt cele din Tahiti și Polinezia Franceză, însă vasul oferă călătorii și în Arhipelagul Society, Arhipelagul Tuamotus, Insulele Cook, Insulele Marquesas și în Emisfera sudică.
Alte vase în flotă: Vasul Tere Moana a fost lansat în decembrie 2012 și are o capacitate de 90 de locuri si călătorește în Caraibe și în Mediterană. Deținut inițial de Ponant, Tere Moana oferă aceleași servicii de înaltă clasă și all-inclusive pe care le găsiți și la bordul lui Paul Gauguin. Singurul dezavantaj al lui Tere Moana este că nu oferă apartamente (cea mai mare cameră de lux are o suprafață de 28 mp).
SEABORN QUEST
(Seaborn Cruise Line)
Raport pasageri-echipaj: 450 la 330
Caracteristici: Asemenea „surorilor” sale Odyssey si Sojourn, Quest arată foarte bine din punct de vedere vizual, piesa de rezistență fiind centrul spa în formă de atrium, situat la pupa. De altfel, unii călători își rezervă un loc la bordul lui Quest tocmai pentru a petrece cât mai mult timp din vacanța lor în centrul spa.
Servicii all-inclusive:
Seabourn Quest oferă mai multe restaurante pentru a satisface orice gust sau stare de spirit, dar fără costuri suplimentare. Meniurile reflectă accentul pus pe ingrediente proaspete și de calitate superioară, preparate și cu o prezentare atrăgătoare. Grătarele festive sunt punctele-cheie ale croazierelor în ape calde, unde se servesc fructe de mare și fripturi generoase. Există chiar un eveniment denumit Caviar in the Surf. Este vorba despre o selecţie de produse delicioase, de la aperitive la deserturi colosale, care se servesc în apartament la orice oră.
De asemenea, Quest pune la dispoziţia călătorilor săi o piscină rotundă scufundată în Mediterană, care dispune de un inel de plasă ce împiedică peştii să pătrundă în piscină. În plus, amatorii de mișcare au la dispoziție un teren de sport și o zonă special amenajată pentru a putea sta la plajă.
Cine călătorește cu acest vas: Pasagerii care călătoresc pentru prima dată cu Seabourn Cruise Line cu siguranță vor dori să repete experiența. Odată cu lansarea în ultimii ani a vaselor mai mari – Quest, Odyssey și Sojourn – linia de croaziere și-a stabilit ca public-țintă persoanele mai tinere. Noile nave de croazieră au devenit, astfel, preferatele familiilor tinere cu copii, care doresc să evadeze din tumultul cotidian.
Itinerariu: Quest vizitează Mediterana, Marea Baltică, zona Caraibelor, Canada și America de Sud.
Alte vase în flotă: Alături de Quest, Odyssey si Sojourn, Seabourn Cruise Line a mai avut alte trei vase care făceau parte din flota inițială: Legend, Pride și Spirit. Aceste vase puteau găzdui mai puține persoane la
bord – 208 fiecare – și mulți dintre fanii Seabourn preferau o atmosferă mai intimă atâta vreme cât navele acestei linii oferă servicii personalizate. Cele trei au părăsit flota în 2014 și 2015 și au devenit nave Windstar.
SILVER SPIRIT
(Silversea Cruises)
Raport pasageri-echipaj: 540 la 376
Caracteristici: Silver Spirit este cea mai nouă navă de croazieră din flota Silversea (fără cele de expediție) și și-a făcut debutul în decembrie 2009. Este, de asemenea, cea mai luxoasă.
Se evidențiază prin serviciile personalizate pe care le oferă, membrii echipajului sunt foarte prietenoși, dar mai ales intuitivi, putând spune ceea ce vă doriți înainte de a vă trece prin minte… Acest lucru se remarcă în special în rândul barmanilor, care memorează băuturile dumneavoastră preferate și deseori vă așteaptă cu acestea deja preparate.
Servicii all-inclusive: Silver Spirit este renumită datorită majordomilor bine pregătiți care deservesc cele 270 spații de cazare și care se ocupă de tot, de la rezervări pentru restaurant sau centrul spa și până la a aduceceea ce comandă clienții prin room-service sau planificarea unor excursii pe mal.
De asemenea, sunt renumite petrecerile Deck Party organizate de Silversea pe puntea principală în timpul cărora pasagerii consumă cele mai bune preparate din carne de porc sau vită, creveți, scoici, calamari și alte fructe de mare, precum și băuturi fine, cocktailuri și cele mai delicioase deserturi.
Cine călătorește cu acest vas: Pasagerii Silver Spirit provin din multe clase sociale, așa că veți putea vedea cupluri de bătrâni dansând alături de tineri aflați în luna de miere. Familiile cu bani apreciază la rândul lor vasulde croazieră pentru apartamentele spațioase și pentru itinerariile de vară captivante.
Dacă nu călătoriți pe perioada vacanțelor școlare, în special a celei de vară, aveți toate șansele să călătoriți alături de persoane în pragul pensionării sau chiar pensionari.
Itinerariu: Silver Spirit navighează în apele Mediteranei, în Caraibe, în Pacificul de Sud și în largul coastelor Americii de Sud.
Alte vase în flotă: Silversea mai dispune de câteva nave mici, dar nicidecum mai puțin luxuoase, cum ar fi Silver Cloud, Silver Wind, Silver Shadow și Silver Whisper. Totodată, din flota companiei mai fac parte trei nave
de expediție. Este vorba despre Silver Explorer, Silver Galapagos – folosită, așa cum reiese și din numele ei, la călătoriile în jurul insulelor Galapagos – și din 2014 Silver Discoverer, care călătorește în Oceanul Pacific.
SAFARI EXPLORER
(Un-Cruise Adventures)
Raport pasageri-echipaj: 36 la 15
Caracteristici:
Acest vas dispune de doar trei punți publice, așa că nu veți avea cum să vă rătăciți. Majoritatea timpului dumneavoastră pe Safari Explorer îl puteți petrece făcând plajă, relaxându-vă la saună sau socializând cu ceilalți pasageri în restaurant sau la bar.
De asemenea, la pupa se află o piscină de mici dimensiuni de unde pasagerii pot cu ușurință sări în apă pentru o repriză de snorkeling. În ciuda atmosferei intime pe care o oferă pasagerilor său, Safari Explorer oferă șase categorii diferite de cabine: Single, Master, Commander Captain, Admiral și apartamentul Commodore. Acestea sunt dotate cu paturi duble sau King, balcon, aer condiționat, stație de andocare pentru iPad și iPhone şi baie privată cu jacuzzi şi duș.
Servicii all-inclusive: Un-Cruise Adventures se remarcă în rândul călătorilor prin naturaliștii și ghizii pe care îi aduce la bordul navelor sale în fiecare călătorie. Aceștia le povesteşte despre locurile pe care le vizitează și le sugerează cele mai bune locuri unde se poate înota și practica schi nautic, caiac și windsurfing.
Cine călătorește cu acest vas: Vasul atrage persoane sofisticate, care călătoresc foarte mult. Un-Cruise Adventures este ideală pentru amatorii de distracții și de aventură care doresc să călătorească la bordul unei nave de croazieră de lux, cu un staff bine pregătit care știu și sunt dispuși să le facă toate poftele.
Itinerariu: Safari Explorer navighează în Inside Passage (Alaska) și în Hawaii.
Alte vase în flotă: Un-Cruise Adventures mai are trei vase: Safari Endeavour (trei punți, 86 de pasageri), care seamănă foarte mult cu Safari Explorer și care călătorește cel mai mult în Inside Passage, Safari Voyager, cu o capacitate de 64 de locuri, care își plimbă pasagerii în Marea Cortez (Mexic), și Safari Quest, cel mai mic yacht, cu o capacitate de 22 de locuri, care vizitează Alaska și Pacificul de nord-vest.
LE PONANT
(Ponant)
Raport pasageri-echipaj: 64 la 32
Caracteristici: Vasele dotate cu catarge sunt întotdeauna mai romantice decât cele fără, iar Le Ponant nu face excepție de la regulă.
Datorită formei sale aerodinamice și a designului neted, acest vas cu trei catarge poate naviga foarte aproape de coastă, iar acest lucru permite pasagerilor să realizeze fotografii superbe atunci când Le Ponant se află în Caraibe, America Centrală sau Mediterană.
Cu doar patru punți publice, vasul este intim, dar niciodată aglomerat. Majoritatea turiștilor se relaxează fie la soare pe puntea principală, fie cu prietenii în Salonul Emerande fie cinând în unul dintre cele două restaurante. Unul dintre principalele detalii de design îl reprezintă platforma marină retractabilă de la pupa de unde pasagerii pot sări în apă să înoate sau să se plimbe cu schiful spre mal.
Servicii all-inclusive: Experiența all-inclusive la bordul lui Le Ponant vă va face să vă simțiți ca și cum ați naviga singuri pe propriul yacht. Membrii staff-ului vă îndeplinesc orice dorință, fie ea mică ori mare.
Spre exemplu, turiștii pot beneficia de mese private pe punte sau pot fi serviți cu o băutură fină în cabină. De asemenea, mâncarea este de elită, fiecare meniu fiind inspirat de bucătăria franceză sau de oricare altă bucătărie de pe glob. În sfârșit, echipajul are grijă ca pasagerii să se simtă bine și atunci când coboară de pe vas, motiv pentru care un membru al staff-ului de animatori însoțește turiștii pe mal, chiar și doar pentru o săritură în apa de un albastru ireal al mării.
Cine călătorește cu acest vas: Le Ponant se adresează turiștilor europeni, mai ales francezi, însă astfel de vase de croazieră intime atrag din ce în ce mai mulți americani și australieni, dornici să încerce ceva diferit.
Itinerariu: Vasul vizitează Antilele Franceze din Caraibe pe timpul iernii și Mediterana în celelalte trei anotimpuri.
Alte vase în flotă: Deși celelalte vase din flota Ponant nu au catarge, acestea sunt la fel de luxuoase ca Le Ponant. Vasele de expediție, botezate Le Soleal, Le Boreal și L’Austral, sunt similare și ca design, și ca specificații tehnice. Fiecare dintre ele, care oferă câte 132 de cabine, este mai mare decât Le Ponant și pot vizita zone destul de îndepărtate ca Arctica sau Alaska.
SEADREAM II
(SeaDream Yacht Club)
Raport pasageri-echipaj: 112 la 95
Caracteristici: SeaDream II oferă turiștilor o experiență intimă și luxuoasă. Cu doar 56 de cabine, pasagerii și membrii echipajului ajung să se cunoască foarte repede, senzația generală fiind că te afli pe yachtul unui prieten și nu pe un vas de croazieră.
Două elemente fac acest vas excepțional: puntea principală realizată înîntregime din lemn unde se găsesc numeroase șezlonguri și platforma marină retractabilă de a pupa.
Aceasta oferă caiacuri cu podeaua din sticlă, ambarcațiuni în formă de banană, echipament pentru snorkeling, Jet Ski-uri și bărci cu pânze de mici dimensiuni. Cabinele sunt spațioase, dar nici una dintre ele nu dispune de balcon. În schimb, ca dotări ce sporesc confortul turiștii au la dispoziție lenjerie belgiană, pături din lână sau produse de baie Bvlgari.
Servicii all-inclusive: Pasagerii găsesc la sosire pijamale cu monograme întinse pe pat, iar dacă au noroc și mai găsesc loc liber la seara denumită „Sleeping under the stars” pot avea parte de una dintre cele mai frumoase experiențe din viața lor: să doarmă pe puntea principală de pe SeaDream II.
Cine călătorește cu acest vas: Cei care călătoresc cu SeaDream II sunt mai tineri decât media generală de vârstă a pasagerilor, dar realitatea demografică include pe oricine căruia îi place atmosfera prietenească a unui vas de mici dimensiuni și caută una dintre cele mai fine bucătării pe mare.
Itinerariu: Vasul navighează în Caraibe, Mediterană, Marea Nordului, dar și în Amazon. În 2014, SeaDream a petrecut câteva luni în Asia, vizitând porturi ca Singapore, Bali, Komodo Island, Phuket și Thailanda.
Alte vase în flotă: SeaDream I este identic cu SeaDream II.
S.S. ANTOINETTE
(Uniworld Boutique River Cruises)
Raport pasageri-echipaj: 154 la 57
Caracteristici: Celor de la Uniworld le place să spună că S.S. Antoinette este unicat în felul său şi „cel mai luxuos vas fluvial de croazieră din lume”. Și s-ar putea să aibă dreptate… Linia de croaziere a dotat nava cu detalii de lux, cum ar fi candelabrul Baccarat de cristal și safire de aproape un metru, care domină lobby-ul și care anterior a atârnat într-o tavernă din New York.
Pasagerii vor găsi, de asemenea, o piscină încălzită placată cu mozaic, precum și apartamente somptuoase decorate cu paturi Savoir of England lucrate manual, acoperite în întregime cu așternuturi egiptene din bumbac 100%. Nu trebuie omisă sala de teatru/cinema, prima amenajată pe un vas de croazieră. Interiorul vasului a fost decorat în stilul castelului de la Versailles din Franța.
Pentru podele s-a folosit marmură braziliană, iar pereții sunt împodobiți cu desene în alb și negru, litografii color şi picturi pe pânză în ulei semnate de mai mulți artiști. Spre deosebire de alte vase de croazieră, apartamentele și cabinele de pe S.S. Antoinette sunt situate pe puntea principală și sunt dotate cu balcoane private.
Servicii all-inclusive: Vasul face o impresie vizuală deosebită, însă serviciile sunt într-adevăr cele care le vor rămâne turiștilor în memorie. Membrii echipajului de pe S.S. Antoinette sunt foarte bine instruiți, de la chelneriidin restaurantul Versailles și până la ghizii vorbitori de limbă engleză care însoțesc pasagerii în excursiile pe mal.
Apartamentele includ majordomi personali, oameni care înțeleg perfect nevoile clienților, aceștia putând să te ajute să= despachetezi/împachetezi sau să-ți servească în cabină micul dejun sau cina. Începând cu anul 2014, Uniworld oferă nelimitat băuturi răcoritoare și alcoolice, cafea, ceai și apă.
Cine călătorește cu acest vas: Decorurile și itinerariile tind să atragă turiști mai
sofisticați, dar și mai în vârstă. Pensionarii călătoresc adesea la bordul lui S.S. Antoinette, o navă populară și în rândul grupurilor de prieteni care vor să călătorească împreună.
Itinerariu: Uniworld navighează pe râurile din Rusia, Egipt, China, Vietnam și Cambodia. S.S. Antoinette efectuează două călătorii dus-întors de câte șapte zile, cu plecare din Basel (Elveția): „Castles along the Rhine” și „Rhine Holiday Markets”.
Alte vase în flotă: Începând cu anul 2007 au fost construite sau renovate aproapetoate vasele din flota Uniworld. În timp ce ambarcaţiunile mai vechi au cabine entry level mai mici (de la 14 mp, la 16 mp, comparativ cu cabinele de pe S.S. Antoinette care au în jur de 18 mp), fiecare vas oferă aceleași dotări și servicii cum ar fi Internet gratuit și Wi-Fi, un bar specializat pe cafea şi ceai deschis non-stop şi produse L’Occitane în baie.
Vasele care călătoresc în Rusia și în Asia nu sunt deținute de Uniworld și de aceea unele aspecte pot diferi față de vasele din flota Uniworld.